27 Σεπ 2012

Εξετάσεις για ραδιοερασιτέχνες στην Άρτα

Χόμπι, αλλά και... προσφορά στο κοινωνικό σύνολο!

   Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά προκηρύχτηκαν εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη, τον μήνα ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2012 (2ο Εξάμηνο), με ημερομηνίες διενέργειας εξετάσεων τις 16-11-2012 και τις 19-11-2012, ώρα 07:00 π.μ.
   Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Άρτας σε αίθουσα του κτιρίου που στεγάζεται η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας, Ταχ. Δ/νση: Περιφ/κή Οδός & Αράχθου.
   Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση με... τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας μέχρι τις 09-11-2012.
   Στις 09-11-2012 θα αναρτηθεί στην Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών (Περιφερειακή Οδός & Αράχθου) πίνακας με τα ονόματα των υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις, καθώς και λοιπές αναγκαίες πληροφορίες.

   σημ. Τηλεβόα:  Ο ραδιοερασιτεχνισμός εκτός από το ότι είναι παγκόσμιο χόμπι, με απεριόριστες επικοινωνιακές δυνατότητες, επιτελεί ενεκτίμητο έργο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
   Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Καλαμάτας στον σεισμό του 1986, όταν δεν υπήρχαν τα κινητά τηλέφωνα. Είχαν πέσει οι τηλεφωνικές γραμμές και οι συνομιλίες μεταξύ των Αρχών γίνονταν από τις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες. Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στον σεισμό της Αθήνας το 1999, όταν τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας κατέρρευσαν.
   Και να μην ξεχνάμε ότι και στην πυρκαγιά της 31ης Ιουλίου, ανάμεσα από Σκαμνιές και Χανόπουλο στη Δ.Ε. Βλαχέρνας του Δήμου Αρταίων, τα μέλη της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Άρτας βρέθηκαν αμέσως επί τόπου, βοηθώντας σε επίπεδο συντονισμού και με τεχνικά μέσα στο έργο της κατάσβεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.