11 Ιαν 2014

“Εμείς δεν διώχνουμε ποτέ κανέναν, αλλά δεν κρατάμε και ποτέ κανέναν με το ζόρι”

Δημοκρατία και συλλογικότητα

Εμείς δεν διώχνουμε ποτέ κανέναν, αλλά δεν κρατάμε και ποτέ κανέναν με το ζόρι” Με αυτή τη φράση ο Αλέξης Τσίπρας συνόψισε τη στάση της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς.
   Μιας αριστεράς που έχει έρθει σε οριστική ρήξη με το μοντέλο του μονολιθικού αυταρχικού κόμματος, το οποίο στηρίζεται στις διαγραφές και την καταστολή της διαφωνίας. Ο εσωτερικός πλουραλισμός αποτελεί πολιτικό πλούτο και σφυρηλατεί την ενότητα.
   Για τη σύγχρονη ριζοσπαστική αριστερά όμως η συλλογικότητα είναι εξίσου σημαντική με τη δημοκρατία.
   Συλλογικότητα δεν σημαίνει απλά μια αρχική προσωπική απόφαση για πολιτική συμπόρευση. Είναι μια διαρκής πράξη αυτοδέσμευσης και σεβασμού στις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις του συνόλου. Μια στάση ευθύνης που βάζει το “εμείς” πάνω από το “εγώ”.
   Με δημοκρατία και συλλογικότητα φτάσαμε ως εδώ. Με τον ίδιο τρόπο θα βαδίσουμε ως τη νίκη της ελπίδας, που έχει πια αρχίσει να χαράζει.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.