18 Ιουλ 2012

Νέες μεγάλες επιδόσεις από την 16χρονη Ελίνα Μάνθα!

"Με πνίγει η αδικία σκεπτόμενη ότι συναγωνίζομαι αθλητές που έχουν χώρο προπόνησης και πολλές άλλες ανέσεις όλον το χρόνο, πράγμα που για την Άρτα είναι ουτοπία"

   Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών κολύμβησης που έγινε στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας (10-14/07), εκτός από τους 5 αθλητές του ΑΟ ΔΟΞΑΣ ΑΡΤΑΣ (δείτε ΕΔΩ), συμμετείχε ακόμη μία κολυμβήτρια από την Άρτα. Πρόκειται για τη 16χρονη (31.03.1996) Ελίνα Μάνθα, η οποία και αυτή είναι γέννημα-θρέμμα ΔΟΞΑ, αλλά τον τελευταίο χρόνο ανήκει στον Ποσειδώνα Ιλισίων (ομάδα της Αθήνας).
   Η νεαρή κολυμβήτρια εντυπωσίασε με τις επιδόσεις της, αν αναλογιστεί κανείς ότι -δυστυχώς- δεν μπορεί να δουλέψει όπως θα ήθελε, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αθλητές εδώ και χρόνια με... το κολυμβητήριο και όχι μόνο.
   Στα 200μ. πεταλούδα όπου είναι και το άθλημα της η Ελίνα Μάνθα έκανε ατομικό ρεκόρ (2.26,42), παίρνοντας την 5η θέση, ενώ στα 100μ. πεταλούδα πήρε την 9η θέση με ατομικό ρεκόρ και χρόνο 1.08,62. Τέλος, στο τρίτο αγώνισμα που συμμετείχε, τα 400μ. μεικτή ατομική κατέλαβε την 12η θέση (5.35).
   Σε δηλώσεις της η νεαρή κολυμβήτρια ανέφερε σχετικά με τη φετινή σεζόν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές με το κολυμβητήριο: “Ήταν άλλη μία δύσκολη χρονιά για όλους, πόσο μάλλον για τον κόσμο της αρτινής κολύμβησης που ΚΑΙ φέτος αναγκαστήκαμε όλον το χειμώνα να μετακινούμαστε καθημερινά στα Γιάννενα για προπόνηση. Ήταν η πρώτη μου σαιζόν, που αγωνίστηκα με τα χρώματα του νέου μου σωματείου, του Ποσειδώνα Ιλισίων και δυστυχώς διαπίστωσα ότι η Άρτα είναι πολύ πίσω στο θέμα της κολύμβησης, αλλά και γενικότερα στον αθλητισμό”.
   Στη συνέχεια η Ελίνα Μάνθα μιλώντας για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και τις επιδόσεις της τόνισε: “Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά γιατί κατάφερα να κάνω ατομικά ρεκόρ, πολύ καλές επιδόσεις και να είμαι για 4η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του αγωνίσματός μου, τα 200 μέτρα πεταλούδας. Πικρή, γιατί με πνίγει η αδικία σκεπτόμενη ότι συναγωνίζομαι αθλητές που έχουν χώρο προπόνησης και πολλές άλλες ανέσεις όλον το χρόνο, πράγμα που για την Άρτα είναι ουτοπία”.
   Τέλος, ο 16χρονη αθλήτρια δεν ξέχασε να ευχαριστήσει αυτούς που στέκονται στο πλευρό της: “Ευχαριστώ θερμά την οικογένειά μου, τους προπονητές μου στον Ποσειδώνα Ιλισίων (κ. Μάρκο Μανταλούφα, κ. Αλέξανδρο Μοράρη και κ. Σοφία Μανταλούφα), τον φυσικοθεραπευτή μου κ. Νίκο Σιακούφη και όλους όσους με στηρίζουν. Σε ένα τόσο μοναχικό άθλημα όπως η κολύμβηση, πάντα πίσω από έναν αθλητή κρύβονται πολλοί άνθρωποι οι οποίοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων”.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.