13 Ιουλ 2012

Πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας και δημιουργικής απασχόλησης 180 παιδιών 5-12 ετών από το Δήμο Αρταίων

- Εγγραφές από 13 έως 20 Ιουλίου
- Ποιες οικογένειες δικαιούνται να συμμετάσχουν
- Σε ποια σχολεία και με ποιο ωράριο θα φιλοξενούνται

   Σε υλοποίηση μπαίνει μία νέα κοινωνική δράση του Δήμου Αρταίων. Ειδικότερα, εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Αρταίων στη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» του ΕΣΠΑ μέσω της οποίας εξασφαλίζονται συνολικά 180 θέσεις δωρεάν φιλοξενίας παιδιών.
   Το πρόγραμμα αναφέρεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών ολοκλήρου του διευρυμένου Δήμου Αρταίων. Οι εγγραφές αρχίζουν από τις 13 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 20 Ιουλίου 2012, στο γραφείο της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αρταίων. Τα παιδιά θα φιλοξενούνται σε... τρία δημοτικά σχολεία του διευρυμένου Δήμου Αρταίων και συγκεκριμένα: στο 4ο δημοτικό σχολείο (πλατεία Καραϊσκάκη), στο 9ο δημοτικό σχολείο (προς Νοσοκομείο, τέρμα Ανεμομύλων) και στο δημοτικό σχολείο Γραμμενίτσας.
   Κατά τη σχολική περίοδο το ωράριο λειτουργίας της Δομής θα είναι από 2 μ.μ. έως 10 μ.μ., Χριστούγεννα-Πάσχα και Καλοκαίρι από 8 το πρωί έως 2 το μεσημέρι με στόχο την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση των μαθητών και συγχρόνως την διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων. Το ωράριο θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις της οικογένειας και δεν θα υπάρχει παρουσιολόγιο.
   Σκοπός είναι η απασχόληση του παιδιού εκτός σχολικού ωραρίου, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του με την ατομική οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένη ομάδα εργαστηρίου καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων.
   Πρόκειται για μία Δομή που προσφέρει δημιουργική διέξοδο στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών στοχεύοντας στην ψυχαγωγία, τη γνώση και τη δημιουργική συναναστροφή, ενώ παράλληλα στηρίζει την εργαζόμενη μητέρα και την οικογένεια. Τα φιλοξενούμενα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών μπορούν να απολαύσουν εντελώς δωρεάν υπηρεσίες φύλαξης, δημιουργικής απασχόλησης και πολλών δραστηριοτήτων, βοήθεια στο σχολικό διάβασμα, αγγλικά και άλλα. Τα παιδιά θα περνούν δημιουργικά το χρόνο τους με διάφορες δραστηριότητες και προγράμματα ενώ η δομή θα στελεχώνεται από έμπειρους εκπαιδευτές.
   Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι μητέρες που είναι εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες ή αγρότισσες του πρωτογενή τομέα ή οι έχουσες κάρτα ανεργίας. Εξαιρούνται από την παρούσα πρόσκληση: οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (αΆ και βΆ βαθμού).».

1 σχόλιο:

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.