5 Οκτ 2012

ΑΝΑΣΤΟΛΗ διαπραγμάτευσης για τις μετοχές ΕΤΕ - Eurobank

Διαπραγματεύσεις συγχώνευσης

   Πριν περίπου μία ώρα, αποφασίστηκε από το Χρηματιστήριο, μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.».
   Λίγο πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή της Eurobank κέρδιζε 9%, ενώ κέρδη πάνω από 5% κατέγραφε και ο τίτλος της ΕΤΕ.
   Ο λόγος έγκειται στις πληροφορίες, που απ' ότι φαίνεται είναι έγκυρες, ότι η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους. Το γεγονός μάλιστα ότι είναι και οι δύο μέτοχοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τροφοδοτεί φήμες  ότι στη συμφωνία ενδέχεται να περιλαμβάνεται και το Τ. Τ..
   Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, ο πρόεδρος του Χ.Α. αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, από σήμερα 5 Οκτωβρίου και έως ότου οι δύο τράπεζες ενημερώσουν επαρκώς σχετικά με το θέμα.
   Οι δύο τράπεζες αναμένεται να εκδώσουν εντός της ημέρας σχετική ανακοίνωση, στην οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- θα επιβεβαιώνουν τη διεξαγωγή των συζητήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.