3 Ιουν 2012

Δ. Καμπουράκης: Η μάχη της 17ης Ιουνίου έχει... κριθεί!!!

- "Το καραβάνι προχωρά, τα σκυλιά γαυγίζουν"
- Έρχεται... κατεβασιά!

γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης
   Η μάχη της 17ης Ιουνίου, κρίθηκε χθες, Παρασκευή 1η του μήνα. Αυτό έγινε από το μεσημέρι που άρχισε ο Αλέξης Τσίπρας να παρουσιάζει το κυβερνητικό του πρόγραμμα, μέχρι και την ολοκλήρωση των βραδινών δελτίων από τα οποία ενημερώθηκε και ο τελευταίος πολίτης. Στις 9 το βράδυ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει τις εκλογές.
   Πρόκειται για μια ψυχρή πολιτική εκτίμηση του γράφοντος, δίχως την παραμικρή αξιολόγηση. Πιστεύω ακραδάντως ότι κανένα εκλογικό σώμα ανά την υφήλιο, δεν θα μπορούσε να αντισταθεί σ’ ένα πακέτο οικονομικών και θεσμικών εξαγγελιών όπως αυτές του κ. Τσίπρα. Πόσο μάλλον το ταλαιπωρημένο, συμπιεσμένο και θυμωμένο ελληνικό εκλογικό σώμα.
   Στην παρούσα συγκυρία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετύχει μια καταλυτική, πολιτική ηγεμονία. Η εκλογική ατζέντα... μονοπωλείται από τις θέσεις του, τις προθέσεις του και τις δυνατότητες του. Ο (τεκμηριωμένος ή κινδυνολογικός) αντίλογος που διατυπώνεται στην σαρωτική αυτή πορεία του, έχει απομείνει δίχως ακροατήριο στα πλατιά στρώματα των ψηφοφόρων. Η προεκλογική συζήτηση παίρνει όλο και περισσότερο τη μορφή της κλασικής παροιμίας «το καραβάνι προχωρά, τα σκυλιά γαυγίζουν».
   Τις επόμενες δύο βδομάδες θεωρώ σφόδρα πιθανό να επαναληφθεί το φαινόμενο της εκλογικής μάχης της 6ης Μαΐου, που όσο πλησίαζαν οι κάλπες τόσο δυνάμωνε ο αέρας που φούσκωνε τα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό ξανασυμβεί (δεν διακρίνω κάτι ικανό να το αντιστρέψει), τότε την 17η Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας θα φλερτάρει με την αυτοδυναμία.
πηγή
   σημ. Τηλεβόα: Όταν ο γνωστός Δημήτρης Καμπουράκης γράφει αυτό το κείμενο, όταν ο γνωστός Παύλος Τσίμας γράφει σήμερα (διαβάστε ΕΔΩ):
   "Εμείς, όμως, που ζούμε εδώ δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να προσπαθήσουμε με νύχια και με δόντια να διαψεύσουμε την απελπισία, να ανακαλύψουμε ελπίδα. Ή μάλλον ηγεσία, ικανή για το ακατόρθωτο: να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη εντός. Να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά ένα νέο πρόγραμμα εκτός. Να συγχρονιστεί με τις πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που, επιτέλους, διεκδικούν να θέσουν τέλος στη συντηρητική ακινησία της, να την αλλάξουν για να αποτρέψουν τη διάλυσή της.",
   τότε όλα δείχνουν ότι πραγματικά, ακόμη κι αυτοί που βρίσκονται στο σκληρό πυρήνα τη πληροφόρησης και γνωρίζουν "εκ των έσω" μυστικές αδημοσίευτες δημοσκοπήσεις (τις αληθινές) και τάσεις, έχουν συνειδητοποιήσει αυτό που καταλαβαίνει ο απλός κόσμος: "Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω"

8 σχόλια:

  1. Αν και θεωρό τον συγκεκριμένο ξεχωρίστό δημοσιογραφικό λακέ, η εκτίμησή του, που δεν είναι μόνο δική του, είναι σωστή.

    Τα δύο διεφθαρμένα κόμματα(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,ΛΑΟΣ) γνωρίζουν την απόλυτη κατάρρευση, εξ ου και τα ανόητα στελέχη τους εκτός απο άφαντα, κανένας τους δεν μπορεί να επιχηρηματολογήση πάνω στο πρόγραμμα του κόμματος(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), ούτε καν το γνωρίζουν.. Όπως δεν γνώριζαν το Μνημόνιο όταν το ψήφιζαν σαν ζώα που ήταν(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,ΛΑΟΣ)

    Χώρια το πολύ χαμηλό επίπεδό τους(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), στο οποίο κανείς σωφρον πολίτης δεν εμπιστεύεται τη ύση των τεράστιων, πλέον, καθημερινών προβλημάτων επιβίωσης..

    ΥΓ: ανώνυμος, εκ συνειδησιακού αμέτρητου βάθους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας, όμορφα όλα, να δούμε αντί δικού μου σχόλιου και τι λέει η άλλη πλευρά? άσε που είναι και στην υπηρεσία του πολίτη η πολύπλευρη ενημέρωση.
    Σ ευχαριστώ τηλεβόα:)

    http://www.antinews.gr/2012/06/03/164288/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Χριστόφορε, βάζω το link (από το antinews του Φαήλου) με την συνέντευξη Σαμαρά, επειδή καταδεικνύεται αυτό ακριβώς που λέει ο Καμπουράκης, ότι δηλαδή: "Στην παρούσα συγκυρία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετύχει μια καταλυτική, πολιτική ηγεμονία. Η εκλογική ατζέντα... μονοπωλείται από τις θέσεις του, τις προθέσεις του και τις δυνατότητες του. Ο (τεκμηριωμένος ή κινδυνολογικός) αντίλογος που διατυπώνεται στην σαρωτική αυτή πορεία του, έχει απομείνει δίχως ακροατήριο στα πλατιά στρώματα των ψηφοφόρων. Η προεκλογική συζήτηση παίρνει όλο και περισσότερο τη μορφή της κλασικής παροιμίας «το καραβάνι προχωρά, τα σκυλιά γαυγίζουν».".
      Από πότε όμως αντίλογος στο άρθρο ενός δημοσιογράφου είναι η προεκλογική συνέντευξη ενός πολιτικού αρχηγού; Όταν είδα το link πίστεψα ότι θα έβλεπα ένα άρθρο δημοσιογράφου, που αντικρούει το άρθρο του Καμουράκη για να δούμε "τι λέει η άλλη πλευρά", που λες κι εσύ.
      Τέλος πάντων, οι αναγνώστες κρίνουν και για να έχεις κι εσύ την χαρά να είσαι "στην υπηρεσία του πολίτη" με "πολύπλευρη ενημέρωση", κοινοποιώ στο τοίχο σου στο fb την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του Τσίπρα στην Αθηναΐδα.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Τηλεβόα, αν ο κ. Μίχος θέλει να παρεμβαίνει σε όλα σου τα άρθρα ας γράφει καλύτερα στο δικό του blog. Αμάν πιά!

      Διαγραφή
    3. Χριστόφορος Μίχου5 Ιουνίου 2012 στις 1:52 μ.μ.

      Καλημέρα αγαπητέ Γρηγόρη, ζήτησα ανάρτηση της συνέντευξης Σαμαρά για να δει ο καθ ένας τα όσα λέει η άλλη πλευρά, από τα πιο υπεύθυνα χείλη (όπου αποτελεί και δέσμευση αρχηγού για την μετά εκλογών περίοδο)κ όχι την προσωπική άποψη ενός δημοσιογράφου, τελευταία πήξαμε από ανέξοδες απόψεις...
      σ ευχαριστώ για την ανάρτηση αν και δεν μου έγινε χάρη , αλλά κίνηση προς χάριν της ενημέρωσης που υποθέτω υπηρετείς.
      και πάλι καλημέρα.

      Διαγραφή
    4. Αχ Χριστόφορε, δεν μπορεί, το κάνεις επίτηδες, προσπαθείς να με τσιγκλίσεις!!!
      Βάζεις στην ίδια πρόταση το "υπεύθυνα χείλη" και τον Αντώνη Σαμαρά;
      Θα αντισταθώ όμως στον πειρασμό και θα το αφήσω να περάσει έτσι, στο ντούκου...

      Διαγραφή
    5. Α, ναι, και κάτι άλλο: Εγώ δεν υπηρετώ καμιά ενημέρωση, εγώ ένας απλός blogger είμαι, που λέω τα δικά μου.
      Την ενημέρωση την υπηρετούνε εγκυροι δημοσιογράφοι, στο MEGA, στο ΣΚΑΪ, στο fimotro, στο antinews κλπ

      Διαγραφή
  3. δυο γ.......οι μαλωνανε σε ξένο αχυρώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.