27 Μαρ 2013

Γιώργος Στύλιος: Έπιασε τόπο η ερώτηση στον υπουργό

Ανοίγουν οι κάνουλες των δανείων για την Αγροτική Επιχειρηματικότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Την λειτουργία Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Στύλιου.
   Στην απάντησή του ο κ. Τσαυτάρης αναφέρει ότι το Υπουργείο έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες σύστασης του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με κεφάλαια ύψους 300 και πλέον εκατ. Ευρώ μετά από έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην παρούσα φάση, ολοκληρώνονται και οι διαδικασίες ενεργοποίησης του Ταμείου, καθώς, στις 15 Φεβρουαρίου 2013, υπεγράφη η Συμφωνία Χρηματοδότησης, ενώ θα ακολουθήσουν τα επόμενα στάδια της διαδικασίας, που είναι η συγκρότηση της επενδυτικής επιτροπής, ο κανονισμός λειτουργίας, η προκήρυξη από το ΕΤΕΑΝ ΑΕ και η μεταφορά των πόρων.
   Σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας είναι Ταμείο Δανειοδότησης και όχι Ταμείο Εγγυοδοσίας και στοχεύει στη χορήγηση χαμηλότοκων βραχυπρόθεσμων και μεσομακροπρόθεσμων δανείων από τις τράπεζες στους δικαιούχους μέτρων του ΠΑΑ και συγκεκριμένα, στους δικαιούχους των σχεδίων βελτίωσης (Μ121), της μεταποίησης (Μ123Α), καθώς και των ιδιωτικών επενδύσεων του Άξονα 3 (Μ311, Μ312, Μ313Β) με σκοπό την ενίσχυσή τους για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας, της ρευστότητας και της οικονομικής ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο.
   Η χρηματοδότηση του εν λόγω Ταμείου, αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Τσαυταρής, θα γίνει με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), μέσω του ΠΑΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.