1 Αυγ 2014

Τέτοια... πατάτα, σαν κι αυτή που έκανα, συμβαίνει κάθε 823 χρόνια!!!

Πώς λέγεται η πατάτα στα καντονέζικα;

   Δίδαγμα: Όταν θέλετε να κάνετε κάτι και βιάζεστε, καλύτερα να μην το κάνετε καθόλου...
   Αν δεν τηρήσετε αυτή την αρχή, κινδυνεύετε να κάνετε μια τεράστια "πατάτα", σαν κι αυτή που έκανα σήμερα το πρωί με την ανάρτηση με τίτλο: "Αυτός ο Αύγουστος συμβαίνει κάθε... 823 χρόνια!!!" και υπότιτλο "Πώς λέγεται στα καντονέζικα το "άι σιχτίρ";"
   Αντί να πω "Καλό μήνα" και να περιοριστώ στο δεύτερο τμήμα της ανάρτησης, που "το 'χω", είπα να κάνω τον "καμπόσο" και βιαστικός καθώς ήμουν, δημοσίευσα, χωρίς δεύτερη σκέψη, μια χαζομάρα που βρήκα, σχετικά τον φετινό Αύγουστο, που έχει πέντε Παρασκευές, πέντε Σάββατα και πέντε Κυριακές, πράγμα που υποτίθεται πως "συμβαίνει κάθε 823 χρόνια".
   Και ιδού το αποτέλεσμα: Γυρνάω πριν λίγο και τι να δω; Ο φίλος Γιώργος μου έχει στείλει μήνυμα στο fb: "Τι μου την ποστάρισες αυτή την παπαριά;;; Αν αγανάκτησες απ την πανδημία της μαλάκυνσης, γίνε πιο σαφής! Εξήγησε στους αναγνώστες σου πόσα τέτοια τριήμερα είχε το 2008 και το 2025 σαν πιο κοντινά, όσον αφορά τον Αύγουστο, και δεν κοίταξα και για άλλους μήνες. Διαφορετικά είναι αναπαραγωγή της μαλακίας και σε σένα δεν επιτρέπεται με τίποτα!!! Οσο για τη θέση σου και την ουσία, συμφωνώ απόλυτα και θα ήμουν πολύ πιο καυστικός!!!Καλό μήνα!!!"
   Στο gmail, η Γιούλη μού γράφει "ΓΙΑΤΙ ΤΟ 2008 ΠΟΣΑ Π.Σ.Κ ΕΙΧΕ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ. ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 5 ΔΕΝ ΕΧΕΙ;"
   Βρήκα και δυο σχόλια στον blogger: "Δεν ισχύει το "κάθε 823 χρόνια". Ίδιο Αύγουστο με 5 ΠΣΚ είχαμε και το 2008 και το 2003 και το 1997 και το 1986 κλπ" και "Ολοι οι μήνες που έχουν 31 μέρες με 1 την παρασκευή γίνεται αυτο."
   Δεν χρειάζεται νομίζω να πούμε τίποτε άλλο. Το δίδαγμα είναι σαφές, όπως και η χαζομάρα που αναδημοσιεύεται αμάσητη...
   Αυτό όμως που μένει είναι η ευχή "Καλό μήνα και καλό κουράγιο", η διαδραστική σχέση του blog με τους αναγνώστες του, όπως και το κρυφό καμάρι ότι "είναι αναπαραγωγή της μαλακίας και σε σένα δεν επιτρέπεται με τίποτα!!!"...

ΥΓ: Επειδή κάποιος φίλος ρωτάει πού κολλάει το "Πώς λέγεται στα καντονέζικα το "άι σιχτίρ";", να ξαναγράψω το δεύτερο κομμάτι της πρωινής ανάρτησης:
   "Οι Κινέζοι ισχυρίζονται ότι όποτε συμβαίνει αυτό, τότε «το χρήμα γεμίζει τις τσέπες». Δεν θέλω να βρίσω πρωτομηνιάτικα, αλλά από χθες, που έληξε η διορία πληρωμής της 1ης δόσης για την εφορία, από σήμερα που έρχονται τα εκκαθαριστικά για το χαράτσι της ακίνητης περιουσίας και κάθε μήνα «οι τσέπες θα αδειάζουν από το χρήμα», λόγω της υπερφορολόγησης του κοσμάκη, που βάζει το χέρι του στην τσέπη και πιάνει μόνο φόδρα...
   Οπότε, για να μην γκουγκλάρω πώς λέγεται στα καντονέζικα το "άι σιχτίρ", ας πω απλά και ελληνικά: "Καλό μήνα και καλό κουράγιο"..."

2 σχόλια:

  1. Μην αυτομαστιγωνεσαι συντροφε απλα μην αντιγραφεις τα αθηναικα σαιτ γιατι ειναι τιγκα στην μ........α σαν τον Σαμαρα τον αυταποκαλουμενο και μ.............α.καλο μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.