21 Απρ 2014

Αν αυτά είναι τα έθιμα που θέλεις να "τιμάς", τότε πέθανε μόνος σου και μη με σκοτώνεις...

- Αυτό είναι το Πάσχα της Αγάπης;
- 25χρονος νεκρός από μπαλωθιές στην Κρήτη, Αμερικανίδα τουρίστρια χαροπαλεύει στη Σαντορίνη, κλπ, κλπ, κλπ

   Κάθε χρόνο, τα ίδια και τα ίδια. Το Πάσχα δεν ματώνει μόνο στις Εθνικές (ο θεός να τις κάνει) Οδούς, αλλά και στις εκκλησιές και στις αυλές των σπιτιών. Χριστός Ανέστη και, σχεδόν αυτόματα λες και είναι αντανακλαστικό, θνητός εφονεύθη...
   Λένε κάποιοι: Μα, είναι το έθιμο. Τι θα ήταν η Χίος χωρίς τους Βροντάδες, το Αγρίνιο χωρίς τα χαλκούνια, η Κρήτη χωρίς τις μπαλωθιές; Και κάνουν καλό και στον τουρισμό, κοτζάμ BBC το είχε πρώτο θέμα, ρωτήστε και την Όλγα την Κεφαλογιάννη, που ο Ξένιος Ζευς να μου κόβει μέρες και να τις δίνει χρόνια...
   Πάντως, αν ρωτήσετε την Αμερικανίδα τουρίστρια, που χαροπαλεύει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, με σοβαρά τραύματα στην κοιλιά και εγκαύματα στο κορμί της, μάλλον θα έχει άλλη άποψη...
   Το ίδιο και οι άλλοι δύο Αμερικανοί τουρίστες, που τραυματίστηκαν από έκρηξη βαρελότου που πέταξε κάποιος μέσα στον κόσμο, λίγο μετά το «Χριστός Ανέστη» σε εκκλησία στην Οία. Φαντάζομαι το έκανε για να γιορτάσει την Ανάσταση, ή για να στείλει κόσμο στον Κάτω Κόσμο και μετά να μπορεί να λέει σαν καλός χριστιανός "Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών"...

   Διαβάζω ότι η άτυχη γυναίκα που ήρθε να περάσει το Πάσχα στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι η κατάστασή της είναι σοβαρή, καθώς εκτός από τα τραύματα στην κοιλιακή χώρα φέρει και εγκαύματα σε μέρη του σώματός της. Συγκεκριμένα, έχει πάθει ρήξη στο παχύ έντερο και παραμένει διασωληνωμένη.
   Στο ίδιο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται και άλλα τρία άτομα, δύο Αμερικανοί και ένας 50χρονος Έλληνας επιχειρηματίας, που επίσης τραυματίστηκαν από το βεγγαλικό που έσκασε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου. Μάλιστα, ο 50χρονος Έλληνας κινδυνεύει να χάσει το δεξί του μάτι, αν και το βράδυ της Κυριακής οι γιατροί δήλωναν αισιόδοξοι.
   Στο δελτίο του Alpha μίλησε η μία Αμερικανίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε από τη ρίψη αυτοσχέδιου βαρελότου, στο πραύλιο εκκλησίας στην Οία.
   Η γυναίκα περιέγραψε με τρόμο το περιστατικό και πώς το ωστικό κύμα πέταξε στο έδαφος, εκείνη και τους φίλους της, ενώ παράλληλα τους προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα: «Βλέπαμε τα πυροτεχνήματα και ξαφνικά ήρθαν κατά πάνω μου και με έριξαν στο έδαφος. Δεν μπόρεσα να σηκωθώ ξανά και προσπάθησα να συρθώ αλλα με ξαναχτύπησαν. Επικράτησε πανδαιμόνιο, όλοι έτρεχαν δεξιά και αριστερά, ήταν ένα χάος. Οι φίλοι μου τραυματίστηκαν, το ίδιο και εγώ, ήταν πολύ τρομακτικό. Δεν είδα κάποιον να πετάει κάτι. Τα πυροτεχνήματα έκαναν πολύ θόρυβο και ήταν πολύ ισχυρά. Δεν νομίζω να ξαναδώ ποτέ πυροτεχνήματα» σημείωσε η τραυματισμένη Αμερικανίδα.

   Όσο για το περιστατικό στην Κρήτη, όπου ένας αθώος 25χρονος έχασε τη ζωή του από "μερακλή" σύντεκνο, αντιγράφω:
   "“Μαύρο” Πάσχα κάνει ο οικισμός Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου καθώς αποχωρίζεται έναν νέο 25 χρόνων ο οποίος έφυγε από τη ζωή με τραγικό τρόπο.
   Η ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε χθες, κατά τη διάρκεια του Πασχαλινού γλεντιού, όταν σε παρέα συγγενών και φίλων ένας 40χρονος έβγαλε το όπλο του κι άρχισε να ρίχνει... μπαλωθιές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το όπλο έπαθε κάποια εμπλοκή και τραυμάτισε θανάσιμα τον 25χρονο Γιώργο Γυπαράκη ενώ τραυμάτισε σοβαρά κι έναν 23χρονο. Ο νεαρός θα εξεταστεί από νευρολόγο και οφθαλμίατρο του ΠΑΓΝΗ, αφού φυσικά σταθεροποιηθεί η κατάστασή του.
Στα χέρια των αρχών ο 40χρονος
   Στα “χέρια” των αρχών βρίσκεται από χθες ο 40χρονος άνδρας που έβγαλε το όπλο για τις “εορταστικές” μπαλωθιές ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
   Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, κατά την αστυνομική έρευνα και την εξερεύνηση του χώρου της εκδήλωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, 50 φυσίγγια και 15 κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
   Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.  
Πενθεί η Ασή Γωνιά
   Η είδηση του θανάτου του 25χρονου Γιώργου Γυπαράκη βύθισε στο πένθος όλο το Ρέθυμνο αλλά και την ομάδα της Ασή Γωνιάς καθώς ήταν χρόνια παίκτης της.
   Σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο facebook:
   Σε μεγάλο πένθος βυθίστηκε η Ασή Γωνιά από τον άδικο και αναπάντεχο χαμό του αγαπημένου της Γιώργου Γυπαράκη. Μαζί με όλο το χωριό πενθεί και κλαίει ο Αθλητικός Όμιλος Ασή Γωνιάς που έχασε τον “Τουμπα” της. Ένα παιδί στολίδι μέσα και έξω από τα γήπεδα. Ο χαμός του έχει συγκλονίσει όλο το ποδοσφαιρικό Ρέθυμνο, και όχι μόνο, γιατί ήταν αγαπητός σε όλους.
   Συμπαραστάτης στην οικογένειά του, πατέρας και αδερφός. Πρώτος στις κοινωνικές του υποχρεώσεις, στον χορό, το τραγούδι, στο ποδόσφαιρο. Θα μας λείψεις Γιώργο μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει”."

   ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ λέω εγώ. Πάλι, την επόμενη φορά, κάποια άλλη μάνα θα μαυροφορέσει για την μαλακία κάποιων, που, δήθεν "τιμούν" τα έθιμα, σκοτώνοντας αθώους ανθρώπους...

1 σχόλιο:

  1. Ας καταλάβουν εκεί κάτω στην Κρήτη ότι καπετάνιο σε κάνει το μυαλό και όχι το κουμπούρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.