12 Ιουλ 2014

Η καρδιά της Μαγικής Σοφίτας θα χτυπήσει στο Κάστρο της Άρτας - ΦΩΤΟ & VIDEO

Μια μοναδική παράσταση, που μιλάει σε μικρούς και μεγάλους με χιούμορ και πολύ φαντασία για θέματα που κάθε γονιός θα ήθελε να μεταφέρει στο παιδί του

   Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου η καρδιά της ΜΑΓΙΚΗΣ ΣΟΦΙΤΑΣ θα χτυπήσει στην Άρτα για μια μοναδική παράσταση!
   Ο Θωμάς Κινδύνης και η ομάδα του, οι Μορφές Έκφρασης, γιορτάζουν 21 χρόνια παρουσίας και δημιουργίας και καλούν τα παιδιά να μοιραστούν μαζί τους ένα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι στη «Μαγική Σοφίτα» της πολυσυζητημένης, για τις πρωτοποριακές της παιδικές παραστάσεις,  Άννας-Σεβαστής Τζίμα.
   «Η μαγική σοφίτα»,  που μάγεψε το Αθηναϊκό κοινό, μιλάει σε μικρούς και μεγάλους με χιούμορ και πολύ φαντασία για θέματα που κάθε γονιός θα ήθελε να μεταφέρει στο παιδί του.
   Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων τα παιδιά θα μάθουν γιατί δεν πρέπει να λένε ψέματα, πώς θα καταφέρουν να  κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, και γιατί θα πρέπει να είναι το καλό παράδειγμα για τους άλλους.
   Με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, ζωντανή μουσική, όμορφο σκηνικό και κουστούμια και μελετημένη συμμετοχή των παιδιών, η παράσταση θα σας απογειώσει σ’ έναν μαγικό κόσμο, εκεί που η ζωή λάμπει για όσους ξέρουν τα μυστικά της.
   «Η μαγική σοφίτα» τα φυλάει καλά κρυμμένα για μας, και θα τα αποκαλύψει στη μια και μοναδική παράσταση που θα γίνει στην πόλη μας! Μην τη χάσετε!

Περίληψη του έργου
   Μια φορά κι ένα καιρό δύο παιδιά θέλοντας να ταξιδέψουν στον κόσμο του παραμυθιού, προσγειώνονται σε μια παραμυθένια χώρα... όπου ανακαλύπτουν μια μαγική σοφίτα! H καρδιά της μαγικής σοφίτας χτύπησε δυνατά, ο κόσμος άρχισε να αλλάζει και ο χρόνος κύλησε διαφορετικά… Ένα ταξιδιάρικο καπέλο, μια ανήσυχη ομπρέλα, ένα μυστικό ημερολόγιο, ένα επίμονο ρολόι και άλλοι, όχι και τόσο συνηθισμένοι φίλοι, μας φανερώνουν τα μυστικά της ζωής!

Περισσότερες πληροφορίες
   Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για σημαντικά θέματα; Πώς να τους παρουσιάσουμε μια πρόταση ζωής χωρίς να γίνουμε ηθικολόγοι, κουραστικοί και αδιάφοροι;
   Αυτά τα ερωτήματα μας οδήγησαν στην δημιουργία μιας παράστασης που να έχει τη δύναμη να κρατήσει το ενδιαφέρον των παιδιών από την αρχή μέχρι το τέλος, να τα μαγέψει και να τα κάνει να γελάσουν, αλλά και να αναρωτηθούν... για το καλό και το κακό... χωρίς να τους το επιβάλλουμε ... χωρίς να τους το ζητάμε....
   Έτσι δημιουργήθηκε “Η μαγική σοφίτα” μια παράσταση με ζωντανή μουσική, διάδραση και πολύ πολύ κέφι που γεμίζει τα παιδικά πρόσωπα με χαρά και ελπίδα!
   Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Δημοτικό θέατρο της Λευκωσίας τον Φεβρουάριο του 2014 και από το Μάρτιο στο θέατρο Μορφές Έκφρασης. Έχει κερδίσει φανταστικές κριτικές από τα παιδιά που την παρακολούθησαν, αλλά και τους γονείς που χαρακτηριστικά μας αναφέρουν ότι τους δίνουμε την δυνατότητα να έχουν ένα σταθερό σημείο αναφοράς σχετικά με αρχές και αξίες που θέλουν να καλλιεργήσουν στα παιδιά τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-σκηνοθεσία: Άννα- Σεβαστή Τζίμα
Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις: Άννα- Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Παλαιογιάννης
Ενορχήστρωση-Μουσική διδασκαλία: Δημήτρης Παλαιογιάννης
Σκηνογραφικά-Ενδυματολογικά στοιχεία: Άννα- Σεβαστή Τζίμα
Επιμέλεια κοστουμιών: Βάγια Νικολακοπούλου
Χορογραφίες: Ευγενία Παπαδάκη
Παραγωγή: Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Βλασία Βερβέρη, Κλεονίκη Καραχάλιου, Νάνσυ Κλαμπάτσα, Δημήτρης Παλαιογιάννης, Άννα - Σεβαστή Τζίμα ​

Λίγα λόγια για τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ του Θωμά Κινδύνη ​ 
   Ο καλλιτεχνικός Οργανισμός ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ιδρύθηκε το 1993 από τον ηθοποιό, μουσικοπαιδαγωγό και σκηνοθέτη Θωμά Κινδύνη. Έχοντας ως κέντρο την τέχνη του Θεάτρου, της Μουσικής και της Κίνησης , οι ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ αναζητούν και προτείνουν μια πιο αισθητική και πλούσια προσέγγιση της ζωής.
   Από την στιγμή της δημιουργίας τους μέχρι σήμερα, διατηρούν μία αδιάκοπη και ακούραστη παρουσία στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, ανεβάζοντας θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, οργανώνοντας δρώμενα αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες και παιδιά με βάση τη μέθοδο ΚΙΝΗΣΗ, ΛΟΓΟΣ& ΡΥΘΜΟΣ.

Πότε: Δευτέρα 14 Ιουλίου στις 21.00
Πού: Κάστρο της Άρτας
Είσοδος: 10€ , 8€ (μειωμένο, ανέργων, ομαδικό), 6€ (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη της κάρτας)
Κρατήσεις & Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
6977787527
www.morfesekfrasis.gr





Δείτε το trailer της Μαγικής Σοφίτας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.