10 Ιαν 2013

Ερώτηση για την κατάσταση των φυλακών Σταυρακίου από τον βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή

Απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης

   Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την κατάσταση που επικρατεί στη Δικαστική Φυλακή Ιωαννίνων, κατέθεσε χθες (9/1/13) στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, όπως δεσμεύτηκε κατά τη προχθεσινή του συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη Διεύθυνση των φυλάκων.
   Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 5 Δεκεμβρίου 2012 εκδηλώθηκε εξέγερση των κρατούμενων στη Δικαστική Φυλακή Ιωαννίνων, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτές, όπου οι αριθμοί τους είναι κατά πολύ αυξημένοι, σχετικά με αυτούς που μπορούν να δεχτούν οι εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.
    Σε πρόσφατη μου συνάντηση με τη Διευθύντρια αλλά και το σωματείο εργαζομένων των φυλακών μου επισημάνθηκαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο σύνολο του το σωφρονιστικό κατάστημα με το κυριότερο την άμεση αποσυμφόρηση, καθώς έφτασαν να κρατούνται ως 300 άτομα με μεγίστη δυναμικότητα 120.
    Ένα ακόμα πρόβλημα είναι οι περικοπές που επιβλήθηκαν στη σίτιση και θέρμανση των κρατούμενων καθώς από 3.2 ευρώ κατ άτομο πλέον αντιστοιχούν μόνο 2.5 ευρώ ,το οποίο αποτελεί ευτελές ποσό. Επισημανθήκαν επίσης προβλήματα στην ατομική καθαριότητα αλλά και την φαρμακευτική περίθαλψη των κρατούμενων.
    Τέλος είναι σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία των φυλακών να καταβληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες και νυχτερινές βάρδιες στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους καθώς και η ένταξη όλων των υπαλλήλων σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών για προφανείς λογούς.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1) Τι προτίθεστε να κάνετε για την άμεση αποσυμφόρηση που αποτελεί ένα από τα χρονίζοντα προβλήματα των φυλακών. 

2) Πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα σίτισης, θέρμανσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανθρώπων αυτών. 

3) Πότε θα καταβληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες και νυχτερινές βάρδιες στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αν προτίθεστε να εντάξετε σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών όλους τους υπαλλήλους των φυλακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.