4 Ιουν 2014

Έκλεισαν άρον-άρον την Βουλή...

- Αιφνιδιαστική κίνηση με εσπευσμένο Προεδρικό Διάταγμα
- Πολιτική σκοπιμότητα για να μη συζητηθούν αιτήσεις για άρση ασυλίας υπουργών και βουλευτών της ΝΔ
- Παρακάμπτουν την Ολομέλεια, ενώ εκκρεμούν κρίσιμα ζητήματα

   Ενώ τίποτε δεν προμήνυε κάτι τέτοιο και υπήρχαν προγραμματισμένες συνεδριάσεις επιτροπών, ξαφνικά, λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, σήμερα, Τετάρτη 4/6/14, θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο η κυβέρνηση προχωρά εσπευσμένα σε λήξη της παρούσας συνόδου της Βουλής.
   Ως εκ τούτου, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής και, περίπου σε δύο εβδομάδες, αναμένεται η έναρξη των θερινών τμημάτων της Βουλής.
   Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είχε πει πως η κυβέρνηση δεν έχει το πολιτικό δικαίωμα να κλείσει τη βουλή παρά μόνο για εκλογές.
   Έκανε λόγο για κίνηση με πολιτική σκοπιμότητα προκειμένου να μη συζητηθούν στη βουλή αιτήσεις για άρση ασυλίας υπουργών και βουλευτών της ΝΔ.
   «Εμείς θεωρούμε πως αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει την Ολομέλεια, αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο για εκλογές», σημείωσε, και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πολιτικό δικαίωμα να λάβει μια τέτοια απόφαση ερήμην των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και υπογράμμισε πως εκκρεμεί η συζήτηση σημαντικών νομοσχεδίων, όπως αυτό για τον αιγιαλό, υπάρχει το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους, αλλά υπάρχουν και κρίσιμες υποθέσεις για τις οποίες πρέπει να διατυπώσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για άρσεις ασυλιών.
   Η κυβέρνηση με τη λειτουργία των θερινών τμημάτων θέλει να περιορίσει ενδεχόμενες διαρροές σε ψηφοφορίες για κρίσιμα νομοσχέδια καθώς είναι πιο εύκολος ο έλεγχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας στα θερινά τμήματα απ΄ ότι στην ολομέλεια.
   Την αντίθεσή τους για την απόφαση να κλείσει η Ολομέλεια και να ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα της Βουλής, εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέσω δήλωσης του εκπροσώπου τους, Τέρενς Κουίκ.
   Στην ανακοίνωσή του ο T. Κουίκ τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «Ενώ οι δανειστές, ο ένας μετά τον άλλον, μιλούν για νέα επιβεβλημένα δάνεια με νέα μνημόνια και ανακοινώνεται μείωση των επικουρικών συντάξεων, η κυβέρνηση σπεύδει να κλείσει τη Βουλή, προκειμένου να περάσει «αναίμακτα» από τα θερινά τμήματα τα μέτρα που έχει διατάξει η τρόικα. Μήπως στο βάθος υπάρχει και κάποια παραγραφή;».


8 σχόλια:

  1. Εγώ ξέρω ότι κάθε καλοκαίρι (τουλάχιστον από το '74 ) η Βουλή λειτουργεί με θερινά τμήματα. 10 μέρες πριν - 10 μετά δεν αλλάζει τίποτα. Οι κραυγές ότι παραγράφονται αδικήματα σημαντικά κ.λ.π. ενώ δεν υπάρχει καμμία τέτοια εκκρεμότητα στη Βουλή τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν; Αιτήσεις άρσης α;συλίας πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Αν γινόταν εκλογές δεν θα παραγράφονταν; Οι κυβερνήσεις στις δημοκρατίες πέφτουν στις εκλογές. Ας αναλογιστούν οι πρωτοκλασάτοι του ΣΥΡΙΖΑ τα λάθη που έχουν κάνει και ας τα διορθώσουν, ώστε να επιτύχουν μεγάλη και καθαρή πλειοψηφία στον Ελληνικό λαό για να μπορέσουν να κυβερνήσουν. Οι τσιρίδες είναι πολιτική Αδωνι. Άλλο ψάχνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΒΟΥΛΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΧ 2010 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
      ΟΛΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΧΡΟΝΟ.
      ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΟΥ Η ΒΟΥΛΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΡΟΩΡΑ, ΤΟΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟ

      Διαγραφή
    2. Μακάρι να γίνουν το Σεπτέμβρη και ας πάνε για μπάνια το καλοκαίρι. Η υπόθεση του χρέους θα λήξει τέλος του έτους. Το σημαντικό είναι να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών. Δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία. Και πρέπει να προσεγγιστούν τμήματα της κοινωνίας που είναι ακόμα διστακτικά προς το ΣΥΡΙΖΑ. Ο τρόπος υπάρχει, η βούληση υπάρχει;

      Διαγραφή
  2. Λοιπόν μπορεί να υπάρχουν θέματα να συζητηθούν όπως σημαντικά θέματα θα υπάρχουν πάντα στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Όμως τα θερινά τμήματα πρώτον λέγονται θερινά γιατί συγκροτούνται για τους θερινούς μήνες(Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος) και δεύτερον είναι 3 από 100 βουλευτές το καθένα γιατί 3 είναι και οι θερινοί μήνες. Τυχαία δεν νομίζω. Επίσης η αναλογία των κομμάτων τηρείται. Ακόμα δεν αγχώνομαι για το αποτέλεσμα των θερινών τμημάτων γιατί ότι άσχημο και να ψηφιστεί σε αυτά πρώτον θα αυξήσει τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα πάρει όλα πίσω....Καλά δεν τα λέω???Η' μήπως όχι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΛΟΪΚΗ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΤΜΗΜΑΤΑ, ΑΡΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΤΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ. ΑΣΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ

      Διαγραφή
  3. "ΑΣΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ", δεν είναι απάντηση και το ξέρεις. Δυστυχώς ούτε εσείς ξέρετε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι που φοβίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ SYRIZA.GR ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΣΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΗ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ...
      ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΡΙΖΑ. ΕΣΥ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ; ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

      Διαγραφή
  4. Μην αγχώνεστε που κλείνει η Βουλή. Έτσι γίνεται στα προτεκτοράτα. Άλλωστε η χώρα προτεκτοράτο είναι για πάνω από 150 χρόνια τώρα. Εμένα πάντως δεν μου αρέσει αυτό και θα ήθελα να αλλάξει κάτι. Αν όμως κάποιοι θεωρούν ότι όλα πάνε καλά............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.