30 Αυγ 2012

Καταρρέει το Νοσοκομείο Πρέβεζας λόγω φρικτών ελλείψεων και κενών

Τριτοκοσμική κατάσταση

   Συνέντευξη τύπου παρέθεσαν οι γιατροί κ. Κανέλλος, πρόεδρος της επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου Πρέβεζας, η κα Σούρδη, εκπρόσωπος των γιατρών στη διοίκηση του νοσοκομείου και μέλος της τριμελούς συνδικαλιστικής επιτροπής, ο κ. Πανταζής, μέλος της τριμελούς συνδικαλιστικής επιτροπής και του επιστημονικού συμβουλίου αλλά και ο κ. Βουγέλης εκπρόσωπος μη ιατρικού προσωπικού και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου, οι οποίοι περιέγραψαν την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.
   Όπως επισήμαναν, το Νοσοκομείο Πρέβεζας βρίσκεται ένα βήμα πριν τη λειτουργική κατάρρευση, χωρίς πόρους για βασικές λειτουργικές δαπάνες, με τραγικές ελλείψεις υλικών , με τεράστια κενά σε προσωπικό, με δραστικές περικοπές στο πρόγραμμα εφημεριών που υποβαθμίζουν την ποιότητα της περίθαλψης και υποχρεώνουν τους γιατρούς σε απλήρωτη εργασία.
   Στις τοποθετήσεις τους έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι το σύστημα υγείας καταρρέει, τα νοσοκομείο βρίσκεται σε αδιέξοδο εξαιτίας των τρομακτικών ελλείψεων σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και αναλώσιμα υλικά.
   Διαβάστε τα υπόλοιπα ΕΔΩ για να καταλάβετε σε τι οικτρή κατάσταση βρίσκονται. Ενδεικτικά αντιγράφω:...
   "Οι γιατροί στην κυριολεξία "επαιτούν" εξεταστικά γάντια μιας χρήσης, ξύλινα γλωσσοπίεστρα ή και απλό χαρτί και συνταγολόγια για να γράψουν μια συνταγή. Προχθές η διοίκηση κοινοποίησε έγγραφο που λίγο πολύ έλεγε ότι υπάρχει έλλειψη οξυγόνου, επομένως πρέπει να μειωθεί η κατανάλωσή του λες και το οξυγόνο χρησιμοποιείται στο νοσοκομείο για οξυγονοκολλήσεις!! Δεν σαρκάζουμε ούτε σατιρίζουμε την κατάσταση, απλά με αίσθημα πικρίας προσπαθούμε να περιγράψουμε την τραγικότητά της. Η ορθοπεδική κλινική αδυνατεί να λειτουργήσει και να αντιμετωπίσει περιστατικά που χρειάζονται χειρουργείο λόγω έλλειψης υλικών. Το ίδιο ισχύει κατ' αναλογία και για όλες τις κλινικές και τα τμήματα.
   Είναι γνωστό ότι ο αναλυτής αερίων αίματος (μηχάνημα ζωής) στο τμήμα επειγόντων περιστατικών δεν λειτουργεί πάντοτε. Ή όταν λειτουργεί οι ενδείξεις δεν είναι πάντα αξιόπιστες . Στοιχειωδέστατες μικροβιολογικές - αιματολογικές εξετάσεις (CRP, καλλιέργειες, σίδηρος Φεριτίνη, έλεγχος ορμονών θυρεοειδούς κ.λ.π.) δεν εκτελούνται λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Είναι περιττό να αναφερθούμε στην έλλειψη στοιχειωδών μορφών εξοπλισμού όπως διαθερμίες, εγκεφαλογράφος, ακουομετρητής, τυμπανομετρητής, σχισμοειδής λυχνία, σπιρόμετρο κ.λπ. Ο υπερηχοκαρδιογράφος ήδη παρουσιάζει "μουσειακό ενδιαφέρον ".
   Κατά τη διάρκεια όλης της προηγούμενης εβδομάδος ήταν αδύνατο να γίνει οποιαδήποτε ακτινογραφία, γιατί το εμφανιστήριο «απεβίωσε» κι αυτό λόγω προκεχωρημένου γήρατος. Τα δε χρησιμοποιούμενα χημικά εμφανίσεως, έχουν κριθεί ανθυγιεινά και επικίνδυνα και υπάρχουν συστάσεις και κατευθύνσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αντικατάστασή τους προ πολλού. Με αυτά τα δεδομένα και άλλα περισσότερα γίνεται κατανοητό ότι η εν γένει λειτουργία του νοσοκομείου και η εφημέρευσή του δεν εγγυώνται καμία ασφάλεια ούτε για τους ασθενείς αλλά ούτε και για τους γιατρούς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.