4 Αυγ 2014

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν ήταν ο... ΣΥΡΙΖΑ αυτός που θα έπαιρνε τα σπίτια και τα χωράφια των Ελλήνων!!!

- Φοροσόκ στους περιφερειακούς δήμους του νομού Άρτας
- Ριβιέρα -στα χαρτιά- ο νομός μας
- 95.000 ευρώ το στρέμμα
- Δεν πρόκειται περί λάθους, είναι συνειδητή επιλογή

ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΝΦΙΑ) 
«…δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που θα έπαιρνε τα σπίτια και τα χωράφια των Ελλήνων…» 
   Η υλοποίηση του βάρβαρου και άδικου νέου φόρου, του ΕΝΦΙΑ, έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τα όσα λέγαμε, ως ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν αντιταχθήκαμε στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Συνειδητά η συγκυβέρνηση μονιμοποίησε το δήθεν έκτακτο χαράτσι, προσέθεσε σε αυτό τον ΦΑΠ και επέκτεινε το μέτρο οριζόντια σε κάθε είδους ακίνητο περιουσιακό στοιχείο, σπίτι, οικόπεδο, αγροτεμάχιο, αγροτικές αποθήκες, είτε παράγει εισόδημα, είτε όχι.
   Ο νέος φόρος της συγκυβέρνησης, υποσκάπτει την μικρή ιδιοκτησία, ιδίως στην επαρχία, κυρίως στα χωριά. Ο νομός Άρτας επιβαρύνεται όσο ελάχιστοι νομοί της Ελλάδας. Κι αυτό, διότι κανένας Δήμος στο Νομό, πλην του Δήμου Αρταίων, δεν έχει ενταχθεί στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού αξίας ακινήτων. Έτσι, για τον υπολογισμό της αξίας των οικοπέδων όλων των λοιπών Δήμων του Νομού, λαμβάνονται υπόψη οι συντελεστές της χαμηλότερης τιμής ζώνης του Δήμου Αρταίων.
   Η χαμηλότερη τιμή ζώνης του Δήμου Αρταίων είναι η Ε Ζώνη περιοχή ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ-ΟΡΙΟ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ-ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ (ΕΛΕΟΥΣΑ) με τιμή ζώνης 600 ευρώ, συντελεστή οικοπέδου (Σ.Ο.) 0,85, Σ.Α.Ο. 0,80 και τιμή εκκίνησης 112 ευρώ. Με τις τιμές αυτές, η μοναδιαία αξία των οικοπέδων (ευρώ/τμ) υπολογίζεται: Σ.Ο. επί τιμή εκκίνησης επί συντ. Πρόσοψης: 0,85 * 112 *1 = 95,2 ευρώ/τμ.
   Συνεπώς, όλα τα οικόπεδα του νομού, ορεινά, ημιορεινά και παραθαλάσσια με μοναδιαία αξία 95,2 ευρώ/τμ εντάσσονται στην Νο 9 Φορολογική Ζώνη και φορολογούνται με 150 ευρώ το στρέμμα.
   Ξερικά, άγονα και τυφλά χωράφια που βρίσκονται σε ακτίνα 800 μ. από την εκκλησία του χωριού, άρα εντός οικισμού, χαρακτηρίζονται οικόπεδα και επιβαρύνονται με ΕΝΦΙΑ 150 ευρώ το στρέμμα, δημιουργώντας πλασματική αξία της περιουσίας των πολιτών.
   Μεθοδικά και με σχέδιο, χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος τρόπος υπολογισμού. Δεν πρόκειται περί λάθους, πρόκειται περί συνειδητής επιλογής, που την είχαμε επισημάνει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.
   Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη φορολόγηση περιουσίας έχει κατατεθεί εδώ και αρκετούς μήνες στην ελληνική κοινωνία για διαβούλευση.
   Περιλαμβάνει καταγραφή σε περιουσιολόγιο, με πραγματικές, σύγχρονες αντικειμενικές αξίες του συνόλου της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.
   Προβλέπει υψηλό αφορολόγητο όριο, έντονη προοδευτικότητα της κλίμακας και φορολόγηση στο σύνολο της περιουσίας και όχι ανά ακίνητο.
   Στον αντίποδα της μνημονιακής φορολογικής πολιτικής της συγκυβέρνησης, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, μετατοπίζει το φορολογικό βάρος από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες, στα μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες.
   Ένα απλό, δίκαιο, σταθερό και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα που δεν θα εξολοθρεύει τα σπίτια μας και τις μικρές ιδιοκτησίες.
   Διότι, όπως η πραγματικότητα αποδεικνύει, δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που θα έπαιρνε τα σπίτια και τα χωράφια των Ελλήνων…

Άρτα, 4/8/2014
Όλγα Γεροβασίλη
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Άρτας

σημ. Τηλεβόα: Φίλος φοροτεχνικός προτρέπει όσους χρωστούν στο δημόσιο 95.000 ευρώ, να συμψηφίσουν την οφειλή με το ξερικό χωράφι στα... Κάψαλα!!!

4 σχόλια:

  1. Ρε Όλγα εντάξει δεν θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα σπίτια και τα χωράφια αλλά τι θα γίνει με τις γίδες και τα γαιδούρια; Δεν πρέπει να προβεί ο πρόεδρος σε διευκρινιστική δήλωση για να ησυχάσει και ο κόσμος εδώ στην Άρτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι γίδες, τα γαϊδούρια, τα πρόβατα και οι κότες υπάγονται στην κινητή περιουσία. Η κυβέρνηση έχει προνοήσει και γι αυτά: Ο Σαμαράς είπε στον Γκίκα να ετοιμάσει τον Ενιαίο Φόρο Κινητών (ΕΝΦΙΚΙ), που χαϊδευτικά θα ονομάζεται ΦΙΚΙ-ΦΙΚΙ...

      Διαγραφή
    2. και απαντάει ο χωρικός δεν με νοιάζει ας τα πάρουν όλα, αρκεί μην βγούν οι κομμουνιστές..

      Διαγραφή
  2. Πέραν απο την επιβάρυνση σε βασικό φόρο 150ευρώτο στέμμα, προσδιοριζεται επιπλέον η αξία των οικοπέδων με 95,2 ευρώ/τμ και των κτισμάτων με τις αντικειμενικές της πόλης ( και όχι με τις τιμές της φορολογίας μεταβίβασης Κ έντυπο για το κτίσμα και συγκριτικά για το γήπεδο ) και συνεπώς η συνολική αξία της περιουσίας υπολογίζεται σε εξωπραγματικά μεγέθη με αποτέλεσμα να καταλογίζεται και συμπληρωματικός φόρος για την άνω των 300.000 πλασματική για τις ανάγκες του ΕΝΦΙΑ αξία.
    Σε οικισμό του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων για σπίτι 120 τμ και χωράφι - οικόπεδο 2800 τμ η αξία στο ΦΑΠ 2013 ανέρχονταν σε 67.000 ευρώ, η αξία μεταβίβασης εφορίας δεν υπερβάινει τα 80.000 ευρώ και στον ΕΝΦΙΑ 2014 με τις τιμές που προανέφερα προσδιορίζεται αξία 309.000 ευρώ με αποτέλεσμα να επιβάλλεται και συμπληρωματικός φόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.