15 Ιουλ 2014

Θα γίνει... του Κουτρούλη ο γάμος στην Άρτα - VIDEO

- Με τους Αθεράπευτους την Πέμπτη στο Κάστρο
- Γενική Είσοδος 5€

   Η Κεντρική Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» παρουσιάζει τη δικιά της εκδοχή του πασίγνωστου νεοελληνικού θεατρικού έργου «Του Κουτρούλη ο Γάμος».
   Ο ράφτης Μανώλης Κουτρούλης (Χρήστος Μπόσμος) ερωτεύεται την Ανθούσα (Αγγελική Φάτσιου), κόρη μεσοαστικής οικογένειας, που, με τη σειρά της, είναι ερωτευμένη με το νεαρό Λεωνίδα (Δημήτρης Κήττας). Για να αποφύγει τον επίδοξο γαμπρό, χωρίς να εναντιωθεί στη θέληση του πατέρα της (Κωνσταντίνος Ρώσσης), η Ανθούσα βάζει, ως όρο για το γάμο, να γίνει ο αγράμματος Κουτρούλης υπουργός. Ο Κουτρούλης, με τη βοήθεια του πολυμήχανου υπηρέτη του (Θοδωρής Τσακτσίρας) αρχίζει την προεκλογική του εκστρατεία, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που του προτείνονται και φαίνεται να κατορθώνει αυτό που αρχικά έμοιαζε ακατόρθωτο!…
   Ο Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής γράφει τον Κουτρούλη το 1845, αλλά ο θεατής του 21ου αιώνα δε θα δυσκολευτεί να πειστεί ότι το έργο γράφτηκε σήμερα.
   Αυτή η κοινωνικο-πολιτική σάτιρα εκθέτει όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας, που συνοδεύουν τη νοοτροπία και το κράτος μας από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Αναξιοκρατία, ξενομανία, μιμητισμός, διαπλοκή, διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θίγονται στην κωμωδία του Ραγκαβή, η διαχρονικότητα της οποίας προσδίδει, πια, και έναν τραγικό τόνο σε μια πραγματικότητα που δεν έχει “εν πολλοίς” αλλάξει μέχρι σήμερα.
   Η διασκευή, η σκηνοθεσία, καθώς και η πρωτότυπη μουσική είναι του Δημήτρη Παππά.
   Την Πέμπτη 17 Ιουλίου, στις 9:00 μ.μ., στο Θέατρο του Κάστρου στην Άρτα, θα... τελεστεί ο Του Κουτρούλη ο Γάμος, με γενική είσοδο μόλις 5€.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.