3 Αυγ 2012

Αντιδρά η ΠΕΔ στην μετακίνηση αστυνομικών από την Ήπειρο

-Αποδυναμώνεται η φύλαξη των ακριτικών περιοχών της Ηπείρου
-Τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών

   Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου συνεδρίασε την Τετάρτη 1 Αυγούστου και αποφάσισε να εκδόσει ψήφισμα, με το οποίο ζητείται η ανάκληση της απόφασης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για το μέρος της που αφορά την μετακίνηση αστυνομικών από τις ακριτικές περιοχές της Ηπείρου, για την ενίσχυση των συνόρων της χώρας στον Έβρο. Το ψήφισμα θα σταλεί στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη και το περιεχόμενό του έχει ως εξής:...

   "Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, διαμαρτύρεται έντονα για την απρόσμενη απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να μετακινήσει πεντακόσιους (500) αστυφύλακες (πρώην συνοριακούς φύλακες) από την περιοχή της Ηπείρου, στην περιοχή του Έβρου.
   Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, συμφωνεί με την ενίσχυση των συνόρων της Χώρας μας στον Έβρο, αλλά η ενίσχυση αυτή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποδυναμώνει την φύλαξη των συνόρων στην περιοχή της Ηπείρου, γιατί έτσι θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και την γενικότερη λειτουργία των Υπηρεσιών Φύλαξης της ακριτικής μας περιοχής, η οποία καθημερινά αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων, λόγω της άμεσης εδαφικής γειτνίασης με την Αλβανία.
   Οι ανάγκες φύλαξης των ακριτικών περιοχών της Ηπείρου είναι επιτακτικές και μόνιμες γιατί οι ακριτικές αυτές περιοχές παρουσιάζουν υψηλή εγκληματικότητα και αποτελούν σημεία διακίνησης λαθρομεταναστών, γι΄ αυτό και η απόφαση μετακίνησης των αστυφυλάκων της περιοχής μας κρίνεται παντελώς εσφαλμένη καθώς δύναται να πυροδοτήσει τις παραπάνω παραβατικές συμπεριφορές.
   Συνεπώς ζητάμε να ανακληθεί η απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για το μέρος της που αφορά την μετακίνηση αστυνομικών από τις ακριτικές περιοχές της Ηπείρου."

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ 
ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.