10 Ιαν 2014

Τι λέει το πόρισμα της εισαγγελέως για τα χαριστικά δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

- Διαβάστε το πόρισμα 
- ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ...

* Πάρτι "θαλασσοδανείων" προς ημετέρους στο Τ.Τ. επί γαλάζιας και πράσινης διακυβέρνησης (2006-2012) 
* Πάνω από 500 εκατ. υπολογίζεται η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο 
* Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν 25 στελέχη του Τ.Τ. και επιχειρηματίες. Κρατείται ο Δ. Κοντομηνάς, στις ΗΠΑ ο Αγγ. Φιλιππίδης, που δηλώνει ότι θα επιστρέψει, σχέσεις και με τα δύο κόμματα φέρεται να έχει ο Κ. Γριβέας 
* Απαρχή αποκαλύψεων για τον χορό δισεκατομμυρίων στο τραπεζικό σύστημα αλλά και πολιτικών εξελίξεων θεωρούν το σκάνδαλο του Τ.Τ. πολιτικοί παράγοντες 
* Πανικός στο Μαξίμου για το βάθος της υπόθεσης και έκτακτη σύσκεψη Σαμαρά με Αθανασίου και Δένδια χθες βράδυ. Άλαλοι οι "καραμανλικοί" 
* Αμήχανη η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σιγή ιχθύος από Παπανδρέου 
* ΣΥΡΙΖΑ: Η υπόθεση αναδεικνύει την κατάρρευση του φαύλου δικομματικού συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς
πηγή
   Καταιγιστικές εξελίξεις για πρόσωπα που είχαν βρεθεί στην πυραμίδα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και γνωστούς επιχειρηματίες σηματοδοτεί το πόρισμα -καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου, το οποίο αποτέλεσε και τη βάση για την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος επτά ατόμων.
   Όπως προκύπτει από το πόρισμα, το οποίο αποκαλύπτουν Το Βήμα και Τα Νέα, η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Συνολικά, επτά εντάλματα σύλληψης και 25 κατηγορούμενοι για πέντε κακουργήματα είναι ο απολογισμός της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας για τα «κόκκινα δάνεια» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μια υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.
   Υψηλόβαθμα στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και γνωστοί επιχειρηματίες περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κατηγορουμένων και στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών, που επί μήνες ερεύνησαν διεξοδικά τις ύποπτες δανειακές συμβάσεις ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΔΩ
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.