18 Φεβ 2013

Ο Γιώργος Στύλιος ρωτάει για τα τιμολόγια της ΔΕΗ στις πολύτεκνες οικογένειες

Να σε... κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερώτηση για τη διεύρυνση των τιμολογιών της ΔΕΗ
σχετικά με τις πολύτεκνες οικογένειες
   Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τα ειδικά τιμολόγια της ΔΕΗ για τους πολύτεκνους, κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Άρτας Γιώργος Στύλιος, σε συνεργασία με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργο.
   Στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν ότι η ΔΕΗ, σύμφωνα με τους νόμους 2238/94, 3296/04 και 1894/90 εφαρμόζει ειδικό τιμολόγιο κατανάλωσης ρεύματος στις πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και πάνω. Παράλληλα, η ελληνική πολιτεία με το νόμο 3454/2006 χορηγεί πολύτεκνη ιδιότητα και σε γονείς με τρία τέκνα, εάν έχει αποβιώσει ένας εκ των δύο φυσικών γονέων. Με τον ίδιο νόμο συνεχίζουν στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές, προβλέπεται ότι τόσο οι γονείς όσο και τα τέκνα που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα, προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των πολύτεκνων τέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα. Εν τούτοις την παραπάνω νομική προσταγή η ΔΕΗ αρνείται να εφαρμόσει και να εντάξει και αυτές τις οικογένειες στα ειδικά τιμολόγια πολύτεκνων.
   Καταλήγοντας οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς:
   1. Προτίθενται να επιβάλλουν την νομιμότητα και να συμμορφωθεί η ΔΕΗ με την αναγνώριση και αυτών των οικογενειών ως πολύτεκνων;
   2. Σε περίπτωση γραφειοκρατικής ερμηνείας προτίθενται να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να αποκαταστήσουν την αδικία, ιδιαίτερα σε μια α οικονομική συγκυρία και πότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.