12 Ιουλ 2013

Καιρό είχε η Άρτα να δει τόσο μαζική και δυναμική κινητοποίηση

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν πάει άλλο...

   Είχε καιρό να βγούνε τόσοι πολλοί στο δρόμο στην Άρτα, για να διαδηλώσουν εναντίων των αντιλαϊκών μέτρων της δικομματικής κυβέρνησης Σαμαρ-έλου που καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές και διαλύουν τα όνειρα και την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπινου λαού.
   Η ταυτόχρονη επίθεση της μνημονιακής κυβέρνησης εναντίων των εργαζομένων στην υγεία, στην παιδεία, στους δήμους, είχε σαν αποτέλεσμα την μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων, με αποτέλεσμα σήμερα το μεσημέρι να πραγματοποιηθεί μια μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία στην Άρτα, τέτοια, που είχαμε καιρό να δούμε.
   Καταλυτική ήταν η απόφαση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Άρτας όχι μόνο να προχωρήσουν σε δίωρη στάση εργασίας, αλλά να κατέβουν στην πόλη με ό,τι μέσο βρήκαν. Μπήκαν σε αυτοκίνητα, μηχανάκια, μέχρι που γέμισαν και ένα από τα αστικά λεωφορεία που κάνουν την διαδρομή και κατέβηκαν στην Άρτα, αφήνοντας πίσω τους θλιβερούς ηγεμονίσκους του λόφου, που μπορεί δημοσίως να εμφανίζονται δήθεν δυσαρεστημένοι με τις μνημονιακές εξελίξεις, αλλά στις εσωτερικές διεργασίες τους είναι μνημονιακότεροι ακόμη κι από... τον Βενιζέλο τους!!!
   Επίσης, μαζικά στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σφαγιαστική κατάργηση 46 ειδικοτήτων τους και την διαθεσιμότητα.
   Όλοι τους συναντήθηκαν στις 11 το πρωί έξω από το Δημαρχείο της Άρτας με τους δημοτικούς υπαλλήλους και όλοι μαζί, με προπομπούς τα απορριμματοφόρα του Δήμου, μπήκαν στην πόλη και έκαναν πορεία στον πεζόδρομο της Σκουφά.
   Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να εντατικοποιηθούν από την επόμενη εβδομάδα, καθώς την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουλίου υπάρχει η γενική απεργία και μην ξεχνάμε πως την Πέμπτη έρχεται ο Σόιμπλε να δει πώς τα πάνε οι υπάλληλοί του... 
  


ΥΓ: Οι φωτογραφίες είναι δανεισμένες από την Γνώμη, μιας και το Ιδρυτικό Συνέδριο με κρατάει στην αρένα του taekwondo.
   Αυτοί που έμειναν πίσω και ασχολήθηκαν με την οργάνωση των σημερινών κινητοποιήσεων, όχι μόνο έκαναν πολύ καλή δουλειά, αλλά και πολύ καλές... προβλέψεις: Χαρακτηριστικό είναι ότι στο χτεσινό μήνυμα για τις κινητοποιήσεις, ο Τάκης, που έμεινε επί τούτου στην Άρτα και θα έρθει αύριο στην Αθήνα, έγραφε: "Θα ακολουθησει ΠΟΡΕΙΑ στην ΑΡΤΑ (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ μεγαλειωδης - με συμμετοχη ΟΛΩΝ των κλαδων και υπηρεσιων του Δημοσιου)".


2 σχόλια:

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.