1 Αυγ 2012

Τα Μερομήνια του Αυγούστου

1 Αυγούστου με βροχές, άρα θα 'χουμε Γενάρη με καταιγίδες

   Με την πρώτη μέρα του Αυγούστου αρχίζουν και οι προγνώσεις για τον καιρό, τα γνωστά μας Μερομήνια.
   Τα Ημερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Η διαδικασία απλή: παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 μέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή: η πρώτη μέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ
   Για το πότε ξεκινάμε να παρατηρούμε τις μέρες, υπάρχει διχογνωμία. Κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα ημερομήνια από... 1η Αυγούστου έως και την 12η Αυγούστου, ενώ άλλοι ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο, δηλαδή από τις 14 Αυγούστου. Θεωρώ πως, λόγω του ότι η μέθοδος αυτή πρόβλεψης του καιρού είναι πανάρχαια, σωστή είναι η δεύτερη άποψη (δηλαδή από τις 14 Αυγούστου).
   Η περίοδος αυτή, έχει να κάνει με το ότι τον Αύγουστο εμφανίζεται ο αστερισμός του Σείριου, η οποία, κατά τους αστρολόγους του παρελθόντος, εθεωρείτο κατ' εξοχήν πρόσφορη για μαντικές παρατηρήσεις.
πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΑΡΧΙΣΑ ΚΑΙ ΓΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΡΑΡΑΤΑΩ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΝΑ ΩΡΑ ,ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΝΑ 2ΩΡΟ ΟΠΩΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑ ,ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ,,,,,ΑΝΑΤΟΛΗ ,ΔΥΣΗ, Ν, Β, ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ,,ΑΠΟ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ 6-8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΑΠΟ 1Η ΑΥΓ, ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 12 ΑΥΓ...... ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ . ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ,,,,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.