21 Μαΐ 2012

Μην έρχεστε στην Ελλάδα, θα βγάλετε ψεύτη το... MEGA!!!

Αύξηση 30% των κρατήσεων από Βρετανούς τουρίστες

   Παρακολουθούσα πριν 10 μέρες στο αντικειμενικό MEGA, την Όλγα Τρέμη και τα άλλα παιδιά να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την καταστροφή που προκαλεί στην βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, ο Αλέξης Τσίπρας που δεν δέχεται να κάνει κυβέρνηση με... 52 βουλευτές!
   Είχαν και ρεπορτάζ που έλεγε ότι δεν έρχονται ξένοι τουρίστες, γιατί όπως όλοι μας γνωρίζουμε, όταν γίνονται εκλογές οι τουρίστες δεν... μπορούν ούτε να κολυμπήσουν και να κάνουν ηλιοθεραπεία!
   Έλα μου όμως που το δελτίο δεν είναι αγγλόφωνο και δεν κατάλαβαν οι Βρετανοί ότι δεν θα έπρεπε να έρχονται στην Ελλάδα. Για δείτε τι διάβασα εδώ:...
   "Αύξηση 30% περίπου στη ζήτηση για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα διαπιστώνουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες στη Βρετανία, παρά τους αυξανόμενους φόβους για την ελληνική οικονομία.
   Όπως αναφέρει η Telegraph, με βάση στοιχεία από το Travelzoo, το οποίο συλλέγει στοιχεία από περισσότερους από 2.000 πράκτορες, οι κρατήσεις για πακέτα διακοπών προς την Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 1/3 τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έναντι του προηγούμενου δεκαπενθήμερου.
   «Είναι μία θετική ένδειξη για την τουριστική βιομηχανία ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα έχουν αυξηθεί σημαντικά, παρά την φημολογία σχετικά με την ελληνική οικονομία και τη σταθερότητα της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Στίβεν Ντανκ, γενικός διευθυντής Ευρώπης της Travelzoo.
   Η αύξηση του ρεύματος των Βρετανών τουριστών αποδίδεται στην ανατίμηση της στερλίνας, η οποία έφθασε σε υψηλό 3,5 ετών έναντι του ευρώ, αλλά και τις μεγάλες εκπτώσεις που παρέχουν οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις."

2 σχόλια:

  1. Μη μας παραμυθιάζεις ρε Τηλεβόα. Μήπως μπήκες κι εσύ στη λογική της μαύρης προπαγάνδας του ΣΥΝ_ΣΥΡΙΖ;;;

    Καταρρέει ο τουρισμός - 50% μείωση στις κρατήσεις
    "Αυτό σημαίνει πτώση 1,5% του ΑΕΠ και απώλεια 80.000 θέσεων εργασίας" λέει στο Newsit o πρόεδρος του HATTA, Γιώργος Τελώνης.
    Κόκκινο συναγερμό έχουν σημάνει οι φορείς του τουρισμού και ζητούν από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην τιναχτεί στον αέρα η λεγόμενη βαριά βιομηχανία του τόπου μας.

    Ηδη ο ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας) έστειλε επιστολή προς τους αρχηγούς των κομμάτων με την οποία τους καλεί να διαβεβαιώσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη πως η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός και δεν επικρατεί χάος.

    Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o πρόεδος του ΗΑΤΤΑ, Γιώργος Τελώνης "οπως μας ενημερώνουν οι tour operators σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία αμέσως μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα από τις 7 Μαίου τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στην Ελλάδα προβάλλοντας μία εικόνα χάους και αποσύνθεσης. Είναι φυσικό οι άνθρωποι αυτοί να μην επιλέξουν να έρθουν φέτος στην Ελλάδα αλλά να σκεφτούν να έρθουν του χρόνου".

    ΜΕΙΩΣΗ 50% με 60% ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΤΩΣΗ 1,5% ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ 80.000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    "Κάθε χρόνο τέτοια εποχή" λέει ο κύριος Τελώνης " ειχαμε καθημερινά γύρω στις 100.000 κρατήσεις για ολη την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πέσει στις 40.000 με 50.000 κρατήσεις ημερησιως. Αν αυτό συνεχιστεί κινδυνεύει να βουλιάξει όλος ο κλάδος του τουρισμού. Αυτός ο μειωμένος ρυθμός κρατήσεων για να καταλάβετε σημαίνει πτώση 1,5% του ΑΕΠ. Μεταφράζεται επίσης σε τρομακτικές απώλειες θέσεων εργασίας που θα φτάσουν τις 70.000 με 80.000 θέσεις".

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΦΕΤΟΣ ΔΕ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ

    "Το μόνο που μας σώζει είναι πως έχουμε πολύ δυνατό τουριστικό προϊόν" είπε τέλος ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ "αλλιώς δε θα ερχόταν κανένας τουρίστας φέτος στη χώρα μας. Πρέπει άμεσα όλοι να αναλάβουν τις ευθυνες τους και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να σωθεί το τουριστικό προϊόν της χώρας μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ και πολύ χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου (ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνεις).
      Πολύ σωστά τα λέει ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ: "Μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα από τις 7 Μαίου τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στην Ελλάδα προβάλλοντας μία εικόνα χάους και αποσύνθεσης".
      Για μαύρη προπαγάνδα μιλάει ο άνθρωπος, μόνο που όπως καταλαβαίνεις και φαντάζομαι συμφωνείς, δεν την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα ΜΜΕ, που όλοι μα όλοι, χωρίς καμιά εξαίρεση (ακόμη κι αν δεν το εννοούν) κατηγορούν για διαπλοκή...

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.