2 Σεπ 2014

Ο δρόμος προς την Λάψαινα που κατάντησε Γεφύρι της Άρτας

Επιστολή της ιδιοκτήτριας του ξενώνα ΑΡΑΧΘΕΑ

   Η παρακάτω επιστολή έχει κάνει πολύ... δρόμο!!!
   Γράφτηκε από την Λ.Μ., ιδιοκτήτρια του ξενώνα ΑΡΑΧΘΕΑ και μέχρι στιγμής έχει σταλεί στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, στον αντιπεριφερειάρχη Άρτας, στον Συμπαραστάτη του Πολίτη, σε τοπικό σύμβουλο της περιοχής και σήμερα, πριν από λίγο, στάλθηκε εκ νέου, με παραλήπτη αυτή την φορά τον νέο δήμαρχο Αρταίων, τον Χρήστο Τσιρογιάννη.
   Και να σκεφτείτε ότι αυτή η επιστολή περιγράφει το υποτιθέμενο αίσιο τέλος μιας περιπέτειας που κράτησε πολλά χρόνια και σκόνταφτε επί μια δεκαετία στην ανικανότητα, στην ξεροκεφαλιά και στην μικροπολιτική νοοτροπία κάποιων αιρετών...
   Διαβάστε:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΤΑΣ κ.ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΗΣΤΟ
ΘΕΜΑ: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΔΡΟΜΟΥ ΛΑΨΑΙΝΑ –ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΡΑΧΘΕΑ-ΚΑΘΑΡΑΒΟΥΝΙ
ΡΟΔΑΥΓΗ 2/9/2014
   Μετά από πολλές επαφές με τους αρμόδιους φορείς (από το έτος 2004-2013), εγκρίθηκε το ποσό των 40.000 ευρώ με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Α. Καχριμάνη για την αποκατάσταση του δημ. δρόμου προς τον οικισμό Λάψαινα έως τον ξενώνα ΑΡΑΧΘΕΑ, προκειμένου να υπάρξει καλή πρόσβαση από και προς την επιχείρησή μας.
   Πράγματι στις 9 /8/2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 07 π.μ. ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση του δρόμου και ολοκληρώθηκαν στις 13/08/2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00. Τα συνεργεία του εργολάβου που ανέλαβε το έργο, εργάστηκαν με εντυπωσιακό ρυθμό και σε 4 μόνον ημέρες παρέδωσαν την πρώτη φάση του έργου. Ο ξενώνας λειτούργησε εκείνη την περίοδο με γκρουπ ξένων τουριστών Ισπανών και Γάλλων και οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές.
   Όπως πληροφορηθήκαμε, η ανάληψη του έργου έγινε με έκπτωση 50% (δηλ. 20.000 ευρώ). Περιμέναμε λοιπόν με τα υπόλοιπα χρήματα και αφού τελείωνε η καλοκαιρινή περίοδος, να ασφαλτοστρωθεί το τμήμα του δρόμου που ήταν έτοιμο για αυτό τον σκοπό, ή τουλάχιστον ένα τμήμα του και σιγά –σιγά να ολοκληρωθεί.
   Επειδή όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμαστε να στήσουμε την επιχείρησή μας μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες για την χώρα μας, απογοητευτήκαμε που για μια άλλη φορά είδαμε να μην πιάνουν τόπο τα χρήματα που δίνονται από το Ελληνικό Δημόσιο.
   Οι έντονες βροχοπτώσεις και ιδιαίτερα οι καλοκαιρινές μπόρες κατέστρεψαν το έργο που ήταν έτοιμο να ασφαλτοστρωθεί και ο δρόμος να έχει φτάσει πάλι στα χάλια που ήταν πριν από αυτό. Η δε κατολίσθηση που έγινε στον επαρχιακό δρόμο Ροδαυγής-Άγναντα δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αφού ακόμη δεν έχει δοθεί οριστική λύση.
   Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η αποχώρηση από τον ξενώνα μας ομάδας ηθοποιών που θα διανυκτέρευε για τις ανάγκες της παράστασης Αντιγόνη του Σοφοκλή στο Αράχθειο θέατρο στην Σκούπα. Παρών στη συζήτηση για την αποχώρηση των ηθοποιών λόγω της ακαταλληλότητας του δρόμου ήταν και ο βουλευτής Ν. Άρτας κύριος Γ. Στύλιος, ο οποίος στις 17.08.2014 επισκέφτηκε τον ξενώνα μας και έλαβε γνώση για το πρόβλημα της πρόσβασης προς τον οικισμό Λάψαινα και από κατοίκους της περιοχής.
   Σας αναφέρουμε τα παραπάνω αιτούμενοι: την αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση του δημ. δρόμου τουλάχιστον μέχρι την επιχείρησή μας σαν μια ύστατη προσπάθεια για την λειτουργία του ξενώνα, και την διάνοιξη του δρόμου προς τον οικισμό Καθαραβούνι ως την όχθη του ποταμού Αράχθου.
    Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία.
 Με εκτίμηση,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.