28 Μαρ 2013

Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας: Κάθε φορά κι ένα... παρατράγουδο!!!

Τόσο απλά, αλλά και τόσο περίπλοκα...

   Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 27 Μαρτίου υπήρχαν, όπως σας είχα πει (δείτε εδώ), αρκετά σημαντικά θέματα, που μερικά από αυτά θα μπορούσαν να αποδειχθούν "ακανθώδη"...
   Ειδικά το 5ο θέμα με τίτλο "Τροποποίηση σχεδίου πόλεως στην πλατεία Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου (σχετ. η αρ.49/2012 απόφαση της Ε.Π. Ζωής)", που και στο παρελθόν είχε προκαλέσει την ανταλλαγή βαριών εκφράσεων και κατηγοριών, αναμενόταν να λειτουργήσει ως... πυροκροτητής!!!
   Ακόμη και το γεγονός ότι ερχόταν προς συζήτηση, με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να εισηγείται ΑΡΝΗΤΙΚΑ, προμήνυε πολεμικό περιβάλλον από "τα ορεινά" των εδράνων της πλειοψηφίας...
   Όμως, το ξαφνικό πρόβλημα υγείας του Γιάννη Παπαλέξη (γαστρορραγία σε έδαφος έλκους - περαστικά δήμαρχε) οδήγησε σε αναβολή του θέματος, καθώς ο δήμαρχος, που ήταν ο εισηγητής του θέματος, απουσίαζε και έτσι τα ξίφη μπήκαν στα... θηκάρια!!!
   Συζητήθηκαν σημαντικά χρονίζοντα ζητήματα, όπως οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις του παλιού Δημαρχείου και του Αρχοντικού Παπακώστα και αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ ότι πρέπει να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες κι έτσι τροποποιήθηκε η εισήγηση και θα προχωρήσουν σε επαφές με τους ιδιοκτήτες (συμφωνούν) για τη διερεύνηση απευθείας εξαγοράς. Και για να ευλογήσω τα γένια μου, έγραφα (δείτε εδώ): "μιας και το θέμα επείγει, γιατί άραγε επιλέγουν την χρονοβόρα μέθοδο της απαλλοτρίωσης και όχι την αγορά; Αφού το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, απλά στην δεύτερη περίπτωση θα είναι άμεσο."
   Όλα λοιπόν κυλούσαν ομαλά, μέχρι που φτάσαμε στο 8ο θέμα για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας κατ/τος «Κυλικείο εντός Νεκροταφείου». Είχα γράψει: "στο παρελθόν έχει δημιουργήσει "μούδιασμα" στους Δημοτικούς Συμβούλους. Για να δούμε αν αυτή την φορά θα υπάρξει απόφαση"...
   Τελικά το μούδιασμα υπήρξε. Αρκετοί στην αρχή πρότειναν αναβολή. Όταν δεν πέρασε η πρόταση, ψήφισαν ΠΑΡΩΝ, μη θέλοντας να έχουν βάρος την απόφαση να κλείσουν έναν επαγγελματία. Ακόμη κι αυτοί που ψήφισαν ΝΑΙ, το έκαναν με βαριά καρδιά. Άκουγαν το όνομά τους και δεν φώναζαν το ΝΑΙ, απλά κουνούσαν καταφατικά το κεφάλι. Τα ΝΑΙ ήταν περισσότερα από τα ΠΑΡΩΝ και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας υπερψηφίστηκε. Εκεί λοιπόν υπήρξε έντονη αντίδραση από κάποιον από τους θιγόμενους, η οποία κλιμακώθηκε σε ανεξέλεγκτη κατάσταση, καθώς ο άνθρωπος -εκτός εαυτού- φώναζε και κατηγορούσε. Αναγκάστηκε ο Πρόεδρος, ο Θωμάς Τσιρογιάννης, ο οποίος ήταν ο κύριος αποδέκτης της επίθεσης να διακόψει τη συνεδρίαση και να κληθεί η Δημοτική Αστυνομία να απομακρύνει τον συμπολίτη μας.
   Διάβασα αρκετά σχόλια για το θέμα, ακόμη και από ανθρώπους που δεν ήταν παρόντες στο Συμβούλιο, αλλά έμαθαν τα καθέκαστα από διηγήσεις. Το θέμα είναι απλό, αλλά και περίπλοκο συνάμα:
   - Η εισήγηση σύμφωνα με το νόμο ήταν κανονική και ο τρόπος που λειτούργησε το Προεδρείο ήταν σωστός.
   - Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έφταιγαν σε τίποτε, που τα λάθη και οι παρατυπίες των προηγούμενων "έσκασαν στα χέρια τους".
   - Ο συμπολίτης μας είχε μια ανθρώπινη αντίδραση, έξω από τα όρια μεν, αλλά κατανοητή, μιας και βρισκόταν "εν θερμώ". Ειδικά δε, αν κάποιοι του είχαν υποσχεθεί ότι θα υπήρχε διαφορετική εξέλιξη, καθώς έχω καταγράψει την κραυγή του: "Έκανα εκλογές γι' αυτό"...
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.