30 Ιουν 2014

Ανοιχτή συζήτηση στην Άρτα για την διάλυση, σαλαμοποίηση, φιλετοποίηση και το ξεπούλημα των ΥΗΣ Πουρνάρι Ι & ΙΙ

Τρίτη 1/7, 9 μ.μ. στην αίθουσα ΣΚΟΥΦΑΣ

   Το θέμα της διάλυσης της ΔΕΗ, η φιλετοποίηση της "μικρής ΔΕΗ" και το ξεπούλημα των ΥΗΣ στο Πουρνάρι Ι & ΙΙ, είναι το θέμα της ανοιχτής εκδήλωσης-συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 1/7, στις 9 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ, στην κεντρική πλατεία της Άρτας.
   Την πρόσκληση υπογράφουν από κοινού η Π.Ε. Άρτας, ο Δήμος Αρταίων και ο Σύλλογος Εργαζομένων των ΥΗΣ Πουρναρίου και προσκεκλημένοι είναι άπαντες: Κόμματα, δήμαρχοι, βουλευτές, επιστημονικοί σύλλογοι, Εργατικό Κέντρο, σωματεία, φορείς, οι πολίτες, όλοι...
   Για το τεράστιο ζήτημα της εκποίησης της στρατηγικότερης επιχείρησης της χώρας, έχουν εκδοθεί ανακοινώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, το ΜΕΤΑ και οι ΑΝ.ΕΛ.

ΣΥΡΙΖΑ Άρτας: "Mικρή ΔΕΗ": Το έγκλημα δε θα περάσει
   Με συνοπτικές διαδικασίες, εν μέσω θέρους, η Κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει το σχεδιασμό της για "σαλαμοποίηση" και ξεπούλημα του κρίσιμου τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Ενώ υποτίθεται ότι η Βουλή έκλεισε με το επιχείρημα ότι "δεν υπάρχει νομοθετικό έργο", με το που ξεκίνησαν τα θερινά τμήματα, υπήρξε καταιγισμός νομοσχεδίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
   Πρώτος στόχος αυτής της άθλιας κυβερνητικής μεθόδευσης είναι η ΔΕΗ. Λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες, μαζί με τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, δίνονται βορά σε ιδιωτικά συμφέροντα κι ανοίγουν το δρόμο για αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως δείχνει η παγκόσμια εμπειρία σε όλες τις χώρες που ακολούθησαν παρόμοια μονοπάτια.
   Ειδικά σε σχέση με την περιοχή μας, η ιδιωτικοποίηση του φράγματος Πουρναρίου στον ποταμό Άραχθο, παραχωρεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο κρίσιμους φυσικούς πόρους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την αντιπλημμυρική προστασία, την άρδευση του κάμπου της Άρτας, την αγροτική παραγωγή και, γενικότερα, την ίδια την επιβίωση και τις προοπτικές της περιοχής.
   Ηλεκτρική ενέργεια και φυσικοί πόροι δε μπορεί να δίνονται έρμαιο στις κερδοσκοπικές ορέξεις του κεφαλαίου. Αποτελούν στρατηγικής σημασίας κοινωνικά αγαθά και οφείλουν να παραμείνουν υπό δημόσιο-κοινωνικό έλεγχο.
   Για μία ακόμη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη διάλυση και εκποίηση της ΔΕΗ, που δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού. Σήμερα απαιτείται η μέγιστη δυνατή κοινωνική και πολιτική συσπείρωση για την αποτροπή της ψήφισης αυτού του εγκληματικού νομοσχεδίου στο θερινό τμήμα της Βουλής.
   Όποιοι ετοιμάζονται να παραδώσουν την ΔΕΗ, αυτό το τεράστιο μέγεθος για την οικονομία και την παραγωγική βάση της χώρας μας, να ξέρουν ότι θα βρουν μπροστά τους τις δυνάμεις που αντιστέκονται, τις δυνάμεις της εργασίας και τις τοπικές κοινωνίες. Να ξέρουν επίσης πως, ό,τι και να ψηφίσει το θερινό τμήμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συναινέσει σε τετελεσμένα. Η επανάκτηση της ΔΕΗ δεν αποτελεί ουτοπία. Ακόμα και αν τα καταφέρουν να περάσουν το νομοσχέδιο εκποίησης, η διεθνής εμπειρία και οι νέες τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνουν ότι η κοινωνία και οι πολίτες μπορούν να πάρουν πίσω ό,τι τους έχουν στερήσει.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Στο μέτωπο που συγκροτείται για την αποτροπή αυτού του εγκλήματος, 
θα δώσουμε το δυναμικό παρόν
   Η κυβέρνηση εσπευσμένα περνά προς ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για την εκποίηση του 30% της ΔΕΗ (τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ»), μιας στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία και την ασφάλεια της χώρας επιχείρησης.
  Το πλιάτσικο που ετοιμάζουν στο νερό και στον ορυκτό πλούτο της χώρας μας και η επίθεση στο περιβάλλον, σε συνδυασμό με τη νέα επιδρομή στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, που θα δημιουργήσουν συνθήκες ενεργειακής φτώχειας και μιζέριας σε εκτεταμένα τμήματα του πληθυσμού, συνιστούν ένα έγκλημα άνευ προηγουμένου.
   Μέσα στο πακέτο της «μικρής ΔΕΗ», περιλαμβάνονται, δυστυχώς και τα υδροηλεκτρικά φράγματα του ποταμού Αράχθου «Πουρνάρι Ι και ΙΙ» στην Άρτα. Οι συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση αυτή, πέραν τον γενικότερων συνεπειών που θα έχουν για τη χώρα, είναι δυστυχώς τεράστιες και για την τοπική κοινωνία. Το πολύτιμο αγαθό του νερού και η διαχείρισή του, καθώς και η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια, θα ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του αγοραστή ιδιώτη και των επιχειρηματικών του συμφερόντων, ο οποίος με γνώμονα το κέρδος και όχι το όφελος της τοπικής κοινωνίας, θα τα μετατρέψει αποκλειστικά σε εμπόρευμα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες της Άρτας, τους αγρότες του Κάμπου και το φυσικό περιβάλλον, ιδίως δε για τον Αμβρακικό Κόλπο.
   Οι δυνατότητες ανάπτυξης του κάμπου και παραγωγικής ανασυγκρότησης της Άρτας θα ελαχιστοποιηθούν, ενώ συγχρόνως θα γίνει δυσχερέστερο το σχέδιο πολεοδομικής επέκτασης της πόλης της Άρτας και αξιοποίησης των παραποτάμιων εκτάσεών της, προς το σκοπό της πολεοδομικής, τουριστικής, αισθητικής και πολιτισμικής της ανάπτυξης ένθεν- κακείθεν του ποταμού.
   Αυτό που σήμερα αποτελεί περιουσία του λαού και εργαλείο ανάπτυξης για το μέλλον των επόμενων γενεών θα λεηλατηθεί!
   Στο μέτωπο που συγκροτείται για την αποτροπή αυτού του εγκλήματος, η δημοτική παράταξη «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή», με την επικεφαλής της Λίτσα Κιτσαντά, τους αιρετούς δημοτικούς και τοπικούς της συμβούλους, αλλά και όλα τα μέλη και τους φίλους της, θα δώσει το δυναμικό παρόν, συμμετέχοντας δυναμικά στους αγώνες των εργαζομένων της ΔΕΗ στην Άρτα, καθώς και σε όποια άλλη τοπική πρωτοβουλία και δυναμική κινητοποίηση αποφασιστεί συλλογικά, από κατοίκους, φορείς κλπ, με σκοπό την αποτροπή αυτού του εγκλήματος και τη ματαίωση των επιζήμιων για την κοινωνία κυβερνητικών σχεδίων και επιδιώξεων.
   Καλούμε τον Δήμο Αρταίων, όλους τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους της Άρτας, σε συστράτευση και μαζική κινητοποίηση. Για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας.


ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΜΕΤΑ): 
Ξέπλυμα μεγατόνων το νομοσχέδιο για τη "μικρή" ΔΕΗ
   Ολοκληρώνεται το έγκλημα του αιώνα – το ξεπούλημα της ηλεκτρικής ενέργειας, μετά από μια 15χρονη πορεία  ιδιωτικοποίησης που προωθήθηκε σταδιακά.  Η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας είναι μέρος της λείας των αρπαχτικών που έχουν πέσει και ξεσκίζουν την ενεργειακή πίτα της χώρας μας.
   Το νομοσχέδιο για την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ»  δεν είναι τίποτα άλλο από την ολοκλήρωση της διάλυσης και ξεπούλημα στους Ιδιώτες, μιας ανυπολόγιστης αξίας δημόσιας περιουσίας.
   Η στρατηγικότερη Δημόσια Επιχείρηση της Χώρας, που δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού λαού παραχωρείται στους ιδιώτες  και μάλιστα επιπλωμένη, μαζί με τους 2.000.000 πελάτες της ΔΕΗ!!
   Μόνο ως έγκλημα εθνικής εμβέλειας μπορεί πια να χαρακτηριστεί η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, που στην ουσία, παραδίδει στα κερδοσκοπικά αρπακτικά τη ναυαρχίδα της βαριάς μας βιομηχανίας, μία από τις ελάχιστες βιομηχανίες που έχουν απομείνει και μπορούν να αποτελέσουν τον μοχλό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.
   Η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι μόνο ασύμφορη  οικονομικά, αλλά και καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
   Οι φτηνιάρικοι θεατρινισμοί της κυβέρνησης για συσκέψεις διάσωσης δήθεν των εργαζομένων,  ξεσηκώνουν θύελλα  οργής,  για την  υποκρισία της και τον εμπαιγμό της απέναντι στον Ελληνικό λαό, την ώρα που διακυβεύονται  εθνικά συμφέροντα της χώρας μας.
   Αυτό το έγκλημα δεν μπορεί να περάσει, ο ελληνικός λαός πρέπει να υπερασπιστεί την ηλεκτρική ενέργεια της χώρας, το ηλεκτρικό ρεύμα του λαού.
   Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, όλα τα Συνδικάτα της χώρας, όλα τα κινήματα, όλος ο λαός, να αντισταθούμε και να δημιουργήσουμε ένα πλατύ παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο για να αποτρέψουμε το έγκλημα.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ 
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ - ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΨΗΦΙΣΜΑ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 
   Με το παρόν θέλουμε να εκδηλώσουμε και να διαδηλώσουμε την έντονη διαμαρτυρία, ανησυχία και αντίθεση μας στις μεθοδεύσεις εκποίησης ζωτικών μονάδων παραγωγής της χώρας μας χωρίς καμία εθνική σκοπιμότητα και ιδιαίτερα για την εκποίηση της μικρής ΔΕΗ και για εμάς της καλής ΔΕΗ.
   Είναι καιρός να σταματήσει η συγκεκριμένη παρωδία, καθώς η σκουριασμένη παγίδα του διλήμματος «Τρόικα ή χρεοκοπία», που ο Γιώργος Παπανδρέου εισήγαγε και ο Αντώνης Σαμαράς πλειοδοτεί και συντηρεί, δεν είναι πλέον ικανή να παρασύρει τους Έλληνες.
   Τα όποια οικονομοτεχνικά κριτήρια δεν είναι δυνατόν να υπερισχύουν της ανεξαρτησίας της χώρας μας, της επιβίωσης, της ασφάλεια και της ευημερίας των κατοίκων της περιοχής μας. Ο ηλεκτρισμός και η ενέργεια είναι θέματα εθνικής σημασίας.
   Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δώρο της φύσης. Μας αφορά και το δικαιούμαστε δωρεάν όλοι μας. Το νερό ποτίζει τις καλλιέργειες, τροφοδοτεί τις πόλεις και παράγει ενέργεια.
   Παραδίδεται ο φυσικός πλούτος και οι δομές της χώρας μας για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας. Ακόμη παραδίδονται εκτάσεις που απαλλοτριώθηκαν για λόγους δημοσίου συμφέροντος σε ιδιωτικά συμφέροντα.
   Εκποιείτε και χαρίζετε χωρίς κανένα δισταγμό η περιουσία των Ελλήνων σαν να είναι ιδιωτική περιουσία της συγκυβέρνησης, η οποία συγκυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη να διαχειριστεί τη δραματική κατάσταση στην οποία η ίδια έφερε τη χώρα, αλλά φοβούμαι ότι πολύ σύντομα θα αποδειχθεί καταφανέστατα ότι σκοπίμως οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό για να εξυπηρετήσει αλλότρια και εσωτερικά συμφέροντα.
   Άραγε δεν γνωρίζουν οι κύριοι της συγκυβέρνησης, παρόντες και μη, ότι με την επιχειρούμενη παραχώρηση των φραγμάτων ΠΟΥΡΝΑΡΙ Ι & ΙΙ σε ιδιώτες, παραχωρείται και ο έλεγχος ολόκληρου του Άραχθου ποταμού με όλους τους παραποτάμους του και το σύνολο της λεκάνης απορροής. Παραχωρείται ένα δώρο θεού, το νερό, για οικονομική εκμετάλλευση ιδιωτικών συμφερόντων.
   Η συνεισφορά των δύο φραγμάτων Πουρνάρι Ι & ΙΙ στην αντιπλημμυρική θωράκιση και στην άρδευσή της πεδινής περιοχής της Άρτας, είναι ζωτικής σημασίας και η αξία τους είναι τριπλάσια της αξίας του συνόλου των μετοχών της ΔΕΗ.
   Δεν εμπιστευόμαστε και δεν παραχωρούμε σε ιδιώτες την ασφάλεια των κατοίκων όχι μόνο της πόλης της Άρτας αλλά και όλων των λοιπών κατάντι κατοικημένων περιοχών
   Δυστυχώς οι τοπικοί βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν συμμετέχουν στο τρέχον θερινό τμήμα της βουλής στο οποίο θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση το σχετικό σχέδιο νόμου. Αναρωτιόμαστε αν αυτό είναι τυχαίο, και τους καταγγέλλουμε ως πολιτικά διχασμένες προσωπικότητες οι οποίες ενώ κόπτονται ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα της περιοχής, παράλληλα είναι απόντες από το πεδίο της μάχης.
   Είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι σε εθνικό έγκλημα και τους επισημαίνουμε την παρ. 3 του άρθρου 120 του Συντάγματος.
   Πρέπει να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε αυτούς που υποθηκεύουν την ύπαρξη και ανεξαρτησία της πατρίδος μας.
   Έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε και η ώρα είναι τώρα !!!
   Απαιτούμε και αξιώνουμε το δικαίωμα μας στη λήψη απόφασης μέσω δημοψηφίσματος.
   Καλούμε τους συμπολίτες μας να απομονώσουμε τους υποκριτές και τους διπρόσωπους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ενωμένοι και με οδηγό την ΑΛΗΘΕΙΑ και τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, καλούμε κάθε έντιμο πολίτη να εναντιωθεί έμπρακτα και με κάθε μέσο στο ξεπούλημα της Πατρίδα μας.
   Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, χωρίς να παρεκκλίνουμε κατ' ελάχιστο από τις αρχές και τις αξίες που διατυπώσαμε στη διακήρυξη μας, θα βρισκόμαστε πραγματικά κοντά στους αγωνιζόμενους συμπατριώτες μας, στους φορείς που ενδιαφέρονται έμπρακτα για το συγκεκριμένο θέμα, και τους εκπροσώπους που τιμούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.