11 Ιουλ 2014

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν ομόφωνα από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ - VIDEO

- Συνάθροιση προθύμων...
- Αυτό είναι ολοκληρωτισμός...

   Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την χθεσινή απόφαση της... μη απόφασης από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η αντιδημοκρατική εκτροπή, που ξεκίνησε με την χθεσινή κοινοβουλευτική πατέντα, όπου η συγκυβέρνηση αγνόησε τις υπογραφές των βουλευτών της αντιπολίτευσης, 123 χωρίς τη Χ.Α. και 139 στο σύνολο, και ανέθεσε στο Α' Θερινό Τμήμα να αποφανθεί αν υφίστανται οι 120 για να διεξαχθεί συζήτηση στην Ολομέλεια για δημοψήφισμα.
   Η πρωτοφανής μεθόδευση ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, στην συνεδρίαση-παρωδία των "προθύμων", που διεξήχθη στην αίθουσα της Ολομέλειας, ερήμην της Ολομέλειας...
   Εκεί, λίγο μετά τις 11:30 π.μ., τα... άδεια έδρανα της Βουλής αποφάνθηκαν ομόφωνα ότι δεν συγκεντρώθηκαν 120 υπογραφές βουλευτών που ζητούν δημοψήφισμα για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.



   Αυτή την απόφαση έλαβε το Α' θερινό τμήμα της Βουλής, αν και δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.
   Απείχαν από την συνεδρίαση ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές. Από την αντιπολίτευση συμμετείχαν ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή, χωρίς να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία. Η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να συνυπολογιστούν οι υπογραφές του ΚΚΕ, αλλά η κυβέρνηση δεν το αποδέχηκε. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης παρέστη, αλλά δεν μίλησε.
   Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν έξω από την Βουλή και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε:
   «Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιεί με την παρουσία της κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις παρασυναγωγής που πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατία και κουρελιάζουν το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».
   Όπως σημείωσε, «τα κατοχυρωμένα δικαιώματα της μειοψηφίας δεν μπορεί να τίθενται στην κρίση μιας περιστασιακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που είναι και οικτρή μειοψηφία στο λαό. Αυτό είναι ολοκληρωτισμός.
   Αυτή η κυβέρνηση τρέμει το λαό. Τρέμει την προσφυγή στις κάλπες. Φοβάται το δημοψήφισμα. Φοβάται την κρίση και τη θέληση των πολιτών. Βλέπει το λαό ως εχθρό.
   Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει για να ανασάνει ο τόπος, να ανασάνει η δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.