12 Μαρ 2014

Οι γελοίες 4 ημέρες έως την Παρασκευή...

Διπλάσιας σημασίας η... Αγιά Σοφιά από το ηλεκτρικό ρεύμα, την τιμή του, τη διαχείριση των φραγμάτων, των νερών, των μεταλλείων!!!

   Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα από το ΥΠΕΚΑ το Νομοσχέδιο για τη «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας», αυτό που λένε "Μικρή ΔΕΗ".
   Και επειδή οι "σωτήρες" είναι -και καλά- υπέρμαχοι της διαφάνειας, το σχέδιο νόμου θα είναι στη διάθεση όλων μας για διαβούλευση.
   Και επειδή το σχέδιο νόμου αλλάζει ριζικά το χάρτη της ενεργειακής πολιτικής, το κείμενο θα είναι στη διάθεση όλων μας για διαβούλευση... για 4 ολάκερες ημέρες!!!
   Ναι, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ημέρες, όταν -για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης- η διαβούλευση για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ ήταν 8 ημέρες. Είμαι κι ΑΕΚτζής και δεν μ' αφήνουν ν' αγιάσω...
   Η γελοία διορία διαβούλευσης από τις 10 Μαρτίου έως τις 14 Μαρτίου δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις μιας κυβέρνησης που δεν διστάζει να ξεπουλήσει όπως-όπως και μάνι-μάνι όχι απλά τον μεγαλύτερο δημόσιο οργανισμό, αλλά και την στρατηγικότερη επιχείρηση της χώρας.
   Στα 13 άρθρα του νομοσχεδίου περιγράφεται η διαδικασία διάλυσης της ΔΕΗ και η εισφορά της περιουσίας της στο νέο σχήμα, η ενημέρωση των μετόχων, η ολοκλήρωση της απόσχισης αλλά ακόμα και η μεταβίβαση των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ). Να το τυλίξω ή θα το φάτε στον δρόμο;
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.