3 Ιουν 2014

Έτσι σταύρωσαν οι Αρτινοί στις 25 Μάη...

Εξελέγησαν οι "εκλεκτοί" της Άρτας;

   Την Κυριακή 25 Μαΐου, δεν ήταν μόνο τα κόμματα που ζητούσαν την ψήφο μας, ήταν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, που ζητούσαν τον σταυρό μας για να εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο.
   Τα αποτελέσματα των κομμάτων είναι γνωστά. Όχι μόνο πανελλαδικά, αλλά και σε επίπεδο Νομού. Πώς, όμως, σταύρωσαν οι Αρτινοί ψηφοφόροι; Πώς αξιοποίησαν τους 4 σταυρούς που είχαν στην διάθεσή τους;
   Και, τελικά, οι προτιμήσεις τους είχαν αποτέλεσμα; Εξελέγησαν οι "εκλεκτοί" της Άρτας; 
   Παρακάτω, θα προσπαθήσω να απαντήσω στο ερώτημα ως εξής: Το κάθε κόμμα κατέλαβε αριθμό εδρών ανάλογα με το ποσοστό του: Ο ΣΥΡΙΖΑ 6, η Ν.Δ. 5, η Χ.Α. 3, η Ελιά 2, Το Ποτάμι 2, το ΚΚΕ 2 και οι ΑΝΕΛ 1.
   Κατ' αντιστοιχία, στην αριστερή στήλη θα έχω τους 6 πρώτους σε σταυρούς στο ν. Άρτας υποψήφιους ευρωβουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ και στην δεξιά στήλη τους 6 που τελικά εξελέγησαν, ακολούθως τους 5 πρώτους της Ν.Δ., τους 3 πρώτους της Χ.Α. κ.ο.κ.
   Έχουμε και λέμε:

   Κατόπιν των ανωτέρω, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι οι ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και Χ.Α. είχαν 100% "επιτυχία", καθώς τελικά εξελέγησαν οι δικές τους επιλογές. 
   Οι ψηφοφόροι της Ελιάς επέλεξαν Συλβάνα αντί για την ωραία Εύα κι αυτό είναι ασυγχώρητο (θα 'χω ένα ακόμη να τους καταμαρτυρώ), ενώ οι Ποταμίσιοι παραλίγο να έχουν και αυτοί την απόλυτη "επιτυχία", καθώς ο Βασίλης Δοσούλας πέρασε τον Κύρκο κατά μόλις έναν σταυρό.
   Όσο για τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, σταύρωσαν την Αθαμανιώτισσα Βίκυ Αράπη και τον Γιαννιώτη Νίκο Έξαρχο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπερψήφισαν τον Αρτινό Αντώνη Βασιλείου.
   Όλοι ευχαριστημένοι λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.