14 Δεκ 2012

Ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη για τις απολύσεις στην Άρτα και όχι μόνον...

- Η ικανοποίηση των τοκογλύφων είναι σημαντικότερη από την ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια
- Θα επαναφέρουμε το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Κράτους

   Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ, ΔΗΜ.ΑΡ., όσοι στοιχίζονται πίσω τους, όσοι υποστηρίζουν τις πολιτικές τους και εφαρμόζουν τις αντισυνταγματικές εντολές τους, πραγματοποίησαν την απειλή τους. Η εγκύκλιος Μανιτάκη πήρε σάρκα και οστά, συνθλίβοντας πανελλαδικά χιλιάδες οικογένειες.
   Προχώρησαν σε μαζικές διαθεσιμότητες - απολύσεις και μάλιστα αναδρομικά, από τις 12 Νοεμβρίου, υπό το εύσχημο πρόσχημα της δήθεν κινητικότητας όσων θέτουν σε διαθεσιμότητα, εξαγγέλλοντας πως αργότερα θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις του Δημόσιου τομέα. Το γεγονός ότι προχωρούν σε αυτό το απάνθρωπο μέτρο, χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί καταγραφή των αναγκών ανά υπηρεσία, καταδεικνύει ότι η αλήθεια είναι διαφορετική.
   Οι εξαγγελίες της τρικομματικής συγκυβέρνησης δεν πείθουν πλέον κανέναν.
   Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι πως οι μέχρι χθες εργαζόμενοι θα λαμβάνουν για ένα χρόνο το 75% του βασικού μισθού, δίκην επιδόματος ανεργίας. Ταυτόχρονα δεν θα προσμετρώνται στους ανέργους, έως ότου επισημοποιηθεί και τυπικά η μετάπτωσή τους στο σκληρό καθεστώς της ανεργίας.
   Σε μια χώρα που πανευρωπαϊκά κατέχει τα θλιβερά πρωτεία στα ποσοστά ανεργίας. Η περιφέρειά μας κατέχει πανελλαδικά το ακόμη πιο θλιβερό πρωτείο στην ανεργία και στη φτώχεια. Οι μαζικές απολύσεις συμπολιτών μας που προστίθενται στις στρατιές των ανέργων, το κλείσιμο επιχειρήσεων, η φτωχοποίηση ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων και η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι το απτό αποτέλεσμα της εφαρμογής της απάνθρωπης μνημονιακής πολιτικής στον τόπο μας.
   Γίνεται φανερό σε όλους μας πώς η Ν.Δ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η ΔΗΜ.ΑΡ κάνουν πράξεις τις θεωρίες που μας πλασάρουν από τα Μέσα για σύγκλιση, δημοσιονομική προσαρμογή, επίτευξη στόχων, αποκατάσταση της αξιοπιστίας στο εξωτερικό κ.ο.κ. Αγγίζει εμάς, τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, τους γείτονές μας.
   Αυτό που συμβαίνει σήμερα στους απολυμένους του Δήμου Αρταίων και της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, είναι το πρώτο βήμα –σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της συγκυβέρνησης-, με το επόμενο να είναι η απόλυση κι άλλων υπαλλήλων κι άλλων ειδικοτήτων, συντελώντας έτσι στην περαιτέρω απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα του κράτους.
   Υπηρέτησα πολλά χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την θεωρώ βασικό κύτταρο της δημοκρατίας, υπερασπιστή των κοινωνικών συμφερόντων και αναγκών και δομικό στοιχείο τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Γι’ αυτό άλλωστε το Σύνταγμά μας προστατεύει ρητά την αυτοτέλειά της. 
   Δυστυχώς, επί τρικομματικής συγκυβέρνησης, ζούμε την κατάλυση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος, την αποστέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από στελεχιακό δυναμικό και την απαξίωση του θεσμικού της ρόλου, ώστε να προσφερθεί βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα που οργανώνονται. Και η εγκύκλιος Μανιτάκη βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση.
   Από την πλευρά μας, χθες, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, οι 71 βουλευτές της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπογράψαμε και καταθέσαμε την πρόταση νόμου για την κατάργηση του αντισυνταγματικού και άδικου μέτρου της διαθεσιμότητας.
   Στεκόμαστε δίπλα στους σημερινούς απολυμένους, παλεύουμε μαζί με την κοινωνία να σταθούμε όρθιοι απέναντι στη λαίλαπα της καταστροφικής αντεθνικής και αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση, παλεύουμε να την ανατρέψουμε. Και τότε θα κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας και θα επαναφέρουμε το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Κράτους. Ενός Κράτους που θα υπηρετεί τους πολίτες και δεν θα εξυπηρετεί τις κερδοσκοπικές διαθέσεις του κ. Φούχτελ και των ντόπιων συνομιλητών του.

Όλγα Γεροβασίλη

Το πλήρες κείμενο της Πρότασης Νόμου μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.