12 Ιουλ 2013

200 μαθητές της ΕΠΑΣ Φιλοθέης στον... πάγκο του χασάπη!!! - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Ποιος να ζήσει; Εμείς και τα παιδιά μας ή οι δανειστές;

- ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- 200 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
- ΕΠΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΕΠΑΛ ΑΡΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ
   46 ειδικότητες της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με 2500 οργανικές θέσεις είναι το πρώτο κύμα των απολύσεων στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι το πρώτο κύμα.
   Θα ακολουθήσει δεύτερο και τρίτο ώστε να ξοφληθεί η επιταγή των 25000 απολύσεων που έδωσε το τριμονιακό μπλοκ Σαμαρά–Βενιζέλου–Κουβέλη στην τρόϊκα και στους δανειστές με τα μνημόνια που υπόγραψαν και στηρίζουν.
   Η κυβέρνηση αφήνει στον αέρα χιλιάδες παιδιά των λαϊκών οικογενειών που προσδοκούν μια δημόσια επαγγελματική κατάρτιση σαν ένα ελάχιστο εφόδιο να φτιάξουν τη ζωή τους.
   Στην Αρτα ουσιαστικά ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΕΠΑΣ πάνε για διάλυση
   Ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την γιγάντωση των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων που λιγουρεύονται το τεράστιο φιλέτο της επαγγελματικής κατάρτισης.
   Βάζει και με τον τρόπο αυτό βαθιά το χέρι στη τσέπη των λαϊκών οικογενειών που αγωνιούν στις συνθήκες της βαθύτατης κρίσης για το μέλλον και την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους. Η κυβέρνηση αφαιρεί κυριολεκτικά το ψωμί από δεκάδες εκατοντάδες εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων οδηγώντας τους σε ξαφνικό θάνατο. Διπλανοί μας φίλοι, γνωστοί, και σύντροφοι οικογενειάρχες με πολλαπλές υποχρεώσεις μπαίνουν στη λαιμητόμο.
   Κανείς εκπαιδευτικός να μη σκεφτεί «Τη γλύτωσα τώρα……………………..»
   Κανένας γονιός να μη σκεφτεί «Ας τους αποκεφαλίσουν, δεν αφορά τα παιδιά μου………..»
   Καμιά δημοτική αρχή να μη σκεφτεί « Ας τους κρεμάσουν, δεν αφορά τους δημότες μου………»
   Κανένας πολίτης και κανένας κλάδος εργαζομένων να μη σκεφτεί « Ας τους να κουρεύονται αφού εμένα δε μ’ αγγίζουν………………».    Η βαρβαρότητα της κατάργησης των κοινωνικών δομών, τα εγκλήματα κατά των δημόσιων αγαθών δεν έχουν τέλος στη μνημονιακή εποχή.
   Είναι τώρα καιρός εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές συνδικαλιστικές οργανώσεις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες, οργανισμοί της αυτοδιοίκησης σε ένα ενωτικό κοινό μέτωπο, με αποτελεσματικό συντονισμό να βάλουν φραγμό σ’ αυτή την ανελέητη επιδρομή.
   Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις, τις κινητοποιήσεις, κάθε μορφής αγώνα, κάθε πρωτοβουλία συντονισμού και αποτελεσματικής αντιπαράθεσης στη μνημονιακή βαρβαρότητα.

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: 
ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ; ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ Ή ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ;

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Καταντήσαμε μία χώρα που τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά δεν έχουν καμία αξία.Ονειρευόμουν έναν μέλλον που θα μπορούσα να αξιοποιήσω τα ταλέντα μου και το μόνο που θα κάνω σε αυτήν την ζωή με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι να τρώω τα λεφτά του πατέρα μου και της μάνας μου.Είμαι μαθήτρια και πιστεύω πως σαν Έλληνες πρέπει να ξυπνήσουμε,να κατακτήσουμε πνεύμα αγωνιστών και να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.