18 Ιουλ 2012

Και ο Νομός Πρέβεζας στο «μικροσκόπιο» για... «μαϊμού» αναπήρους!

Ο ένας στους πέντε λαμβάνει αναπηρική σύνταξη-αναπηρικό επίδομα!

   Στη «βιομηχανία» απάτης που είχαν στήσει ορισμένοι, απομυζώντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως απο τα κρατικά ταμεία, καθώς έδιναν επιδόματα σε «μαϊμού» αναπήρους, εμπλέκεται και το όνομα της Πρέβεζας.
   Η Π.Ε. Πρέβεζας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, είναι ανάμεσα στις περιοχές της Ελλάδας, όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά δικαιούχων στα αναπηρικά επιδόματα, αναλογικά με τον πληθυσμό.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, μπαίνει πλέον στο... μικροσκόπιο των υπηρεσιών του ΙΚΑ και των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας, για να διερευνηθεί αν τα στοιχεία δεν παρουσιάζουν «κενά».
   Σύμφωνα με τον ελεγκτικό μηχανισμό του ΙΚΑ για την Π.Ε. Πρέβεζας, το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων φτάνει το 19,1%, που σημαίνει πως ο ένας στους πέντε συνταξιούχους του ΙΚΑ στην Π.Ε. Πρέβεζας λαμβάνει αναπηρική σύνταξη-αναπηρικό επίδομα.
   Το ποσοστό αυτό είναι από τα υψηλότερα στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Αττική το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 8.9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.