7 Οκτ 2013

Τα τιμολόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη ανάβουν φωτιές...

Πόσοι από τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚους βρίσκονται στις λίστες Χριστοφοράκου;

   Ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου, τηλεφωνικά κέντρα, κλιματιστικά κ.λπ. αξίας περίπου 130.000 ευρώ παρέλαβε παραμονές των εκλογών του 2007 (Ιούνιος - Σεπτέμβριος) ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη Siemens και δύο θυγατρικές της. Τα τιμολόγια αναγράφουν ως χρόνο εξόφλησης το αργότερο 60 μέρες. Ενα μέρος όμως πληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2008, τότε ακριβώς που η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την υπόθεση Siemens, και ένα ποσό 43.850 ευρώ πληρώθηκε με τραπεζική επιταγή από τον Κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα 2 Ιουνίου. Είχαν προηγηθεί (στις 29 Μαϊου) οι αποκαλυπτικές καταθέσεις που έκαναν λόγο για «δωρεές και χορηγίες της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα» και στις 30 Μαϊου η έρευνα του εισαγγελέα στα γραφεία της εταιρείας
   Πολιτικό σεισμό που συγκλονίζει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, προκαλούν απρόσμενες εξελίξεις στην έρευνα για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.
   Προκαλούν επίσης υποψίες και πολλά ερωτήματα, γιατί από τιμολόγια και τραπεζικά έγγραφα που έχουν κατατεθεί και στον εισαγγελέα, φαίνεται να έχουν παραγγελθεί για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, παραμονές εκλογών του 2007 (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος), είδη αξίας περίπου 130.000 ευρώ, που αφορούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου, τηλεφωνικά κέντρα, κλιματιστικά κ.λπ.  

Αργοπορία
   Επίσης, ενώ τα τιμολόγια της Siemens εκδόθηκαν από τότε και έπρεπε εκείνο το διάστημα να έχουν πληρωθεί από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αναγράφουν ως χρόνο εξόφλησης το αργότερο 60 μέρες, εντούτοις ένα μέρος από τα χρήματα (περίπου 40.000 ευρώ) φαίνεται να έχει πληρωθεί πολύ αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2008, ακριβώς τότε που η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την έρευνα για το σκάνδαλο δωροδοκίας και διαφθοράς της Siemens.
   Ενα μέρος φαίνεται να έχει εξοφληθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο πριν το κλιμάκιο των εισαγγελέων, με επικεφαλής τον κ. Αθανασίου, αναχωρήσει για το Μόναχο, όπου πήρε στοιχεία για την υπόθεση από τις γερμανικές δικαστικές Αρχές.
   Αυτό όμως που αποτελεί πραγματική βόμβα είναι ότι ένα ακόμη ποσόν 43.850 ευρώ, πληρώθηκε με τραπεζική επιταγή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, αφού είχαν προηγηθεί τρεις μέρες πριν (Πέμπτη 29 Μαϊου) οι αποκαλυπτικές καταθέσεις που έδωσαν στον εισαγγελέα η Αικατερίνη Τσακάλου, βοηθός του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ελληνικής εταιρείας Μιχάλη Χριστοφοράκου και ο προϊστάμενος λογιστηρίου Κυριάκος Μικές, που μίλησαν για «δωρεές και χορηγίες της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα» και ενώ είχε κάνει την εμφάνισή του ο εισαγγελέας την Παρασκευή 30 Μαϊου στα γραφεία της ελληνικής εταιρείας, όπου -κατά πληροφορίες- του δόθηκαν τα έγγραφα στα οποία αναφέρονταν οι δύο μάρτυρες.
   Ακόμη πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι, ενώ την πρώτη φορά που κατέθεσαν οι μάρτυρες δεν ρωτήθηκαν από τον εισαγγελέα και δεν κατονόμασαν τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία αναφέρονταν, μία μέρα μετά την πληρωμή του ποσού από τον κ. Μητσοτάκη και συγκεκριμένα την Τρίτη, στις 3 Ιουνίου, ο κ. Αθανασίου κάλεσε για συμπληρωματική κατάθεση την κ. Τσακάλου, ενώ την επομένη, την Τετάρτη 4 Ιουνίου, κάλεσε για να καταθέσει επίσης συμπληρωματικά και τον κ. Μικέ.
   Υπάρχουν ακόμη και τιμολόγια στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη που αφορούν εξοπλισμό γραφείου όχι της Siemens αλλά από δύο άλλες εταιρείες θυγατρικές της.
   Τα σχετικά έγγραφα βρέθηκαν στο αρχείο στον φάκελο με τα έγγραφα προς πληρωμή.
   Και ενώ η υπόθεση άρχισε να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, σταμάτησε η πληροφόρηση των συνηγόρων από τον εισαγγελέα.  

Αντιδράσεις
   Η στάση του κ. Αθανασίου προκάλεσε ερωτηματικά αλλά και τις αντιδράσεις συνηγόρων, επειδή ξαφνικά σταμάτησε να δίνει τα έγγραφα της έρευνας, κρατώντας επτασφράγιστο μυστικό το τι κατέθεσαν τη δεύτερη φορά Τσακάλου και Μικές...
   Η «κάνουλα» της πληροφόρησης έκλεισε, αφού πληρώθηκε η επιταγή και αφού στο μεταξύ οι μάρτυρες κατονόμασαν ενδεχομένως τα πολιτικά πρόσωπα...
   Οπως είπαν στο «Εθνος» δικαστικές πηγές, από τα στοιχεία που βρίσκονται στη δικογραφία, δεν φαίνεται -προς το παρόν- να προκύπτει θέμα ποινικής ευθύνης πολιτικών προσώπων, ώστε να διαβιβαστεί η υπόθεση στη Βουλή.
   Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από κορυφαία δικαστική πηγή, «οι τελευταίες εξελίξεις μπορεί να μη συνδέονται ευθέως με το μαύρο πολιτικό χρήμα της Siemens, αφού υπάρχουν τιμολόγια, συνδέεται όμως με το... άσπρο πολιτικό χρήμα και είναι θέμα ηθικής απαξίας και κορυφαίο πολιτικό ζήτημα για τον τόπο...».  
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.