12 Ιουν 2012

Η επιστολή αποχώρησης υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιδράσεις

- Πώς απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ;
- Αντιμνημονιακός ως υποψήφιος, μνημονιακός ως αποτυχών

   Από το πρωί είναι γνωστή η επιστολή (δημοσιεύτηκε τσα ΝΕΑ, φυσικά!) του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Νίκου Χανιά, με την οποία δηλώνει ότι αποχωρεί από τα όργανα και τις διαδικασίες του κόμματος, επειδή τρέμει μπροστά στην προοπτική να αναλάβει το κόμμα την εξουσία.
   Η επιστολή που έστειλε στον γραμματέα της Κ.Ε., Δημήτρη Βίτσα λέει...
   «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας»
   Και συνεχίζει: «Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα».

   Αυτή, η δεύτερη παράγραφος είναι που με παραξένεψε, γιατί είναι σχεδόν αυτούσια η χθεσινή δήλωση της Φώφης Γεννηματά ( «απέναντι στον λαϊκισμό, την παροχολογία και την ανευθυνότητα του κ. Τσίπρα, ο οποίος εκμεταλλεύεται ψηφοθηρικά την οργή και την αγανάκτηση πολιτών, το ΠαΣοΚ αντιτάσσει τη συνεργασία και την ενότητα του λαού και των πολιτικών δυνάμεων, για να ξεπεράσουμε την κρίση και να παραμείνουμε με ασφάλεια και σταθερότητα στην Ευρώπη» ).
   Ας υποθέσουμε όμως ότι πρόκειται για σύμπτωση.  Πώς μπορεί να εξηγηθεί ότι ο Χανιάς στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά και αργότερα, όταν ξανασυμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο σαν υποψήφιος, δεν είχε ακούσει τίποτε για ακύρωση του Μνημονίου, για καταγγελία των επαχθών όρων της δανειακής σύμβασης κλπ.; Δεν γνώριζε ότι αυτή είναι η πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν τα υποστήριζε στα πάνελ και στις συνεντεύξεις του; Τα έμαθε μόνο μετά την αποτυχία του να εκλεγεί;
   Σε αυτό το τελευταίο πάντως, δηλαδή στο ότι οι σταυροί του ήταν πολύ λιγότεροι απ' ό,τι περίμενε, αναφέρονται στις ανακοινώσεις τους και ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας και η Κουμουνδούρου:
   - Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας τονίζει ότι: «Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, με έκπληξη αλλά και οργή δεχτήκαμε από τον Νίκο Χανιά ένα αληθινά απαράδεκτο ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο μας ανακοίνωνε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν εντελώς εσφαλμένη και ότι τη λύση στο πρόβλημα και το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι τα μνημόνια και η περαιτέρω αφαίμαξη του κόσμου της εργασίας τόσο στη χώρα μας, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη (για όσους δε το γνωρίζουν ο κ. Χανιάς ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία στις εκλογές της 6ης Μαΐου και είναι εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου).
   Έγιναν προσπάθειες να συζητήσουμε μαζί του το θέμα, αλλά με έκπληξη αντιμετωπίσαμε ένα προσωπικό του πρόβλημα που αφορούσε την μη εκλογή του στις εκλογές της 6ης Μαΐου».
   - Από την Κουμουνδούρου αναφέρεται ότι:
     • Η στάση του κ. Χανιά αποτελεί ανεξήγητη και ανήθικη πράξη που δεν ταιριάζει με τη συμπεριφορά του οποιουδήποτε πολιτεύεται πόσο μάλλον όποιου επικαλείται την ιδιότητα του ενεργού αριστερού πολίτη.
     • Αναρωτιόμαστε τι συνέβη τις τελευταίες 5 μέρες και άλλαξαν οι πολιτικές απόψεις του Νίκου Χανιά.
     • Γιατί στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, αναφερόταν στη σειρά που κατέλαβε στη σταυροδοσία της 6ης Μάη και όχι σε πολιτικά ζητήματα;
     • Η φυγομαχία αυτή προσβάλλει βάναυσα όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου (2.100 Κορίνθιες και Κορίνθιοι), όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νομού μας που εν δυνάμει είχε κληθεί να αντιπροσωπεύσει στη βουλή.
     • Το να δειλιάζει κανείς μπροστά στο βάρος της κρίσιμης σύγκρουσης είναι ανθρώπινο και δεν το αντέχουν όλοι, το να εγκαλεί όμως όλους όσους εξακολουθούν να δίνουν τον αγώνα από την πρώτη γραμμή δημιουργεί σε όλους μας περίεργα και αναπάντητα ερωτήματα που μόνο με όρους αποστασίας μπορούν να απαντηθούν.

   σημ. Τηλεβόα: Ο Χανιάς είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κάθε νόσο και κάθε μαλακία. Ο παλιός συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ το κατάλαβε, γι' αυτό έγινε... Κατσίκης.
   Ελπίζω μόνο τα ανταλλάγματα που έλαβε να είναι αρκετά, ώστε να αντισταθμίσουν την δικαιολογημένη οργή των 2.100 ψηφοφόρων του, που τον πίστεψαν στις 6 Μαΐου και απ' ότι αποδεικνύεται τους κορόιδεψε.

15 σχόλια:

  1. Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ. ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ. ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΑΜ. ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΤΕ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν φευγουν απο το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα λες χυμα .......εδω ομως??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο πιο χύμα να τα πω; Δεν ίναι αρκετά χύμα όταν γράφω:
      "Ο Χανιάς είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κάθε νόσο και κάθε μαλακία. Ο παλιός συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ το κατάλαβε, γι' αυτό έγινε... Κατσίκης.
      Ελπίζω μόνο τα ανταλλάγματα που έλαβε να είναι αρκετά, ώστε να αντισταθμίσουν την δικαιολογημένη οργή των 2.100 ψηφοφόρων του, που τον πίστεψαν στις 6 Μαΐου και απ' ότι αποδεικνύεται τους κορόιδεψε."
      Κοίταξε στο βίντεο να δεις τι τους έλεγε για να κοροϊδέψει τον κόσμο (http://tilevoasartas.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2731.html).
      Πόσο πιο χύμα το θέλεις δηλαδή;

      Διαγραφή
  3. Γατάκι έρχεται και η δικιά σου η ώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ma ti les tora ...sto syriza htan re oxi kapoy alloy ....prin htan kalos alla tora xalase thn soupa?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι αδερφέ, ο "κωλοτούμπας" είναι πάντα και πάντοτε κακός. Άλλο είναι όμως να κάνεις κωλοτούμπα και να είσαι πχ η Ντόρα και να πηγαίνεις με τον Σαμαρά που τον έβριζες, μπορώ να το καταλάβω και άλλο να βγαίνεις και να βγάζεις λόγους κατά του μνημονίου και να ξαναμπαίνεις στο ψηφοδέλτιο και να συνεχίζεις να μιλάς υπέρ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να κάνεις περιοδείες ακόμη και την προηγούμενη εβδομάδα και ξαφνικά να παθαίνεις "κάτι", δεν καταλαβαίνεις την διαφορά;
      Ή τρελάθηκε ξαφνικά ή κάτι... άλλο!!! Αλλιώς δεν εξηγείται.

      Διαγραφή
  5. Πολλά περιμένουμε να δούμε και ν ακούσουμε μέχρι την Κυριακή.....
    Ύποπτη η στάση του κ.Χάνια.....

    Ελπίζουμε ο πρώην σύντροφος να κοιμάται ήσυχος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. PAIDIA SYNELTHETE ..ESEIS TON BALATE STO KOMA OXI EMEIS...TORA AN SAS FTAEI KAI MAS TSAMPOYNATE PERI NTORAS KLP EMEIS DEN SAS FTAIME...APLOS EXOYME TRELATHEI DEN KSEOYME TI NA PISTEPSOYME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, άλλο μπαίνει στο κόμμα κι άλλο κατέρχεται ως συνεργαζόμενος. Δηλαδή ο Πλεύρης μπήκε στη Ν.Δ.;

      Διαγραφή
  7. Στήθηκα από τις 7 στον ΣΚΑΪ, να δω τι θα έλεγε ο ίδιος ο Χανιάς. Είχε προαναγγελθεί ότι θα τον είχε ο Λυριντζής κι ο Οικονόμου και ήθελα να δω τι θα πει ο χριστιανός.
    Όμως τζίφος: η δημοσιογράφος που είχε πάει στην Κορινθία για τη συνέντευξη, είπε ότι ενώ είχε τηλεφωνηθεί μαζί του ακόμη και στις 6:30 το πρωί και της είχε πει ότι θα εμφανιστεί σίγουρα, γιατί "ο λόγος του είναι συμβόλαιο", όταν έφτασε η ώρα να τον βγάλουν live, ήταν εξαφανισμένος, δεν απαντούσε στο κινητό και σε ένα σταθρό που είχε δώσει, τους είπαν ότι δεν μένει εκεί κανένας Χανιάς!!!
    Από κει και πέρα βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καπως ετσι και οι μαθητες απαρνηθηκαν τον χανια συγγνωμη τον χριστο
    πριν ηταν καλος και τιμιος να μαζεψει ψηφους ...μετα .. σταυρωσον αυτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ο Χριστός συγγνώμην ο Χανιάς απαρνήθηκε τους μαθητές και όχι το αντίθετο και έλαβε τα τριάκοντα αργύρια από τον αΝΕΑ, συγγνώμην από τον Άννα ο Χανιάς συγγνώμην ο Χριστός συγγνώμην ο Ιούδας.

      Διαγραφή
  9. αρα μαζευετε ολους τους διεφθαρμενους στο ΝΕΑκομμα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα, όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος φίλε μου. Και ο Χανιάς και ο Σημίτης και ο Κωστάκης και ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς που στην αρχή σήκωνε αντιμνημονιακή σημαία, αλλά και ο Τσίπρας. Εκ του αποτελέσματος.
      Και ο Χριστός, τον Ιούδα τον είχε μαθητή του, για να ξαναγυρίσω στο προηγούμενο σχόλιο

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.