30 Αυγ 2012

Οι αιρετοί της Άρτας με επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά λένε ΟΧΙ στα σχέδια για το ΚΕΝ Άρτας

Το σύνολο των κατοίκων θα αντιδράσει στις μεθοδεύσεις

   Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου έγινε σύσκεψη στο κτίριο της Π.Ε. Άρτας (δείτε ΕΔΩ), με αντικείμενο τη φημολογούμενη διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας (ΚΕΝ).  Στη σύσκεψη ήταν παρόντες οι 3 βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι του Νομού και συμφώνησαν ότι "Κάθε προσπάθεια απαξίωσης του ΚΕΝ Άρτας ή μετατροπής του προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες ανάγκες πλην αυτών του Κέντρου Κατάταξης ή Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα βρει απέναντί της το σύνολο των κατοίκων της περιοχής."      
   Την κοινή τους στάση τη δημοσιοποίησαν στέλνοντας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επιστολή, που την κοινοποίησαν επίσης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και στους αρχηγούς των κομμάτων.
   Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η ομόφωνη απόφαση που... έλαβε τη Δευτέρα 27 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, στον οικιστικό ιστό του οποίου βρίσκεται το ΚΕΝ. Η απόφαση αυτή εστάλη στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.
   Και οι δύο επιστολές έχουν ως κοινό σημείο την απόφαση να υπάρξει δυναμική αντίδραση, στην περίπτωση που η κεντρική διοίκηση δεν λάβει υπόψην της την θέληση της τοπικής κοινωνίας.
 Διαβάστε:
 

Προς: Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά
          
Άρτα 29-8-2012

Θέμα: Λειτουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Άρτα (ΚΕΝ)


            Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

            πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προτίθεται να προβεί σε νέα αναδιάταξη των μονάδων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων ανά την επικράτεια.
            Το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Άρτα που λειτουργεί από το 2011, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Το προϋπάρχον δε, Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού (ΚΕΥΓ) υπήρξε επί 34 συναπτά έτη (1977 – 2011) σημείο αναφοράς για την περιοχή μας και για όσους υπηρέτησαν σ’ αυτό.
            Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχει περάσει παρά ένα μόνο έτος από την προηγούμενη αλλαγή του χωροταξικού σχεδιασμού των στρατοπέδων της χώρας κατά την οποία καταργήθηκαν στρατόπεδα στην κεντρική και νότια Ελλάδα και στην οποία τονίσθηκε η σημασία της ύπαρξής τους σε παραμεθόριες και οικονομικά δυσπραγείς περιοχές.
            Προκαλεί τουλάχιστον απορία, η φημολογούμενη επαναλειτουργία στρατοπέδων που έκλεισαν για τους παραπάνω λόγους και η απαξίωση ή η διακοπή λειτουργίας άλλων, που αποτελούν πλέον σημαντικότατο στοιχείο από το εναπομείναν πλαίσιο οικονομικής ανάπτυξης, σε καιρούς δυσβάστακτης οικονομικής κρίσης για τους κατοίκους της περιφέρειας.
            Οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι κάτοικοι της Ηπείρου για οικονομική ανάταξη, δεν είναι δυνατόν να υποσκάπτονται, αφαιρώντας και τα τελευταία από τα λίγα οικονομικά εργαλεία που διαθέτουν.
            Το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, αποτελεί για την Άρτα και την ευρύτερη περιοχή, οικονομικό κύτταρο μεγάλης σημασίας, η δε παρουσία των νεοσυλλέκτων κατά τις ημέρες της κατάταξής τους δίνει ζωή και παλμό σε καιρούς δύσκολους και ζοφερούς, σε μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης.
            Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι στα πλαίσια της δημοσιονομικής αναδιάρθρωσης και της οικονομικής ανάπτυξης θα λάβετε υπόψη όλες τις παραμέτρους που σας αναφέραμε και ενδεχόμενη απόφασή σας θα σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα των πολιτών της Άρτας για ευημερία και ανόρθωση του βιοτικού τους επιπέδου μέσα σε αίσθημα δικαιοσύνης.
            Κάθε προσπάθεια απαξίωσης του ΚΕΝ Άρτας ή μετατροπής του προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες ανάγκες πλην αυτών του Κέντρου Κατάταξης ή Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα βρει απέναντί της το σύνολο των κατοίκων της περιοχής.

            Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση και συνεργασία.


Οι Βουλευτές


Ο Αντιπεριφερειάρχης
Άρτας
Οι Δήμαρχοι
Γεώργιος Στύλιος
Βουλευτής Ν.Δ.

Βασίλης Ψαθάς
Γ. Παπαλέξης
Δήμαρχος Αρταίων
Όλγα Γεροβασίλη
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ


Ε. Γιαννούλης
Δήμαρχος Νικ. Σκουφά
Χρήστος Γκόκας
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ


Δ. Γαλλίκας
Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη


Χ. Χασιάκος
Δήμαρχος
Κεντρ. Τζουμέρκων

      - Στην ομόφωνη απόφαση το Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων αναφέρεται ξεκάθαρα:
   «Το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας επιμένει στη λειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Άρτας. Δεν δέχεται καμία άλλη λειτουργία στο ΚΕΝ - μέσα στον αστικό ιστό - και σε διαφορετική περίπτωση θα αντιδράσει δυναμικά με οποιοδήποτε μέσο».

6 σχόλια:

  1. siga re mh xasoyme ta fraga poy mas afhnoyn oi fantaroi...edw o kosmow kaigetai kai to ken xtenizetai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει δίκιο ο κυριούλης από πάνω,σιγά τα φράγκα που αφήνουν οι φαντάροι,σιγά τα φράγκα που αφήνουν όσα στελέχη υπηρετούν στο στρατόπεδο,σιγά τα φράγκα που αφήνουν για όλα τα μερεμέτια και τις εργασίες που γίνονται οι επαγγελματίες της Άρτας εντός του στρατοπέδου,σιγά τα φράγκα που αφήνουν για τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνονται,άλλωστε όλα αυτά τα παίρνουν από τον πλανήτη Άρη.Ρημάδι να γίνει λοιπόν,να ξεκουμπιστούν όλοι τους από τον λόφο,να γίνει κέντρο φιλοξενίας μεταναστών,να εξυπηρετηθούν οι αστυνομικοί που τους τρέχουν τώρα από την Άρτα στον Έβρο και με τα 800 ευρώ που θα εισπράττουν υπηρετώντας στον τόπο τους,θα δει ανάπτυξη ο τόπος μας.Ή πάλι και χωρίς κέντρο μεταναστών ανοίγονται οι ορίζοντες αξιοποίησης του χώρου του στρατοπέδου ποικιλοτρόπως!Η Άρτα πάσχει άλλωστε από χώρους αδιάθετους.Λευτεριά στο ΚΕΝ,πρώην ΚΕΥΓ!Άλλωστε ο κόσμος καίγεται,αν αναλογιστεί κιόλας κάποιος τη σφαγή στη Συρία!Κερνάω καφέ Capital γιατί κουράστηκα να απαντάω σε γελοιότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. den to iksera oti oloi oi epaggelmaties ergazontai gia to ken
    den iksera oti katanalonoyn ola ta trofima toy kampoy den iksera oti trwne ola ta faghta twn estiatoriwn den iksera.... den iksera ....

    ZHTAW TAPEINA SYGGNWMH

    BRE DEN ME ....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριούλη με τα greeklish,οι γνώμες είναι σαν τη...μύτη,όλοι έχουν μία,με τη διαφορά ότι εγώ μπήκα στον κόπο να διαβάσω το σχόλιό σου και μετά να γράψω.Από την απάντησή σου,κάνει μπαμ, ότι εσύ το διάβασες και κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις και το ειρωνικό greeklish υφάκι καλύπτει το έλλειμμα ακριβώς αυτό.Τα επιχειρήματά σου είναι τα ωχαδερφικά και σιγά μωρέ τι έγινε που μας κάνανε όλους νεόπλουτους στην τσέπη και φτωχούς στο πνεύμα.Γιατί λοιπόν δε μας λες τι μεγάλο σε απασχολεί,αν μας αφορά βεβαίως,βεβαίως.Αν δε γουστάρεις,άσε τους υπόλοιπους να σκούζουν κάθε φορά που ακούγεται ότι θα κλείσει το Νοσοκομείο,θα κλείσουν τα ΤΕΙ,θα κλείσει το στρατόπεδο,θα κλείσει η Πινακοθήκη,θα κλείσει το αρχαιολογικό μουσείο,θα κλείσει η Δωδώνη,θα κλείσει η ΑΤΕ.Εσύ απόλαυσε το φρεντάκι σου σκέτο στο duomo που έχει και free wi-fi.Την ευκαιρία σου να κράξεις τον Κάρολο την έχασες,τη δόξα την εισέπραξε άλλος ευνοημένος του πολιτικού συστήματος που έβριζε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημείωση του μεταφραστή:τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.
    Το αυτό,κυριούλη,ιφ γιου νόου γουάτ αϊ μιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.