24 Απρ 2013

Παρουσιάζεται στην Άρτα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Η μόνη διέξοδος για την οικονομία και την κοινωνία μπορεί να έρθει μέσα από την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών

   Την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 8:00 μμ, στο Ξενοδοχείο Κρόνος, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα:
Υπερχρεωμένα νοικοκυριά - υπερχρεωμένες επιχειρήσεις - "χαράτσια" 
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ 

Ομιλητές: Κατερίνα Κνήτου, δικηγόρος
               Γαβριήλ Σακελαρίδης, συντονιστής Οικονομικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

   Η εκδήλωση-συζήτηση, πραγματοποιείται την ίδια ημέρα που η τρικομματική κυβέρνηση φέρνει, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ένα πολυνομοσχέδιο-σκούπα, που άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Μνημόνιο 4.
   Προφανώς γι' αυτό τον λόγο, στα φέιγ βολάν που ενημερώνουν τους Αρτινούς για την εκδήλωση, υπάρχει και το κείμενο που ακολουθεί:

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΟΧΙ ΑΛΛΟ «ΣΩΣΙΜΟ» 
   Βλέποντας το ίδιο μνημονιακό έργο σε επανάληψη, η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νέο πακέτο μέτρων που συμφώνησε με την τρόικα. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τη νέα μεγάλη εθνική επιτυχία της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και των υποσχέσεων του πρωθυπουργού για ανάκαμψη, η σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα των απολύσεων, του χαρατσιού της ΔΕΗ, της αναλγησίας για τα χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, επανέρχεται δριμύτερη. 
   Σε τι ακριβώς έρχεται να απαντήσει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης; Στο έλλειμμα των 4 δις των ασφαλιστικών ταμείων; Στην εκτίναξη της επίσημης ανεργίας στο 27,2%; Στη μείωση κατά 3,1 δις του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, κατά το 4ο τρίμηνο του 2012; Πως η συνέχιση με ακόμα μεγαλύτερη ένταση της ίδιας ακριβώς μνημονιακής συνταγής δεν θα έχει ακόμα πιο καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία; Τι έχει να πει η κυβέρνηση στους άνεργους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, στα νοικοκυριά που ασφυκτιούν από τα χρέη όταν οι προωθούμενες ρυθμίσεις δεν αφορούν τους περισσότερους;
   Οι αντοχές της κοινωνίας έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Η μόνη διέξοδος για την οικονομία και την κοινωνία μπορεί να έρθει μέσα από την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, το κοινωνικό κράτος και την αναδιανομή του πλούτου. 

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.