9 Δεκ 2013

Τα δέκα λεπτά ανατριχίλας - "Έλιωσαν" 15χρονα παιδιά

- Το ηχητικό ντοκουμέντο της ντροπής 
- Μάθημα βίας σε 15χρονα, σα να μην πέρασε μια μέρα...

   Είναι Δεκέμβρης του 2008 και ο ρεπόρτερ Γιώργος Κακούσης αναμεταδίδει ζωντανά από το κέντρο της Αθήνας για τον Alpha Radio, καθώς άνδρες των ΜΑΤ ξυλοκοπούν ανήλικους διαδηλωτές, αφού πρώτα τους έχουν συλλάβει.
   Απλά ακούστε:



   Πέντε χρόνια αργότερα, σα να μην πέρασε μια μέρα, τα ίδια και χειρότερα...
Μάθημα βίας σε 15χρονα
   «Σου άλλαξε η μάνα σου το βρακί σου; Εφαγες το πρωινό σου; Θα σε γ.... όλοι οι Αλβανοί του τμήματος»: αυτά άκουγε ο Παναγιώτης, αριστούχος μαθητής της Α' Λυκείου από τους ΜΑΤατζήδες στην κλούβα κατά τη μεταφορά του από τα Προπύλαια στη ΓΑΔΑ.
   Είναι ένας από τους 9 ανήλικους που συνελήφθησαν βίαια και αναίτια την Παρασκευή, στη διαδήλωση για την 5η επέτειο μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Προπύλαια..
   Συνολικά έγιναν 10 βίαιες συλλήψεις -9 ανήλικοι μαθητές και ένας Γερμανός τουρίστας- και 55 προσαγωγές. Η «Εφ.Συν.» συνομιλεί με δύο από τους μαθητές που ένιωσαν πάνω στο κορμί τους την αστυνομική βία και που στα 15 τους χρόνια βρέθηκαν να κατηγορούνται για αδικήματα που δεν διέπραξαν.
   «Γ… τον Χριστό σας»
    Μεσημέρι Παρασκευής στα Προπύλαια. Η πορεία μνήμης έχει ξεκινήσει. Το κλίμα τεταμένο εξαρχής. Οι άνδρες των ΜΑΤ προκαλούν τους μαθητές. Βρίζουν, φτύνουν, κάνουν χειρονομίες. Οι ίδιοι οι διμοιρίτες προσπαθούν να τους συγκρατήσουν. br />     «Πρώτη φορά στη ζωή μου το βλέπω αυτό. Να κάνουν κωλοδάχτυλα και να εκτοξεύουν βρισιές όπως γ@** τον Χριστό, γ@** την Παναγία σας», λέει στην «Εφ.Συν.» ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαλικιάς που βρισκόταν στην καρδιά των γεγονότων. Ένας άνδρας των ΜΑΤ εκτοξεύει δακρυγόνο μέσα στα Προπύλαια κι έπειτα ξεκινάει η εφόρμηση της αστυνομίας στους ανηλίκους. Τους κυκλώνουν, τους κυνηγούν και τους δέρνουν.

3 σχόλια:

  1. ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΕΤΣΙ ?ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΕ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ηχητικό αυτό είναι από Δεκέμβρη του 08. Καλό θα ήταν να αναφέρεται για να μην γίνεται η πληροφορία και το ντοκουμέντο προϊόν παραπληροφόρησης. Άλλο πλ.Ομονοίας το 2008 άλλο προπύλαια το 2013.Δεν θέλω να δώσω άλλοθι στα λυσσασμένα σκυλιά των ΜΑΤ σε καμιά περίπτωση ούτε να υποβαθμίσω την βία που δέχτηκαν οι μαθητές στα προπύλαια την παρασκευή. αλλά καλό θα ήταν να μην κατασκευόζονται και διαδίδονται ειδήσεις με αυτόν τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχα καμία πρόθεση να "κατασκευάσω" είδηση. Πίστευα ότι το ηχητικό είναι γνωστό, άλλωστε έχει ακουστεί πάρα πολλές φορές...
      Πρόθεσή μου ήταν να κάνω μια αντιπαραβολή του τότε με το σήμερα. Τότε, που οι μαθητές ξεσηκώθηκαν για το φονικό του συνομήλικού τους Αλέξανδρου και σήμερα, που στην επέτειο της δολοφονίας του γίνονται τα ίδια.
      Σα να μην πέρασε μια μέρα...
      Πάντως, για να μην υπάρχει καμιά παρεξήγηση, πρόσθεσα στην ανάρτηση τον χρονικό προσδιορισμό. Ο ΤΗΛΕΒΟΑΣ είμαι, δεν είμαι ο Μουρούτης ;)

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.