22 Δεκ 2012

Ανησυχία Γιώργου Στύλιου για ενδεχόμενο κλείσιμο του ΚΕΝ Άρτας

«Να επανεξετάσει σκέψεις»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Άρτας Γιώργος Στύλιος σχετικά με το συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
    Ο κ. Στύλιος στην ερώτησή του επισημαίνει πως το ΚΕΝ Άρτας είναι το μοναδικό κέντρο νεοσυλλέκτων στην περιφέρεια της Ηπείρου. Σε κάθε ΕΣΣΟ κατατάσσονται περίπου 600 νεοσύλλεκτοι, οι οποίοι προέρχονται και από τους γειτονικούς νομούς της Πρέβεζας, των Ιωαννίνων, της Θεσπρωτίας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Κεφαλονιάς. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα στους νεοσυλλέκτους αλλά και στις οικογένειες τους να έχουν μειωμένο οικονομικό κόστος καθώς η Άρτα διαθέτει εύκολη πρόσβαση και από τη Μακεδονία μέσω της «Εγνατίας οδού» αλλά βρίσκεται ταυτόχρονα στο κέντρο της ευρύτερης περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας.
   Συνεχίζοντας την ερώτησή του ο κ. Στύλιος τονίζει ότι η τοπική κοινωνία της Άρτας είναι αναστατωμένη από το ενδεχόμενο τερματισμού της λειτουργίας του ΚΕΝ και ότι πρόσφατα έχουν γίνει εργασίες ανακατασκευής των κτιριακών του εγκαταστάσεων, έχοντας διατεθεί σημαντικά κονδύλια και οι υποδομές του στρατοπέδου είναι σύγχρονες και πληρούν τις προϋποθέσεις για την εύκολη προσαρμογή των νεοσυλλέκτων.
   Καταλήγοντας την ερώτηση του ερωτά τον αρμόδιο υπουργό:
  • Έχετε λάβει υπόψη το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της κάθε οικογένειας με τη μη λειτουργία ΚΕΝ στην Περιφέρεια της Ηπείρου; 
  • Στον στρατηγικό σχεδιασμό για τα ΚΕΝ που θα λειτουργήσουν στο άμεσο μέλλον στη χώρα μας, θα ληφθεί υπόψη ότι πρόσφατα έχουν διατεθεί σημαντικά κονδύλια για εργασίες ανακατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου στην Άρτα και ότι οι υποδομές του είναι σύγχρονες; 
  • Έχει υπολογιστεί το κόστος μετακινήσεων των οπλιτών για την κατάταξή τους σε περίπτωση μη λειτουργίας του ΚΕΝ Άρτας; 
   Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Στύλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το ΚΕΝ στην Άρτα εξυπηρετεί τους νεοσύλλεκτους των γειτονικών νομών. Η μη λειτουργία του αδικεί την Άρτα και την Ήπειρο από τη στιγμή που είναι το μοναδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Ήπειρο. Επιπλέον, οι πρόσφατες εργασίες ανακατασκευής το καθιστούν σύγχρονο, βιώσιμο και πληροί τις προϋποθέσεις προσαρμογής των νεοσύλλεκτων. Η αναστάτωση στην τοπική κοινωνία είναι δικαιολογημένη και καλώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να επανεξετάσει σκέψεις για τη μη λειτουργία του»

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο ρε Στύλιο. Εσένα θέλουμε στη βουλή. Άντε, βγες μπροστά να ξεβρωμίσει ο τόπος. Θέλουμε νέους ανθρώπους, άφθαρτους από κόμματα, νέες ιδέες... Κρίμα, τα λες τόσο ωραία.. τα λες... Έτσι συνέχισε, μπούρου μπούρου, ενδιαφέρον, κ γενικά μείνε στη φιλολογία, δεν είναι καιρός τώρα για διαγραφές...ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.