3 Ιουν 2014

Ξύλο και βία από τα ΜΑΤ στις καθαρίστριες - Φωτό και Video

Εικόνες ντροπής από μια κυβέρνηση που αρνείται να συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση και στέλνει, σε ρόλο μπράβου, τα ΜΑΤ

   Ξύλο και βία εισέπραξαν για άλλη μια φορά οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες που παραμένουν για 28η ημέρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών - ενώ το πρωί έδεσαν με αλυσίδα την είσοδο - ζητώντας την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που τις δικαιώνει και ορίζει την επαναπρόσληψή τους. Τα ΜΑΤ επιχείρησαν βίαια να τις απωθήσουν, με αποτέλεσμα αρκετές να τραυματιστούν. Ως αυτή την ώρα παραμένουν αλυσοδεμένες στην είσοδο του υπουργείου.
   "Δε γυρνάμε σπίτια μας ηττημένες" ξεκαθαρίζουν οι ηρωικές καθαρίστριες και καλούν τους πολίτες να τους συμπαρασταθούν έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Χθες, σε άλλη μια εκβιαστική κίνηση, το υπουργείο Οικονομικών τους έκοψε το ρεύμα και το νερό, έξω από το κτίριο.
   Επί τόπου βρίσκονται οι οικογένειες των καθαριστριών, αλλά και συνδικαλιστές από πολλούς κλάδους. Στο πλευρό τους βρίσκεται και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Θανάση Πετράκο.

Με κλαδιά ελιάς στο ΠΑΣΟΚ
   Χθες το πρωί σε μια αιφνιδιαστική κίνηση συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Κρατώντας κλαδιά ελιάς και τα χαρτιά της δικαστικής απόφασης που τις δικαιώνει ζητούσαν συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο. Τελικά συναντήθηκαν με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη και τον γενικό Διευθυντή Ν. Σαλαγιάννη.
   "Η άποψη του ΠΑΣΟΚ είναι ότι η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης" είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
   Υπενθυμίζεται πως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έχει κρίνει «προδήλως απαραίτητες» για το Δημόσιο τις θέσεις εργασίας των 393 καθαριστριών και διέταξε την επαναπρόσληψή τους, θεωρώντας αντισυνταγματική και ως εκ τούτου άκυρη την διαδικασία που εφαρμόστηκε.
   Με το σύνθημα "Έχουμε απόφαση που μας δικαιώνει, Στουρνάρα – Σαμαρά ο χρόνος σας τελειώνει", κλιμακώνουν τον αγώνα τους, με ορίζοντα την 10η Ιουνίου οπότε εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η προσφυγή του Δημοσίου για αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου που τις δικαιώνει..
   Από την Κυριακή, "κατασκήνωσαν" έξω από το υπουργείο και οι – υπό διαθεσιμότητα – σχολικοί φύλακες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.