10 Ιαν 2013

Η Βίκυ Σιαπάτη για το ΚΕΝ Άρτας

"Πριν λίγες ημέρες εφαρμόστηκε το σχέδιο «Μετακίνησης» εργαζομένων από το Δήμο Αρταίων, αύριο το κλείσιμο του ΚΕΝ, υπάρχει ανοιχτό το θέμα του Τ.Ε.Ι. και ποιός ξέρει τι άλλο θα ακολουθήσει"

ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ
   Επανέρχομαι στο θέμα του κλεισίματος του ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ το 2013, μετά από έγγραφο της Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. με το οποίο ενημερώθηκα και ως ύστατη προσπάθεια για την παραμονή του στρατοπέδου στην Άρτα. Σύμφωνα λοιπόν με το συγκεκριμένο έγγραφο η διοικούσα επιτροπή αναφέρει τα εξής:

   1)Το ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ έχει σύγχρονες εγκαταστάσεις και το κόστος λειτουργίας του είναι από τα μικρότερα σε σύγκριση με άλλα ΚΕΝ.
   2) Η Ήπειρος, θα μείνει χωρίς ΚΕΝ και σε συνδυασμό με το ότι έχουν κλείσει τα περισσότερα στρατόπεδα δημιουργεί και πρόβλημα ασφαλείας λαμβάνοντας υπόψη και τις τελευταίες δηλώσεις των βορείων γειτόνων μας.
   3) Τέλος να αναφέρουμε ότι στη Μονάδα υπηρετεί μεγάλος αριθμός στελεχών (τρίτεκνοι - πολύτεκνοι γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, προστάτες τέκνων με ειδικές ανάγκες). Σύμφωνα με το Νόμο που διέπει τις μεταθέσεις, όλες οι παραπάνω κατηγορίες στελεχών δικαιούνται μετάθεση στην πρώτη φρουρά επιθυμίας και τυχόν κλείσιμο του ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ σε συνδυασμό ότι στις Περιφερειακές Ενότητες ‘Αρτας – Πρέβεζας έχουν κλείσει το σύνολο των στρατοπέδων, τα στελέχη αυτά θα οδηγηθούν σε οικονομικό και οικογενειακό αδιέξοδο. Το ίδιο θα συμβεί και στις οικογένειες των οπλιτών θητείας που δικαιούνται μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους για κοινωνικούς λόγους αυξάνοντας το συνολικό κόστος επιβάρυνσης των οικογενειών αυτών. 

   Σε όλα τα παραπάνω τα οποία αναφέρονται στο έγγραφο της Διοικούσας Επιτροπής συμφωνώ, ότι δηλαδή μετά το κλείσιμο του ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ κανένα άλλο ΚΕΝ δεν θα λειτουργεί στην ακριτική Ήπειρο, η οποία είναι μια παραμεθόριος περιοχή της Ελλάδας.
   Σημαντικό να αναφερθεί επίσης είναι το γεγονός, ότι στο προσεχές μέλλον θα ξανανοίξει το ΚΕΝ Καλαμάτας και το ΚΕΝ Λαμίας. Ξέρω ότι στην Πελοπόννησο λειτουργούν ΚΕΝ στη Σπάρτη, στην Τρίπολη και στο Ναύπλιο. Αναρωτιέμαι εάν η επιλογή της Καλαμάτας είναι τυχαία ή όχι; Αναρωτιέμαι επίσης εάν κάποιο πρωτοκλασάτο στέλεχος της Κυβέρνησης κατάγεται από τη Λαμία.
   Η πόλη μας η Άρτα είναι αποκλεισμένη γεωγραφικά χωρίς οδικούς άξονες ικανούς να τη φέρουν πιο κοντά σε αγορές και μεγάλα αστικά κέντρα και κέντρα λήψης αποφάσεων. Η τοπική μας κοινωνία είναι από τις πιο φτωχές στην Ευρώπη και εξακολουθεί να αποδυναμώνεται οικονομικά και κοινωνικά. Είναι χαρακτηριστική η έκφραση που άκουσα από έναν συμπολίτη μας ότι «αν κλείσει το στρατόπεδο και το ΤΕΙ θα πρέπει να μας στέλνουν συσσίτιο από την Αθήνα ». Μέσα σε αυτή την έκφραση απεικονίζετε η τραγική οικονομική κατάσταση της Άρτας και ο ρόλος των δύο αυτών δημοσίων φορέων. Η μεταφορά του ΚΕΝ θα συρρικνώσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα και θα αποτελέσει πλήγμα για το εμπορικό κόσμο της πόλης. Το ΚΕΝ διαφημίζει την Άρτα σε όλη τη χώρα . Εκτός από τους οπλίτες και το προσωπικό του, επισκέπτονταν την πόλη μας και οι οικογένειες τους , και μέσα από τη φιλοξενία που τους πρόσφεραν οι συμπολίτες και οι επιχειρήσεις μας και βλέποντας τις φυσικές ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία μας αποτελούσαν τους καλύτερους πρεσβευτές για την Άρτα, και την προώθηση της σαν τόπος προορισμού.
   Ζούμε σε μια εποχή μεγάλης ύφεσης της πραγματικής οικονομίας και αποδόμησης της κοινωνίας με κλείσιμο επιχειρήσεων και απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και η πολιτεία να νομοθετεί συνεχώς αλληλοαναιρώντας νόμους και αποφάσεις που δεν αυξάνουν τα έσοδα του δημοσίου.
   Με τους νόμους τους οποίους επέβαλε η Τρόικα στην χώρα μας, έχουμε έρθει όλοι σε απόγνωση και ένα ποσοστό 40% ίσως και παραπάνω συνανθρώπων μας να είναι αποκλεισμένοι από βασικά αγαθά της ζωής όπως τροφή και υγεία αποκλεισμένοι από τη ζωή και με τις αυτοκτονίες να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Εφαρμόζοντας η τρικομματική κυβέρνηση τον Καλλικράτη στο δημόσιο το μόνο που πέτυχε είναι την ταλαιπωρία καθημερινά του πολίτη και την απαξίωση των δημοσίων φορέων και υπηρεσιών με κύριο σκοπό την πώληση και ιδιωτικοποίηση τους.
   Πριν λίγες ημέρες εφαρμόστηκε το σχέδιο «Μετακίνησης» εργαζομένων από το Δήμο Αρταίων, αύριο το κλείσιμο του ΚΕΝ, υπάρχει ανοιχτό το θέμα του Τ.Ε.Ι. και ποιός ξέρει τι άλλο θα ακολουθήσει.
   Τέλος θα πρέπει κάποτε το κράτος να δείξει και το κοινωνικό του πρόσωπο, να σταματήσει να απογυμνώνει μια τοπική κοινωνία από κάθε μορφής ανάπτυξη και να αντιληφθεί το κοινωνικό και οικονομικό θέμα που θα προκύψει με τους στρατιωτικούς και τους Ηπειρώτες Νεοσύλλεκτους.
   Η παράταξη της Δημοτικής Αλλαγής έχει εκφέρει άποψη για όλα αυτά τα ζητήματα, και στέκεται πάντα δίπλα στους Αρτινούς πολίτες σε όλα τα θέματα που προκύπτουν. Καλούμε λοιπόν όλους τους φορείς της Άρτας να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ αλλά εκτός αυτού και την κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδίου για την διεκδίκηση όλων αυτών που ανήκουν στο Δήμο μας και απειλούνται με λουκέτα.

ΒΙΚΥ ΣΙΑΠΑΤΗ 

 ΜΕΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 
ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

9 σχόλια:

  1. Αν νομίζει η κυρία ή δεσποινίδα, δε ξέρω τι είναι, ότι την ανάπτυξη στην Ήπειρο και την Άρτα θα την φέρουν οι νεοσύλλεκτοι στο ΚΕΝ και ότι με το κλείσιμο του ΚΕΝ θα προκύψει οικονομικό και κοινωνικό θέμα (όπως αναφέρει), κάνει μέγα λάθος. Η λογική της άκρατης αντιπολίτευσης, του άσπρου - μαύρου, και του κατηγόρα - κατηγόρα στο τέλος κάποιος θα μας ακούσει και θα επιβεβαιώσουμε την ύπαρξή μας, έχει παρέλθει. Είναι πρακτικές του παλιού δικομματισμού που μας οδήγησαν μέχρι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πιστεύετε ότι το κλείσιμό του ΚΕΝ της Άρτας δεν θα δημιουργήσει οικονομικό και κοινωνικό θέμα τότε γιατί ο Σαμαράς και ο Σταϊκούρας αποφάσισαν την λειτουργία ξανά των αντίστοιχων ΚΕΝ Καλαμάτας και Λαμίας;Τόποι καταγωγής τους. Κάτι θα ξέρουν από ανάπτυξη και οικονομία αυτοίσαν οικονομολόγοι ή όχι ;

      Διαγραφή
  2. Αν πιστεύετε ότι το κλείσιμό του ΚΕΝ της Άρτας δεν θα δημιουργήσει οικονομικό και κοινωνικό θέμα τότε γιατί ο Σαμαράς και ο Σταϊκούρας αποφάσισαν την λειτουργία ξανά των αντίστοιχων ΚΕΝ Καλαμάτας και Λαμίας;Τόποι καταγωγής τους. Κάτι θα ξέρουν από ανάπτυξη και οικονομία αυτοίσαν οικονομολόγοι ή όχι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστή τοποθέτηση με επιχειρήματα που σπάνια διαβάσεις από αιρετούς του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά μιλάμε για πολύ ΣΥΡΙΖοστημένη κατάσταση. Πολύ αυτολιβάνισμα. Κρίμα κι είσαι και νέα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ; ΑΔΙΚΟ ΕΧΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ; Ή ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΕΤΕ; ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΓΡΑΨΕ, ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕΣ; Ή ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΘΟΛΟΥ;

      Διαγραφή
  5. Εγω γνωρισα την Αρτα οταν παρουσιαστηκε ο γιος μου. Πολυ ωραιο το ΚΕΝ και θαναι κριμα να κλεισει. Σιγουρα τα παιδια που πανε εκει αφηνουν λεφτα. Ρουχα στο καθαριστηριο, καφε, φαγητό, ζαχαροπλαστεια και βεβαια οι γονεις που ανεβαινουν να τα δουν. Σιγουρα θα χασει η Αρτα με το κλεισιμο του ΚΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω γνωρισα την Αρτα οταν παρουσιαστηκε ο γιος μου. Πολυ ωραιο το ΚΕΝ και θαναι κριμα να κλεισει. Σιγουρα τα παιδια που πανε εκει αφηνουν λεφτα. Ρουχα στο καθαριστηριο, καφε, φαγητό, ζαχαροπλαστεια και βεβαια οι γονεις που ανεβαινουν να τα δουν. Σιγουρα θα χασει η Αρτα με το κλεισιμο του ΚΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω γνωρισα την Ατα οταν πηγε φανταρος ο γιος μου. Πολυ ωραιο ΚΕΝ και θαυμασιοι ανθρωποι. Σιγουρα η ΑΡτα θα χασει αν κλεισει. Καθαριστηρια, καφε, εστιατορια, ζαχαροπλαστεια, ξενοδοχεια, δουλευουν με τους φανταρους και με τους γονεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.