5 Οκτ 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 25η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας

Την σκυτάλη παίρνει ο Δήμος Ευρώτα στη Λακωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ 
ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ & ΔΩΡΗΤΩΝ 
ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ 
«Ε Λ Π Ι Σ» ΦΑΝΑΡΙΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Με πολλή μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Καναλάκι Δήμου Πάργας στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012 η 25η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, την διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΕΛΠΙΣ» Φαναρίου Δήμου Πάργας , υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
   Η Φλόγα της Αγάπης της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ξεκίνησε στις 17-08-2012 προερχόμενη από το Δήμο Αμαρουσίου διέσχισε όλη την Ελλάδα, ηπειρωτική και νησιώτικη, και κατέληξε στη Δημοτική Ενότητα Καναλακίου του Δήμου Πάργας.
   Φέτος για πρώτη φορά στη δεκαετή ιστορία των λαμπαδηδρομιών η φλόγα πέρασε τα σύνορα και διέσχισε το μεγαλύτερο μέρος της Αλβανίας με προοπτική του χρόνου να διασχίσει και άλλες γείτονες χώρες.
   Η Φλόγα της Αγάπης έφτασε στο Καναλάκι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 απόγευμα, από το Σύλλογο Αιμοδοτών Πέρδικας Ν. Θεσπρωτίας και από ποδηλάτες του ΣΕΑ Αγρινίου μέσα από μια πολύ όμορφη εκδήλωση, με συμμετοχή πλήθους κόσμου.
   Τη φλόγα παρέλαβε ο Δήμαρχος Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος και την παρέδωσε σε μοτοσικλετιστές του Δήμου Πάργας οι οποίοι αφού την περιέφεραν στα περισσότερα τοπικά διαμερίσματα της περιοχής κατέληξαν στους πρόποδες του λόφου που βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Νεκρομαντείου.
   Στο σημείο αυτό την παρέλαβαν μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικών Σχολείων περιοχής Φαναρίου που ήταν ντυμένοι για την περίσταση και μαζί με πλήθος κόσμου που ακολουθούσε ανέβηκαν το δρόμο προς τον αρχαιολογικό χώρο και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το βωμό τον οποίο άναψαν υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Δήμου Πάργας.
   Ακολούθησε ο Αγιασμός από τους Αιδεσιμότατους Πατέρες που παραβρίσκονταν στην τελετή και στη συνέχεια μέσα σε μια ατμόσφαιρα από την οποία δεν έλειπε ούτε ο ενθουσιασμός αλλά ούτε και ο σεβασμός προς την ιστορική σημαντικότητα του χώρου ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των αρχών και συντελεστών της Οργάνωσης.
   Χαιρετισμούς απεύθυναν κατά σειράν οι:
   - Θωμάς Κασκάνης - Πρόεδρος ΣΕΑ & ΔΟΣ «ΕΛΠΙΣ»
   - Χριστίνα Μερκούρη - Προϊσταμένη ΛΓ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων
   - Αθανάσιος Λιόλιος - Δήμαρχος Πάργας
   - Στράτος Ιωάννου - Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας
   - Γιώργος Λάμπρου - Διοικητής Νοσοκομείου Άρτας
   - Νικόλαος Τζίμας - Διοικητής Νοσοκομείου Πρέβεζας
   - Χρήστος Πρωτόπαπας - Πρόεδρος ΠΟΣΕΑ
   Στην έναρξη του συνέδριου παραβρέθηκαν και οι: ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Παντελής Κολόκας, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη της 25ης Αμφικτιονίας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ευθυμίου Ιωάννης και Γεώργιος Ζάκκας, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Πάργας κ. Αντώνιος Γκοροβέλης και Κων/νος Σμπίλιας, η Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Μεσοποτάμου κ. Αλεξία Ευθυμίου, ο Δ/ντής Μονάδας Τεχνικού Νεφρού Γ.Ν. Πρέβεζας κ. Μάνθος Δαρδαμάνης και η Πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Ελένη Κολιοφώτη.
   Το αποκορύφωμα της τελετής έναρξης ήταν η παράσταση που έδωσαν μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Καναλλακίου. Το θέμα του έργου «Πορφυρό Ταξίδι» έδενε την ιστορία του αρχαίου μύθου του Κάτω Κόσμου με τη ζωοδότρα προσφορά αίματος στον ετοιμοθάνατο ήρωα του έργου που έγραψε η κ. Δήμητρα Νικολάου στηριζόμενη στην «Κόλαση» του ΝΤΑΝΤΕ.
   Ακολούθησε η βράβευση των μεγάλων χορηγών από το σύλλογο «ΕΛΠΙΣ» και οι παριστάμενοι κατευθύνθηκαν στο κέντρο «Πάνθεον» για το επίσημο δείπνο.
   Στις δύο μέρες που ακολούθησαν ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε το συνεδριακό τμήμα της 25ης Αμφικτιονίας με τη συμμετοχή Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών και άλλων ενδιαφερομένων για την εθελοντική αιμοδοσία.
   Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων από το χώρο της υγείας, της εκπαίδευσης και των ΜΜΕ.
   Από τις ερωτήσεις που απεύθυναν προς τους ομιλητές και τον δημιουργικό διάλογο μεταξύ των παραβρισκόμενων εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα για τις θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν στην25η αμφικτιονία και ταυτόχρονα για την εθελοντική αιμοδοσία.
   Για τους συνοδούς των συνέδρων είχε εκπονηθεί ξεχωριστό πλούσιο πρόγραμμα με περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλα αξιοθέατα του Νομού μας.
   Φεύγοντας, όλοι όσοι βρέθηκαν κοντά μας αυτό το τριήμερο πήραν εκτός από τα αναμνηστικά δώρα που τους προσφέρθηκαν από ιδιώτες και άλλους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας και τις καλύτερες αναμνήσεις για τη διοργάνωση και τη φιλοξενία που τους προσφέρθηκε, όπως μας δήλωσαν αποχαιρετώντας μας.
   Την Κυριακή διεξήχθηκε και η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΟΣΕΑ.
   Οι Σύνεδροι της 25ης Αμφικτιονίας εξέδωσαν ψήφισμα με κύριο άξονα την αναγκαιότητα της ενημέρωσης των μαθητών όλων των βαθμίδων για την εθελοντική αιμοδοσία και τα οφέλη της, για το κοινωνικό σύνολο και για τον ίδιο τον αιμοδότη.
   Η 26η Αμφικτιονία Εθελοντών Αιμοδοτών αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Δήμο Ευρώτα ο οποίος υπέβαλλε και το σχετικό αίτημα με τον εκπρόσωπό του Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Διαμαντάκο.
   Ο Σύλλογός μας θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει όλους όσους συντέλεσαν στην Οργάνωση για την πραγματοποίηση της 25ης Αμφικτιονίας.
   Ευχαριστούμε τους μεγάλους μας χορηγούς για τη στήριξη της προσπάθειάς μας .
   Ευχαριστούμε όλους τους επιχειρηματίες και ιδιώτες που πρόσφεραν υλικά και προσωπική εργασία για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας και της παρουσίασης του έργου που αναλάβαμε.
   Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας που με την παρουσία τους έδωσαν ζωή και μαζικότητα στις εκδηλώσεις μας.
   Ευχαριστούμε τους Συνδιοργανωτές μας: το Υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Πάργας, την ΛΓ ΄ Εφορεία Κλασικών & Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και την ΠΟΣΕΑ.
   Ευχαριστούμε τους αδελφούς συλλόγους ΣΕΑ & ΔΟΣ που παραβρέθηκαν με αντιπροσώπους τους κοντά μας καθώς και όσους με οποιαδήποτε ιδιότητα μας συμπαραστάθηκαν.
   Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάργας, που όπως κάθε χρόνο, βρέθηκαν κοντά στους λαμπαδηδρόμους μας, βοηθώντας και διευκολύνοντας το έργο μας. Ζητούμε την κατανόησή σας για τυχόν αμέλειες και παραλήψεις μας και σας ευχόμαστε καλή αντάμωση του χρόνου και πάλι στον τόπο μας για την παράδοση της «Φλόγας της Αγάπης» στους λαμπαδηδρόμους που θα την μεταφέρουν σε όλους τους συλλόγους της χώρας με τελικό προορισμό τον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας.

   Δώσε αίμα, χάρισε ζωή 

   Με ιδιαίτερη τιμή
   Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
   ΘΩΜΑΣ ΚΑΣΚΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.