27 Μαρ 2013

Σήκωσε το Κύπελλο η Αναγέννηση Άρτας!

Κέρδισε με ανατροπή τον Σκουφά Κομποτίου με δύο γκολ στο 81' και στο 91', αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο

   Κυπελλούχος Άρτας για τη σεζόν 2012/2013 είναι η Αναγέννηση Άρτας, η οποία σήμερα το απόγευμα επικράτησε στον τελικό που έγινε στο γήπεδο της Ένωσης στις Κεραμάτες, του Σκουφά Κομποτίου με σκορ 2-1.
   Η Αναγέννηση κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του πρώτου ημιχρόνου (Γείτονας στο 17΄), ισοφάρισε στο 81΄ με τον Σιδηρόπουλο σε 1-1 και αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο (αποβολή Παπακίτσου στο 84΄) στα τελευταία λεπτά, κατάφερε με ένα τρομερό γκολ του αρχηγού της Αντώνη Χρηστογιάννη στο 91΄ να φτάσει στη νίκη και στην κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Άρτας, που είναι το 7ο στην ιστορία της όσο δηλαδή έχει και η ομάδα του Σκουφά Κομποτίου.
   Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Σκουφά να απειλεί πρώτος, όταν στο 5ο λεπτό μετά από σέντρα του Κυριάκη, ο Γείτονας προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας, δεν τα κατάφερε και ο Βάνας μπλόκαρε. Ένα λεπτό μετά, στο 6΄ ο Σταμούλης κατέβασε ωραία την μπάλα στην περιοχή του Κομποτίου, έκανε το γυριστό σουτ, αλλά δεν απείλησε τον Μαλιγιάννη, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 17ο λεπτό του αγώνα ήρθε το 1-0 για την ομάδα του Λάκη Ρίζου, ο Γείτονας μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ και λάθος των αμυντικών της Αναγέννησης, έπιασε το δυνατό σουτ από πλάγια αριστερά θέση μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στην απέναντι γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Βάνα. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Γούλας τσίμπησε την μπάλα για τον Κυριάκη, όμως αυτός από το σημείο του πέναλτι δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ. Στο 40΄ η κεφαλιά του Τρούλλη μετά από κόρνερ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Χρηστογιάννης προσπάθησε να απειλήσει με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Παπαρούνη, όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Μαλιγιάννη.
   Στο δεύτερο ημίχρονο η Αναγέννηση ήταν καλύτερη, απείλησε την εστία του Κομποτίου, με τους τυπικά γηπεδούχους του Σκουφά να δίνουν χώρο στην «Α» και να την «πληρώνουν» στο φινάλε. Στο 51΄ μετά από κόρνερ του Χρηστογιάννη, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, έσκασε μπροστά στον Μαλιγιάννη και αυτός την τελευταία στιγμή την έβγαλε σε κόρνερ. Λίγα λεπτά μετά, στο 57΄ το δυνατό σουτ του Σταμούλη από πλάγια θέση μπλόκαρε ο Μαλιγιάννης και στο 64΄ το σουτ του Νικοπολίδη έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρο του Κομποτίου. Στα τελευταία λεπτά η Αναγέννηση πίεσε αρκετά και κατάφερε στο 81΄ να φτάσει στην ισοφάριση, όταν ο Χρηστογιάννης εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ και ο Σιδηρόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην γωνία του Μαλιγιάννη. Στο 86΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Παπακίτσος (είχε περάσει στον αγώνα στο 63΄ στη θέση του Τρούλλη), για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Βασίλα και έτσι η Αναγέννηση έπαιξε στα τελευταία λεπτά με παίκτη λιγότερο. Δύο λεπτά (86΄) μετά η «Α» ζήτησε πέναλτι, θεωρώντας ότι ο Παπαγιάννης βρήκε την μπάλα με το χέρι, αλλά ο διαιτητής κ. Σταματελόπουλος είπε να συνεχιστεί ο αγώνας. Έτσι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χρηστογιάννης πήρε την μπάλα λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και με ένα δυνατό σουτ τράνταξε τα δίχτυα του Μαλιγιάννη, για να χαρίσει το Κύπελλο στην Αναγέννηση. Στο 94΄ ο Χρηστογιάννης θα μπορούσε να βάλει και «το κερασάκι στην τούρτα» όταν βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά πλάσαρε άουτ.
Διαιτητής: Γιάννης Σταματελόπουλος, Τέταρτος: Μπάμπης Αθανασίου
Βοηθοί: Τάσος Γαρδικιώτης – Παναγιώτης Φάντης
   Εξαιρετική η διαιτησία του Γιάννη Σταματελόπουλου και των βοηθών του, οι οποίοι στο τέλος της αναμέτρησης δέχτηκαν τα συγχαρητήρια από τις δύο ομάδες.
Κίτρινες κάρτες: Καλπακούλας (27΄), Μπαλάφας (33΄), Κυριάκης (45΄), Μπάφας (51΄), Κολιούλης (75΄) – Χρηστογιάννης (15΄), Σιδηρόπουλος (29΄), Σταμούλης (48΄), Τρούλλης (50΄), Αβραμίδης (75΄).
Κόκκινη κάρτα: Παπακίτσος (84΄), η πρώτη ήταν στο 70΄.

Οι συνθέσεις των ομάδων 
ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ (Λάκης Ρίζος): Μαλιγιάννης, Παπαγιάννης, Βασίλας, Μπαλάφας, Μπαλάτσας, Μπάφας, Κυριάκης, Γούλας, Καλπακούλας (λ.τρ. 69΄ Κολιούλης), Γείτονας (80΄ Σφήκας), Τσίρος.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ (Μάκης Ντόβας): Βάνας, Χρηστογιάννης, Ευταξίας, Αβραμίδης, Παπαρούνης, Τρούλλης (63΄ Παπακίτσος), Τάσσος, Νικοπολίδης, Σιδηρόπουλος (93΄ Νικολαΐδης Θ.), Σταμούλης (76΄ Μανώλης), Σιαπέρας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.