3 Ιουν 2014

Έντονη Αρτινή παρουσία στον Ιανό

3o Δ.Σ. ΑΡΤΑΣ, 5ο Δ.Σ. ΑΡΤΑΣ, 8ο Δ.Σ. ΑΡΤΑΣ, Δ.Σ. ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ ΑΡΤΑΣ, Δ.Σ. ΑθΑΜΑΝΙΟΥ ΑΡΤΑΣ, Δ.Σ. ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙΟΥ ΑΡΤΑΣ και ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης

ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ 
«Κράτα τον κόσμο στα χέρια σου» ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ» και «Η Ελλάδα που αγαπώ – Ήπειρος»


   Το Σάββατο 31 Μαΐου, στον φιλόξενο χώρο του Ιανού, έγινε η παρουσίαση δύο νέων βιβλίων για παιδιά, από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.
   1. Η συγγραφική ομάδα «ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ» παρουσίασε το νέο της βιβλίο με τίτλο «ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» (εικονογράφηση Ναταλία Καπατσούλια)
   Για το βιβλίο αυτό συνεργάστηκαν:
     • 250 μαθητές και μαθήτριες από
     • 13 σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, 2o Δ.Σ. Αγ. Ι. ΡΕΝΤΗ «ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ», Δ.Σ. ΑΔΕΛΕ (ΡΕθΥΜΝΟ), 13o Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ, 1ο Δ.Σ. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, 1ο Δ.Σ. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, 3o Δ.Σ. ΑΡΤΑΣ, 5ο Δ.Σ. ΑΡΤΑΣ, 8ο Δ.Σ. ΑΡΤΑΣ, Δ.Σ. ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ ΑΡΤΑΣ, Δ.Σ. ΑθΑΜΑΝΙΟΥ ΑΡΤΑΣ, Δ.Σ. ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙΟΥ ΑΡΤΑΣ, ΚΒ΄ Δ.Σ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ - Κύπρος)
      • 21 εκπαιδευτικοί και 2 διακεκριμένοι συγγραφείς (Ιφ. Μαστρογιάννη και Κ. Πούλος)
   2. Το δεύτερο βιβλίο με τίτλο «Η Ελλάδα που αγαπώ – Ήπειρος» (Συλλογή διηγημάτων από τους συγγραφείς: Σοφία Γραµµόζη-Σωπίκη, Χρήστο Δηµόπουλο, Ελπιδοφόρο Ιντζέµπελη, Ιφιγένεια Μαστρογιάννη, Βιβή Ματσούκα και Δηµήτρη Χριστακόπουλο) δημιουργήθηκε για το πρόγραμμα Μικρά Μολύβια. Η παρουσίασή του έγινε από τους συγγραφείς του βιβλίου.
   Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ πήραν το λόγο και με τον αυθορμητισμό, τη ζωντάνια και τον ανεπιτήδευτο λόγο τους προβλημάτισαν και συγκίνησαν όσους είχαν την τύχη να βρεθούν το Σαββατιάτικο αυτό πρωινό στο καφέ του Ιανού.
   Βραβεύτηκαν για την σταθερή στήριξή τους στο πρόγραμμα ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ, οι εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, η διεύθυνση των εκπαιδευτηρίων ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, η εικονογράφος Ναταλία Καπατσούλια και οι συγγραφείς Ιφ. Μαστρογιάννη, Κ. Πούλος και Κ. Ραπτόπουλος.
   Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή προσπάθεια είναι αφιερωμένη στην ενίσχυση των βιβλιοθηκών των μονοθέσιων σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ. Στα σχολεία αυτά θα διατεθεί μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των βιβλίων.

   Δυο λόγια για τα βιβλία:
   Κράτα τον κόσμο στα χέρια σου: Ο Χρύσανθος, ένα ντροπαλό και φοβισμένο παιδί, ταξιδεύει με τρόπο μαγικό στις χώρες της Μεσογείου αποδεικνύοντας πως, όταν κανείς πιστέψει στον εαυτό του και στη δύναμη της φιλίας, μπορεί να καταφέρει... να κρατήσει τον κόσμο στα χέρια του.
   Η Ελλάδα που αγαπώ – Ήπειρος: Ιστορίες γεμάτες νοσταλγία και αισιόδοξα μηνύματα, μας ταξιδεύουν νοερά, σε μια... άγνωστη Ήπειρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.