3 Μαρ 2014

Η Γερμανία έχει αναγνωρίσει τις οφειλές της, αλλά η υποτελής συγκυβέρνηση δεν τις διεκδικεί...

Μερκελικότεροι της Μέρκελ...

   Την κυβερνητική πρακτική των σκόπιμων καθυστερήσεων για το θέμα των γερμανικών οφειλών επέκρινε ο Μανώλης Γλέζος, υπογραμμίζοντας πως "δεν χρειάζεται καν προσφυγή (σ.σ. στα δικαστήρια), απλώς να πει η κυβέρνηση καθαρά ότι διεκδικεί τις οφειλές και να υπογράψει σύμφωνο ειρήνης με τη Γερμανία" (ρ/σ Alpha 989). Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η γερμανική πλευρά γνωρίζει πως είναι υποχρεωμένη να καταβάλει τις οφειλές της.
   "Το θέμα που πρέπει αμέσως να αντιμετωπιστεί είναι γιατί δεν προβαίνουμε σε συνθήκη ειρήνης. Εάν τους πούμε ως απειλή ότι θα πάμε σε διεθνές δικαστήριο, μέσα σε 20 μέρες ή το πολύ ένα μήνα θα το έχουμε πετύχει", σημείωσε ο Μ. Γλέζος. Και πρόσθεσε: "Οι οφειλές προς την Ελλάδα είναι αναγνωρισμένες από την ίδια τη Γερμανία, καθώς έχει υπογράψει σύμφωνο μη εμπόλεμης κατάστασης με την Ελλάδα".
   Ο Μ. Γλέζος υπενθύμισε πως "η Γερμανία αποφάσισε να αποζημιώσει τα θύματα εβραϊκής καταγωγής εν ζωή στο Ισραήλ". Συνεπώς, εύλογα προκύπτει το εξής ερώτημα: "Γιατί αποδέχτηκε ότι πρέπει να πληρώσει για τους Εβραίους και όχι τους Έλληνες;".
   Επιρρίπτοντας τις ευθύνες για το θέμα στην ελληνική κυβέρνηση, τόνισε πως "οι Γερμανοί είναι νομότυποι, γνωρίζουν και δεν χρειάζονται δικαστήρια, οφείλουν να πληρώσουν και το γνωρίζουν. Δεν υπογράφουν συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα, γιατί αν το κάνουν, ως νομότυποι που είναι οφείλουν να μας καταβάλουν αμέσως ό,τι μας οφείλουν".
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.