22 Δεκ 2012

Κλείνουν και το Ταχυδρομείο στα Άγναντα

Αντιδράσεις από κατοίκους, Δήμο, βουλευτές

   Πληθαίνουν οι πληροφορίες που μιλάνε για κλείσιμο του Ταχυδρομείου στα Κεντρικά Τζουμέρκα, στα Άγναντα και όπως καταλαβαίνεται το θέμα έχει προκαλέσει εύλογες ανησυχίες σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς εξυπηρετεί 10 χωριά
   Η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, παρενέβη με επιστολή προς τον Διευθυντή Δικτύου Λιανικής και Εξυπηρέτησης Πελατών των ΕΛΤΑ στις 20 Δεκεμβρίου, στην οποία αναφέρει:

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2012 
   
   Το Ταχυδρομικό γραφείο Αγνάντων, λειτουργεί από ιδρύσεως των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο χωριό Αγναντα της Π.Ε. Αρτας. Εξυπηρετεί όπως γνωρίζετε δέκα (10) συνολικά χωριά της ευρύτερης περιοχής. 
   Πληροφορηθήκαμε ότι μετά την έκβαση της αίτησης έξωσης για λόγους ιδιόχρησης, υπέρ του εκμισθωτή του ακινήτου που στεγάζεται το γραφείο, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του καταστήματος στην ενότητα Αγνάντων, με απόφαση του Δ.Σ. προέβη στην κατά χρήση δωρεάν στέγασή του στις εγκαταστάσεις του Δήμου στα Αγναντα. 
   Ανάστατοι όμως οι κάτοικοι της περιοχής δέχονται πληροφορίες ότι επίκειται το κλείσιμο του Ταχυδρομικού γραφείου και ανησυχούν για την Ταχυδρομική τους εξυπηρέτηση, που είναι ζωτικής σημασίας για την ορεινή αυτή περιοχή. 
    Παρακαλούμε να εξετάσετε το θέμα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής δεδομένης και της απόφασης του Δ.Σ. για κατά χρήση δωρεάν στέγαση του γραφείου στις εγκαταστάσεις του Δήμου στα Αγναντα και να δοθεί επίσημη πληροφόρηση για την έκβαση του θέματος. 

Η Βουλευτής 
Όλγα Γεροβασίλη

   Για το ίδιο θέμα ο Χρήστος Γκόκας, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άρτας ενημερώνει με Δελτίο Τύπου ότι:

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
    Για το πρόβλημα που έχει προκύψει ύστερα από σχετική απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ για τη διακοπή λειτουργίας του Ταχυδρομείου Αγνάντων από το νέο έτος και της μεταφοράς του στα Πράμαντα Ιωαννίνων, ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του καθώς το τοπικό κατάστημα Αγνάντων εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό χωριών της ευρύτερης περιοχής, παρενέβη με αναφορά του που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη με σκοπό την αναγκαιότητα για την άμεση διευθέτηση του συγκεκριμένου προβλήματος με την παραμονή του καταστήματος στα Άγναντα

1 σχόλιο:

  1. Χρίστος Α. Τούμπουρος25 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:34 μ.μ.

    Για το Ταχυδρομείο στην Άγναντα

    Στον «υγιή ανταγωνισμό» και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες...

    Συντριπτικές αλλαγές σε βάρος του χαρακτήρα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) βρίσκονται σε εξέλιξη ενόψει της εφαρμογής της πλήρους «απελευθέρωσης» της ταχυδρομικής αγοράς από την 1/1/2013. Με πρόφαση την προώθηση του «υγιούς ανταγωνισμού» στην αγορά των ταχυδρομικών υπηρεσιών μελετώνται σενάρια που αφορούν στην αντιμετώπιση του «κοστοβόρου» δικτύου, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ ανά την επικράτεια, πρόσβαση στο δίκτυο και στο σύνολο των υποδομών τους των ιδιωτικών ταχυδρομικών εταιρειών, καθώς και επιβολή κανονικού συντελεστή ΦΠΑ για τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ - μέχρι σήμερα εξαιρούνται.

    Με απλά λόγια, αποφασίστηκε και θα πραγματοποιηθεί κλείσιμο υποκαταστημάτων, ενώ με βάση τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι εξαιτίας του εκτεταμένου δικτύου τους κατέχουν «κυρίαρχη θέση στην αγορά», άρα «στρεβλώνεται ο υγιής ανταγωνισμός», προωθείται η χρήση του - δημόσιου - δικτύου από τις ιδιωτικές εταιρείες, ενώ προβλέπεται και η κατάργηση της εξαίρεσης από την καταβολή ΦΠΑ που ίσχυε μέχρι σήμερα για τα ΕΛΤΑ. Εξαίρεση χάριν της οποίας μπορούν και διατηρούνται ακόμη σχετικά χαμηλές οι τιμές των υπηρεσιών που προσφέρουν τα δημόσια ταχυδρομεία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα ετήσια έσοδα των ΕΛΤΑ κυμαίνονται στα 370 εκατ. ευρώ, ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών έχουν έσοδα περίπου 270 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 90% αποκομίζουν οι 9 μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

    Μπορεί ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου Υποδομών για την «απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς» να όριζε ότι τα ΕΛΤΑ παραμένουν «Φορέας Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας» μέχρι το 2028 και άρα κατά κάποιο τρόπο να εξασφάλιζε προσωρινά τον δημόσιο χαρακτήρα τους, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η παράδοση και της εγχώριας ταχυδρομικής αγοράς σε λίγες μεγάλες εταιρείες θα επέλθει πολύ πιο σύντομα.

    Η αλήθεια είναι αυτή. Συνεπώς, τα περί χώρου κλπ. δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Άντε, λοιπόν, να ακουστούν οι φωνές μας για το Ταχυδρομείο στην Άγναντα. Δεν μας σιουράει κανείς. Εάν τους συμφέρει, θα το κλείσουν… Τόσο απλά. Το έχουν το δικαίωμα; Από πού το πήραν; Ρωτάω εγώ αφελώς…, τους κκ. βουλευτές Άρτας. Τα γράψαμε και στην εφημερίδα Άγναντα Άρτας προτού ευαισθητοποιηθούν οι κκ. βουλευτές του νομού μας.

    Χρίστος Α. Τούμπουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.