26 Φεβ 2014

Τι να έγινε άραγε στις εκλογές των εργαζομένων του Νοσοκομείου Άρτας;

- ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ στον λόφο της Περάνθης
- Και ένα "προβοκατόρικο" σχόλιο από τον ΤΗΛΕΒΟΑ

Αγωνιστική Ενότητα – Αυτόνομη Παρέμβαση 
Τι να έγινε άραγε στις εκλογές 
των εργαζομένων 
του Νοσοκομείου της Άρτας 
   Δυο μέρες μετά τις εκλογές για Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Άρτας η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» (ΠΑΜΕ) διέθεσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης αλλά και ευρύτερα μια ανακοίνωση περί των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας.
   Αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση αυτή, αν εξαιρέσει κανείς τους αριθμούς, είναι μια άλλη πραγματικότητα και είναι και άκρως αποκαλυπτικά για τις προθέσεις της συγκεκριμένης παράταξης τόσο για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας της Άρτας, όσο και για την γενικότερη άποψη τους για το συνδικαλιστικό κίνημα.
   Κι ας ξεκινήσουμε λίγο από την ιστορία…..
   Στις εκλογές για Σύλλογο Εργαζομένων του 2011, υπήρχαν οι εξής τρεις παρατάξεις:

  1. ΕΝΙΑΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΕΑΜΥ), ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (79) 
  2. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (158) 
  3. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (150) 

   Χωρίς χαρακτηρισμούς και παρενθέσεις δίπλα από τα ονόματα των παρατάξεων, απλά να αναφέρουμε ότι η παράταξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στηρίχτηκε από τις δυνάμεις του κέντρου και της κεντροδεξιάς και η παράταξη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στηρίχτηκε από δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς και από εργαζόμενους που είχαν συμφωνήσει στο πλαίσιο της παράταξης και της διακήρυξης της.
   Στην πορεία των δυο ετών που ακολούθησε οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της παράταξης Δημοκρατική Συμπαράταξη, είναι αυτοί που παραιτήθηκαν από τα προεδρεία του ΔΣ των εργαζομένων και στην συνέχεια σφιχταγκαλιασμένοι με τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια τον Σύλλογο Εργαζομένων στο «κλείδωμα» εν’ μέσω κινητοποιήσεων και τους συναδέλφους στις ατομικές λύσεις.
   Στις ίδιες εκλογές του 2014 τα πράγματα άλλαξαν άρδην, τουλάχιστον ως προς το προσωπείο. Λέτε να φταίει το γεγονός ότι τουλάχιστον ημερολογιακά, οι εκλογές συμπίπτουν με τις απόκριες και πολλοί ήρθαν μασκαρεμένοι;
   Είδαμε λοιπόν στην παράταξη του ΠΑΜΕ πλέον να συμμετέχουν αυτοί που τόσο καιρό χόρευαν σφιχτό ταγκό καθώς και πολλοί άλλοι από την παράταξη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Κι όχι μόνο να συμμετέχουν αλλά να εκλέγονται κιόλας. Από τους τρείς (3) εκλεγμένους της παράταξης του ΠΑΜΕ, οι δύο πρώτοι και με μεγάλη διαφορά από τον τρίτο προέρχονται από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και μάλιστα είναι και οι «παραιτημένοι» του προηγούμενου ΔΣ.
   Και χωρίς κανένα ενδοιασμό την επομένη των εκλογών να κυκλοφορούν μια ανακοίνωση, η οποία μάλλον θα γράφτηκε σε κάποιο κομματικό γραφείο, χαρακτηρίζοντας συναδέλφους, υμνώντας νίκες και καταλήγοντας να αναφέρονται στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου λέγοντας ότι αυτοί θα στελεχώσουν την Επιτροπή Αγώνα Υγείας του ΠΑΜΕ. ΟΧΙ την Επιτροπή Αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων …. αλλά αυτή του ΠΑΜΕ.
   Σε αυτή την ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, συνάδελφοι, μόνο δύο πολιτικοί χώροι δεν έχουν μπει σε παρένθεση και λείπουν, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Γιατί λείπουν;
   Εμείς συνάδελφοι είμαστε ξεκάθαροι απέναντι σας από την αρχή μέχρι το τέλος. Εμείς δεν το παίζουμε «σωτήρες» ή «προστάτες» καμιάς μπλούζας, άσπρης, πράσινης, μπλε και κανενός κουστουμιού. Εμείς λέμε καθαρά και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για:
   - Να έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι ψηλά το κεφάλι 
   - Να παλέψουμε όλοι μαζί σηκώνοντας ψηλά τις σημαίες της Ενότητας, της Αλληλεγγύης και του Αγώνα
   - να μπουν τα Συνδικάτα σε θέσεις μάχης παλεύοντας για:
         o Ανατροπή της αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων
         o Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση για όλους.
         o να μην γίνει κανένας δημόσιος υπάλληλος “Ιφιγένεια” στον ούριο άνεμο των απολύσεων συγκυβέρνησης και ΤΡΟΙΚΑΣ

Αγωνιστική Ενότητα – Αυτόνομη Παρέμβαση
Άρτα, 25/2/2014

   σημ. Τηλεβόα: Διάβασα μια ανακοίνωση του τοπικού ΚΚΕ που με χαρακτηρίζει προβοκάτορα. Γνωρίζοντας τον συντάκτη, το εκλαμβάνω ως τίτλο τιμής και τον ευχαριστώ. Όμως, για να εξηγούμαστε, το γεγονός ότι δεν έχω βγάλει ακόμη στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο του "ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ με το ΠΑΣΟΚ" μαζί με τους σταυρούς, όπως επίσης και τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια των δύο "συνιστωσών" του 2011, για να μαθαίνουμε και το who is who του καθενός, οφείλεται καθαρά στο ότι σέβομαι κάποιους ανθρώπους, που μπορούν ακόμη να σκέπτονται εκεί μέσα και δεν θέλω να στρίψω το μαχαίρι στην πληγή και να τους πω "σας τα 'λεγα"...
   Από την άλλη όμως, με "τρώει' να απαντήσω, οπότε λέω να προκαλέσω κι άλλο, μπας και βγάλουν κι άλλη μια καταγγελία, για να δείξω αποενοχοποιημένα και με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες -και στους υπόλοιπους αναγνώστες- όσα αποτελούν κοινό μυστικό στον μικρόκοσμο του Νοσοκομείου και οδήγησαν στο 98-90-67...
   Διάβασα λοιπόν στην ανακοίνωση της Τ.Ε. Άρτας-Φιλιππιάδας του ΚΚΕ ότι "Το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ και η επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ του νοσοκομείου αποτελείται από εργαζόμενους που συσπειρώνονται με τις θέσεις του ΠΑΜΕ, την κατεύθυνση για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην κυβέρνηση, την Ε.Ε.".
   Για να αποδείξω λοιπόν ότι κατέχω επάξια τον τίτλο του προβοκάτορα:
   α) Το γνωρίζουν αυτό και οι 22 του ψηφοδελτίου; Γιατί ξέρω πως οι 10 έχουν βγει απ' τα ρούχα τους.
   β) Το γνωρίζουν αυτό και οι 3 εκλεγμένοι; Γιατί γνωρίζω, όπως γνωρίζει και όλο το Νοσοκομείο, ότι για τους 2 δεν ισχύει.
   γ) Αληθεύει ότι αυτό το ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ στο Νοσοκομείο έβγαλε "στα κάγκελα" γνωστούς αγωνιστές του κόμματος, που διαφωνούν με την τακτική που ακολουθεί τον τελευταίο καιρό η ηγεσία του ΚΚΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.