3 Αυγ 2012

Εργασίες ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Αρταίων

Ολοκληρώνονται στην οδό Λ. Σπαή

   Ολοκληρώνονται από το συνεργείο Ηλεκτροφωτισμού υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αρταίων οι εργασίες τοποθέτησης ιστών και φωτιστικών σωμάτων στην οδό Λ. Σπαή με σκοπό τον πλήρη φωτισμό της.
   Μετά την εξέλιξη αυτή ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Βλάρας ανέφερε τα εξής:
   «Ξεκίνησαν στις 31 Ιουλίου οι εργασίες τοποθέτησης ηλεκτροφωτισμού στην οδό Σπαή που είναι ένας καινούργιος δρόμος όπου υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες. Στο συγκεκριμένο δρόμο δεν... υπήρχε φωτισμός. Ξεκινήσαμε λοιπόν και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα. Οι εργασίες γίνονται ολοκληρωτικά από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και από τους ανθρώπους του Ηλεκτροφωτισμού.
   Παρεμβάσεις κάνουμε σε όλο το Δήμο. Στην οδό Ελ. Βενιζέλου έχουμε τοποθετήσει καινούργια φωτιστικά, καινούργιους στύλους και πιστεύουμε ότι έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το ίδιο αποτέλεσμα έχουμε επιτύχει και στην οδό Ζάρρα όπου έχουμε αλλάξει όλους τους στύλους και υπάρχει πλέον ένας δρόμος που έχει άπλετο φως. Πιστεύω πως έγινε ό,τι το καλύτερο μπορούσε και συνεχίζουμε παντού. Στους παραδρόμους της περιφερειακής οδού, στους ήδη υπάρχοντες στύλους της ΔΕΗ τοποθετήθηκαν 34 νέα φωτιστικά τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία εντός των ημερών. Στο Τρίγωνο θα γίνει μια συνολική παρέμβαση με στόχο την επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού δια μέσου έργων τα οποία είναι ενταγμένα στο γενικότερο πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής του Τριγώνου που εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ. Θα κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά στην Ολυμπιονίκου, στην Παπαβασιλείου, στην Π. Δράκου, στην Αγραφιώτη καθώς και στην Κομμένου όπου η αναβάθμισή της σε επίπεδο φωτισμού είναι επιβεβλημένη.
   Παράλληλα δια μέσου του προγράμματος «Αλ. Μπαλτατζής» έχουμε δημοπρατήσει το έργο του φωτισμού της κύριας εισόδου της Ροδαυγής. Οι Υπηρεσίες του Δήμου δεν λειτουργούν μόνο για την πόλη της Άρτας αλλά για το σύνολο του «Καλλικρατικού» Δήμου, για όλη την περιφέρεια, απ’ την οποία έχουμε καθημερινά και πολλά αιτήματα και στόχος μας είναι αυτά να ικανοποιούνται άμεσα.
   Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι τα οικονομικά του Δήμου δεν είναι απεριόριστα. Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός και μέσα από αυτό το σχεδιασμό προχωράμε με αυτούς τους λιγοστούς υπαλλήλους που έχουμε. Θέλω να υπογραμμίσω την υπερπροσπάθεια των ανθρώπων, αυτών των λίγων ανθρώπων που έμειναν στο Δήμο. Ο Δήμος Αρταίων είχε 10-12 ανθρώπους για όλο το Δήμο και αυτή τη στιγμή για τον «Καλλικρατικό» Δήμο δεν είναι ούτε πέντε. Με αυτούς τους πέντε εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα έλεγα ότι είμαστε σε καλό δρόμο και προσπαθούμε για το καλύτερο».
   Ο πλήρης κατάλογος των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα έχει ως εξής:
   Εργασίες που πραγματοποιήθηκαν:
   1. Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στην οδό Σπαή από το συνεργείο Ηλεκτροφωτισμού και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με σκοπό τον πλήρη φωτισμό της.
   2. Υπογειοποίηση του δικτύου και εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού με τοποθέτηση ιστών φωτισμού και φωτιστικά σώματα στην οδό Βενιζέλου
   3. Αλλαγή ιστών και τοποθέτηση νέων διπλών φωτιστικών σωμάτων στη νησίδα της οδού Ζάρρα
   4. Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σε ιστούς της ΔΕΗ στους παραδρόμους της Περιφερειακής οδού στην Ε.Ο. Άρτας – Ιωαννίνων και στα δύο ρεύματα. Τοποθετήθηκαν συνολικά 34 φωτιστικά σώματα.
   5. Αποκατάσταση βραχυκυκλωμάτων στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου, της Μητρόπολης και στην οδό Παπαβασιλείου
   6. Ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για την προμήθεια υλικών συντήρησης δικτύου.
   7. Συντήρηση του δικτύου των τοπικών κοινοτήτων.
   Εργασίες που έχουν προγραμματιστεί:
   1. Αλλαγή φωτιστικών σωμάτων αξονικού φωτισμού στην οδό Κομμένου από Ορλάνδου έως Μουργκάνας και εν συνεχεία στις οδούς Φιλελλήνων και Μακρυγιάννη.
   2. Νέες επεκτάσεις του δικτύου με τοποθέτηση επίτοιχων φωτιστικών σωμάτων από το συνεργείο του Δήμου.
   3. Επέκταση και αναβάθμιση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή του Τριγώνου, έργα τα οποία είναι ενταγμένα στο γενικότερο πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής του Τριγώνου μέσω ΕΣΠΑ. Ενδεικτικά προβλέπεται φωτισμός των οδών Κομμένου, Παπαναστασίου, Ολυμπιονίκου, Χυτοπούλου, Παπακώστα, Π. Δράκου, Αγραφιώτη κ.ά.
   4. Φωτισμός της κύριας εισόδου της Ροδαυγής μέσω του προγράμματος «Αλ. Μπαλτατζής».
   Τέλος ο κ. Βλάρας ζητάει την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι σε φαινόμενα δολιοφθοράς αλλά και κλοπής εξοπλισμού δημοτικού φωτισμού τονίζοντας: «Οι δολιοφθορές υφίστανται. Αυτό το φαινόμενο είναι δύσκολο να εξαλειφθεί παντελώς αλλά είμαστε μια πολιτισμένη κοινωνία και θα πρέπει να το περιορίσουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Οι πολίτες όταν αντιλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα πρέπει να απευθύνονται στους αρμόδιους. Και μην ξεχνάμε ότι αυτά τα χρήματα που διατίθενται κάθε φορά για την αποκατάσταση των ζημιών είναι χρήματα των δημοτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.