12 Αυγ 2014

Τον Γ.Στύλιο ή τον Χ.Γκόκα πρέπει να ευχαριστήσω που με γλύτωσε;

- Μας στύβουν... "κατόπιν ενεργειών τους"!!!
- Προσοχή στο μπούμερανγκ...

Αντώνης: Γκίκα, δες το μήνυμα που έστειλε ο Γιώργος
Ευάγγελος: Χρήστο, εμείς θα κάνουμε δική μας παρέμβαση
   Πριν λίγες ημέρες, ο βουλευτής ΝΔ Άρτας έβγαλε μια ανακοίνωση, που έλεγε:
   "Πρωτοβουλία ανέλαβε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος σχετικά με την διόρθωση των αδικιών και των λαθών που προκύπτουν από τον ΕΝΦΙΑ για τους οικισμούς και τα χωριά της ελληνικής περιφέρειας. Η κυβέρνηση διόρθωσε το λάθος και αποδέχτηκε την πρόταση μας να φορολογηθούν με το ΕΤΑΚ-ΦΑΠ της προηγούμενης χρονιάς."
   Απόλυτα αναμενόμενη η ανακοίνωση, καθότι ο βουλευτής, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο τού "Κατόπιν ενεργειών μου"...
   Και ενώ ετοιμαζόμουν να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, διαβάζω σήμερα στις ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ του Ν.Α.Σ. (πότε θα πιούμε εκείνο το τσίπουρο, καιρού -και ιατρού- επιτρέποντος;):
   "Οι συζητήσεις για τον ΕΝΦΙΑ συνεχίζονται και οι πολίτες ψάχνονται… πάντως εδώ που τα λέμε, η παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα ήταν καταλυτική, και η κυβέρνηση το πήρε πίσω…".
   Άρα, στον τοπικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ οφείλω την σωτηρία μου...
   Δεν ξέρω ποιον να πρωτοευχαριστήσω. Πιστεύω όμως πως θα ήταν καλό, οι ανακοινώσεις να είναι πιο συγκρατημένες, γιατί το μπούμερανγκ πάντα επιστρέφει σε αυτόν που το πέταξε και αν είναι άμαθος, μπορεί να έρθει κατακέφαλα...
   Διότι, ο προϋπολογισμός 2014 είναι ξεκάθαρος και συγκεκριμένος:  Οι αλλαγές στο υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ δεν αλλάζουν το στόχο για βεβαιώσεις 3,2 δισ. και εισπράξεις 2,65 δισ. ευρώ. Δηλαδή, οι ΣαμαροΒενιζέλοι θα σου πουν "κόψε το λαιμό σου, θα βεβαιώσουμε τα 3,2 δισ. ό,τι και να γίνει". Και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τα πάρουν.
   Όπως τώρα, που, με άλλοθι τα δικά τους "λάθη" στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, παγώνουν τις επιστροφές φόρων και την έκδοση φορολογικής ενημερότητας για εκατομμύρια φορολογούμενους, μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση του φόρου ακινήτων, δηλαδή μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου!!!
   Να ανοίξω παρένθεση και να σας πω ότι από την 31η Ιουλίου έχει γίνει η εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών, ενώ μπορούσε να έχει προχωρήσει στην επιστροφή του φόρου εισοδήματος για τις δηλώσεις που είχαν εκκαθαριστεί από τον Ιούνιο, δεν το έκανε. Έτσι, όσοι έχουν επιστροφή φόρου και είναι υπόχρεοι σε φόρο ακινήτων, το πιθανότερο είναι να υποχρεωθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση στα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά να γίνει ο όποιος συμψηφισμός. Για να καταλάβετε δηλαδή, πώς τα φέρνουν από δω, τα φέρνουν από κει και μας στύβουν... "κατόπιν ενεργειών τους"!!!
   Κλείνω την παρένθεση και σας μεταφέρω κάτι που είπε ένας φίλος: "Ας μην ησυχάζουμε με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επαναφορά των αξιών των οικοπέδων στα επίπεδα του ΦΑΠ 2013. Των αξιών είπαν όχι και των φόρων του ΦΑΠ 2013. Η βεβαίωση 3,2 δις ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ είναι δεδομένη για την εκτέλεση του προυπολογισμού του 2014. Μήπως η μείωση των αξιών των οικοπέδων γίνεται για κατευνασμό και μόνο της λαϊκής αγανάκτησης και αυξηθούν αυτή τη φορά οι συντελεστές φόρου σε όλα τα ακίνητα, προκειμένου να πιάσουν και πάλι τα 3,2 δις φόρου;"
   Ή μπορεί, λέω εγώ, στα χωριά που "μετατράπηκαν" σε Εκάλη, να σημειωθούν πραγματικά μεγάλες μειώσεις στους φόρους, που θα αγγίζουν και το 90%, και στην πόλη, οι αντίστοιχοι φόροι να εκτοξευθούν. Και τότε, θα δείτε αυτόν που κάθονταν στο Μονοπλιό και δίκαια φώναζε, επειδή το πατρικό του στο Παλιοκάτουνο φορολογείται με τιμές Κολωνακίου, να ψάχνει να βρει γιατί τον γδέρνουν για το σπίτι του στην Βαλαώρα.
   Γι' αυτό σας λέω, ας περιμένουμε λίγο να κατακάτσει ο κουρνιαχτός, ας δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και μετά ας στείλουμε τα "κατόπιν ενεργειών μας". Διότι, εάν το πράγμα δεν εξελιχθεί καλά, δεν είναι φρόνιμο να θυμηθεί ο φορόπληκτος ότι αυτά τού συμβαίνουν "κατόπιν ενεργειών τους"...
   Εάν όμως τα πράγματα έχουν αίσιο τέλος, εάν η κυβέρνηση διαπραγματευτεί σκληρά (λέμε και κάνα αστείο να περνά η ώρα) με την τρόικα και πετύχει να μειωθούν τα προσδοκώμενα έσοδα στα περσινά επίπεδα (400 εκατομμύρια ήταν πέρυσι το χαράτσι), τότε θα έχουν όλη την ευχέρεια -και χωρίς τον κίνδυνο του μπούμερανγκ- να βγάλουν ανακοινώσεις που θα γράφουν "Η τρόικα διόρθωσε το λάθος και αποδέχτηκε την πρόταση μας". Δεν είναι πολύ καλύτερο -και πιο ασφαλές- έτσι;

ΥΓ: Ο φίλος που σας έλεγα πριν, έγραψε και κάτι άλλο: Είναι επίκαιρα τα λόγια του ποιητή: "έφτασαν ντυμένοι φίλοι, αμέτρητες φορές οι εχθροί μας"...

3 σχόλια:

  1. ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΟΚΑ [ΑΠ΄'ΤΙΣ Μ......Σ ΣΑΣ] ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΚΟΓΚΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΚΟΓΚΑ[δις]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΛΙΟ [ΑΠ΄'ΤΙΣ Μ........Σ ΣΑΣ] ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΥΛΙΟ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΥΛΙΟ [δις]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΔΕΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ .ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ . ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΑΡΤΙΝΟΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΓΗΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΧΑΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑ ΝΑ .................. ΟΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.