24 Ιουν 2014

Οι εκδηλώσεις στην Άρτα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Απόψε κάνουμε ποδηλατοβόλτα... στο χρόνο!

   Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.
   Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας ζει πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους μας. Συνθήκες οι οποίες επιβαρύνουν τον καθένα ξεχωριστά και αυξάνουν στον γενικό πληθυσμό τις αυτοκτονίες και τη συχνότερη καταφυγή στη χρήση ουσιών σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια των ανθρώπων να ξεφύγουν από την οδυνηρή πραγματικότητα.
   Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας ως κατ’ εξοχήν φορέας Πρόληψης δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη λαίλαπα που απειλεί να σαρώσει στο πέρασμά της τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, το σεβασμό στις ιδιαίτερες ομάδες πολιτών, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ισότητα, την ισονομία και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της κοινωνικής απελευθέρωσης.
   Εκτός από τις δράσεις συμμετοχής στην Ποδηλατοβόλτα και τη σύνδεση μέσα από παιχνίδια- που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, σε συνεργασία με τη ΛΓ΄ Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων- του χθες και του σήμερα προγραμματίζουμε την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 στο Κέντρο Πρόληψης (αίθουσα εκδηλώσεων- 1ος όροφος) συνάντηση δικτύωσης όλων των φορέων κοινωνικής φροντίδας καθώς επίσης συλλόγων και ομάδων εθελοντών με τίτλο: «Διευρύνοντας τον κύκλο της Πρόληψης- Συλλογικότητα & Αλληλεγγύη!».
   Επειδή ¨οι καιροί ου μενετοί¨ ας σπεύσουμε όλοι να πλαισιώσουμε τη συγκεκριμένη συνάντηση γιατί ¨όλοι μαζί… μπορούμε καλύτερα!¨

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

Δευτέρα 23 & Τρίτη 24/6/2014 και ώρα 10:00 π.μ.-12:00 μ.μ.
   - Περίπτερο Ενημέρωσης στον πεζόδρομο (Σκουφά & Νόρμαν) με προσκλήσεις συμμετοχής και φυλλάδια του Κ.Π.Ν.Α.
   - Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ώρα 11:30 π.μ.

Τρίτη 24/6/2014 και ώρα 6:00 μ.μ.
   Ποδηλατοβόλτα… στο χρόνο! με τη συμμετοχή συλλόγων γονέων, φορέων και σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας.
   Αφετηρία Πλατεία Κακκαβά και σημείο τερματισμού το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, όπου θα υλοποιηθούν παιχνίδια που αντέχουν…στο χρόνο!
   Επίσης, θα συμμετέχει η ομάδα κρουστών -KrotalArta- με υπεύθυνο τον κ. Γεωργίου Γεώργιο.

Πέμπτη 26/6/2014 και ώρα 10:00 π.μ.-12:00 μ.μ.
   - Περίπτερο Ενημέρωσης στον πεζόδρομο (Σκουφά & Νόρμαν): Διανομή φυλλαδίων & ενημερωτικού δελτίου με τη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών.

Τετάρτη 2/7/2014 και ώρα 9:30 π.μ.
   Συνάντηση επικοινωνίας & συνεργασίας της τοπικής κοινότητας με τίτλο: «Διευρύνοντας τον κύκλο της Πρόληψης- Συλλογικότητα & Αλληλεγγύη» στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Κ.Π.Ν.Α. στον 1ο όροφο.
   Σκοπός της εκδήλωσης είναι να κατατεθούν απόψεις, προτάσεις και ιδέες για την καλύτερη συνεργασία και αποτελεσματικότητα όλων ανεξαιρέτως των δομών με δεδομένο ότι οι ανάγκες της κοινωνίας στην παρούσα φάση είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ 

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.