22 Οκτ 2013

Αφιερωμένο στα πρόθυμα χεράκια του Γιώργου και του Χρήστου, των συγκυβερνητικών βουλευτών μας...

Περισσότερο ή λιγότερο πρόθυμα μικρή σημασία έχει, η ανάταση είναι που αθροίζεται και μας πλακώνει κι όχι ο βαθμός προσωπικής (αν)αξιοπρέπειας ή/και (αν)ελευθερίας που την κινητοποιεί)...

   Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε στο fb από τον φίλο Γιώργο, μετά το αποκαλυπτικό και σοκαριστικό Δελτίο Τύπου του Αλέξη Μητρόπουλου για την παραίτηση του ελληνικού κράτους από τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Δείτε το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ και μετά διαβάστε τι έγραψε ο Γ.Π.
   Ο ίδιος το αφιερώνει στους αναμασητές, που με κλειστά μάτια και μυαλά επιλέγουν την αντιπαράθεση με τον "ιδεολογικό αντίπαλο", λες και η ζωή μας μπορεί να αντιμετωπιστεί με οπαδική νοοτροπία.
   Εγώ πάντως, το αφιερώνω στους δύο συγκυβερνητικούς βουλευτές, που με ορθάνοιχτα μάτια και μυαλά, επιλέγουν την πολιτική επιβίωση με κάθε κόστος (για τους άλλους)...
   Διαβάστε:  
"Αφιερωμένο σε όσους αναμασάνε με κάθε ευκαιρία στα κανάλια, στα καφενεία, στις δουλειές τους, στις παρέες τους, μάλλον και στον ύπνο τους θα χαμογελάνε με ικανοποίηση μόλις ονειρευτούν τον διάλογο με τον "ΣΥΡΙΖΑΙΟ αντίπαλο" στον οποίον και απευθύνουν το "αποστομωτικό" ερώτημα:
   ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ;
   Χωρίς, φυσικά, ίχνος αυτοκριτικής για το τι έλεγαν πως θα κάνουν, τι τελικά έκαναν, τι λένε πως θα κάνουν, τι στ' αλήθεια σχεδιάζουν να κάνουν, τι αποδεικνύεται πως κάνουν και τι θα κάνουν οι ίδιοι ή οι "δικοί τους".
   Ξεπερνώντας, με μεγάλη ελαφρότητα, τις ευθύνες της αποδεδειγμένα καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχοντας για άλλοθι, όπλο και μαξιλάρι την δεδηλωμένη, τα ψηλά σηκωμένα, πρόθυμα, αριθμημένα χέρια των βουλευτών τους (περισσότερο ή λιγότερο πρόθυμα μικρή σημασία έχει, η ανάταση είναι που αθροίζεται και μας πλακώνει κι όχι ο βαθμός προσωπικής (αν)αξιοπρέπειας ή/και (αν)ελευθερίας που την κινητοποιεί). Αφιερωμένο σε αυτούς που βάζουν στην ίδια ζυγαριά, απ' την μια τις σκληρά, καθημερινά βιωμένες συνέπειες του μνημονίου και της κρίσης, άμεσο αποτέλεσμα της βεβαιωμένα αντεθνικής, αντιδημοκρατικής, αντισυνταγματικής και αντιλαϊκής πολιτικής και απ' την άλλη την πιθανότητα μιας απρογραμμάτιστης διακυβέρνησης της χώρας από την "κυβέρνηση της αριστεράς".
   (Όσοι διατηρούσαν την παραμικρή αμφιβολία για τους επιθετικούς προσδιορισμούς της πολιτικής του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση και τους απαξίωναν ως στείρα αντιπολιτευτική αριστερή ρητορική, ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τα δ., ε. και στ. εδάφια του Δελτίου Τύπου).
   Αφιερωμένο σε όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν πως η πολιτική επιλογή δεν είναι χρώμα σε φανέλες και τυφλή πίστη στη σημαία που αγαπούσαν μικροί αλλά ιδιαίτερα σοβαρή ατομική τοποθέτηση που καθορίζει την αλληλεπίδρασή μας με τους θεσμούς του κράτους και τις λειτουργίες της κοινωνίας, που αφορά άμεσα και έντονα την βιολογική και ψυχική μας επιβίωση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.