21 Μαρ 2014

Περιοδείες του Μπάμπη Πεσλή σε Σελλάδες - Κομπότι - Πέτα

Οι περιοδείες συνεχίζονται με την παρουσίαση υποψηφίων του συνδυασμού και την παρουσίαση των θέσεων σε κάθε τομέα των αρμοδιοτήτων και της δραστηριότητας του Δήμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΠΕΣΛΗ ΣΕ ΣΕΛΛΑΔΕΣ-ΚΟΜΠΟΤΙ
   «Εμείς, η νέα δημοτική αρχή δεν είμαστε διατεθειμένοι να διοικήσουμε έναν Δήμο που καταντάει τελικά ένα παραγωγικό και κοινωνικό νεκροταφείο.Θα διεκδικήσουμε και θα αλλάξουμε τα πράγματα»
   Ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά Μπάμπης Πεσλής, επισκέφτηκε τις Σελλάδες και το Κομπότι, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους του συνδυασμού Τασία Μαυρίκη συνταξιούχο της Γενικής Τράπεζας, Νίκο Μανιώτη άνεργο, Βασιλή Σαπρίκη αγρότη, Αποστόλη Κικιώνη εμπορικό αντιπρόσωπο, Βαγγέλη Τριαντάφυλλο, καθηγητή της δημόσιας εκπαίδευσης, και Γιώργο Ροβίνα, οικονομολόγο, ελεύθερο επαγγελματία. Στη περιοδεία ήταν παρών και ο Κώστας Ροβίνας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Όλγας Γεροβασίλη.
   Στις σύντομες παρεμβάσεις του ο υποψήφιος Δήμαρχος
   1. Στάθηκε στην καταστροφική για την αυτοδιοίκηση μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, υπενθυμίζοντας πως οι αντίπαλοί του στις δημοτικές εκλογές, όλοι αυτοί που σήμερα υποκριτικά κλαίγονται για την κατάντια της αυτοδιοίκησης και διεκδικούν εκ νέου την ψήφο των πολιτών, ήταν υπέρμαχοι αυτής της αντιδραστικής μεταρρύθμισης. Ο Καλλικράτης έβλαψε την κοινωνική συνοχή στις τοπικές κοινωνίες, μεγάλωσε τις ανισότητες ανάμεσα στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Νικολάου Σκουφά, υποβάθμισε τον λαϊκό και αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης. Δεσμεύτηκε στην έναρξη ενός διαλόγου για την επανεξέταση αυτής της μεταρρύθμισης, των αποτελεσμάτων της στην κατεύθυνση της κατάργησής του Καλλικράτη.
   2. Ενημερώνοντας τους δημότες για την πώληση του υδροηλεκτρικού συγκροτήματος Πουρνάρι Ι και ΙΙ, επισήμανε τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη από την ιδιωτικοποίηση τόσο στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος όσο και στη διαχείριση των υδάτων για την άρδευση της πεδινής περιοχής. Είναι ορατός ο κίνδυνος πλέον να μπουν νέα τέλη στο νερό άρδευσης που σε συνδυασμό με τα χαράτσια για τις γεωτρήσεις και τη φορολογία της αγροτικής ιδιοκτησίας θα φέρουν σε ασφυξία μέχρις εξαφάνισης τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής και όχι μόνο.
   Η δική μας νέα Δημοτική αρχή δεν θα είναι απλός παρατηρητής και αποστολέας τηλεγραφημάτων στην Κυβέρνηση της Τρόϊκας, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά θα ενεργοποιήσει τον κοινωνικό και διεκδικητικό της ρόλο, όπως επιβάλλουν οι ανάγκες των καιρών. Η νέα δημοτική αρχή δεν είναι διατεθειμένη να διοικήσει ένα παραγωγικό και κοινωνικό νεκροταφείο.
   Οι περιοδείες του Μπάμπη Πεσλή συνεχίζονται σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου με την παρουσίαση υποψηφίων του συνδυασμού και την παρουσίαση των θέσεων σε κάθε τομέα των αρμοδιοτήτων και της δραστηριότητας του Δήμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΟΧΛΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
   Ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά Μπάμπης Πεσλής, στα πλαίσια των περιοδειών του επισκέφτηκε το Δημοτικό διαμέρισμα Πέτα. Αναπτύσσοντας θέσεις του συνδυασμού του, στάθηκε στην ανάγκη η αυτοδιοίκηση να πρωταγωνιστήσει στην ανακοπή της κατάρρευσης του αγροτικού τομέα της περιοχής.
   Ειδικότερα, αναφερόμενος στην συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόϊκα για το γάλα επισήμανε «Μετά την πρώτη πράξη πώλησης της Δωδώνης, οι συνέπειες της οποίας ήδη είναι ορατές στους κτηνοτρόφους του Δήμου Νικολάου Σκουφά, η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προχωράει στην δεύτερη φάση ολοκλήρωσης της καταστροφικής πολιτικής της εγχώριας γαλακτοπαραγωγής αλλά και της μικρομεσαίας γαλακτοβιομηχανίας της χώρας. Πλήρως παραδομένη στις επιταγές των δανειστών, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωράει ουσιαστικά στη απελευθέρωση των εισαγωγών γάλακτος, βαφτίζοντας το παστεριωμένο γάλα 10 ημερών σαν φρέσκο.
   Παραδίνεται στις πολυεθνικές οδηγώντας στον αφανισμό την εγχώρια μικρομεσαία κτηνοτροφία. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε κατάρρευση την αιγοπροβατοτροφία, η οποία θα δει τις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος να μειώνονται με τη χρήση του εισαγόμενου και τη νόθευση των γαλακτοκομικών από τις αθρόες εισαγωγές. Το πλήγμα θα είναι θανάσιμο για την κτηνοτροφία και την περιοχή μας, της οποίας η παραγωγή κάθε χρόνο, λόγω του υψηλού κόστους, μειώνεται. Την κτηνοτροφία στη φθίνουσα πορεία θα ακολουθήσει η γεωργική παραγωγή.
   Να σταματήσουμε την καταστροφή. Η αυτοδιοίκηση σαν θεσμός έχει την πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση να μπει μπροστά, και να οικοδομήσει τα μέτωπα αντίστασης σε αυτή τη σε αυτή τη φθίνουσα πορεία με την ενεργό συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα και των κοινωνικών του φορέων »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.