3 Μαΐ 2012

Λίτσα Κιτσαντά: Για την Ελλάδα και την Ευρώπη, η λύση είναι αριστερά!

Τώρα είναι η ώρα

Ένα μήνυμα για τις εκλογές
   Ο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, τον κόσμο του μόχθου αλλά και τους χιλιάδες συμπολίτες μας που καθημερινά μπαίνουν στην ανεργία και στην ανασφάλεια, να τον υπερψηφίζουν στις εκλογές της 6ης Μάη για τους εξής απλούς λόγους:

   Γιατί τώρα πια είναι η ώρα να τιμωρηθεί και να ηττηθεί ο δικομματισμός, η τρόικα και η αντιλαϊκή πολιτική της ύφεσης και των μνημονίων. Το ηχηρό χαστούκι που θα πάρουν από τον ελληνικό λαό πρέπει ν ' ακουστεί μέχρι και την τελευταία γωνιά της Ευρώπης, κάνοντας τους τοκογλύφους δανειστές μας και τους πολιτικούς τους εκφραστές να χάσουν τον ύπνο τους.
   Γιατί τώρα ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί μια σπάνια... για το λαό και την αριστερά ευκαιρία. Να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία με πυρήνα τη ριζοσπαστική αριστερά, ικανή ν΄ανατρέψει το σάπιο δικομματικό σύστημα και να οδηγήσει σε μια εναλλακτική αριστερή διακυβέρνηση του τόπου, με πρωταγωνιστή και συμπαραστάτη τον ελληνικό λαό.
   Γιατί μια τέτοια κυβέρνηση, με πυρήνα την αριστερά, θα μπορούσε ν΄ανοίξει δρόμους για την άρση του σημερινού αδιεξόδου, θέτοντας ως βασική προϋπόθεση την επιβίωση του λαού και τις κοινωνικές ανάγκες και όχι την εξυπηρέτηση του δυσβάστακτου, ταξικού και τοκογλυφικού δημόσιου χρέους. Που θα πει όχι στην τήρηση των όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης και θα προχωρήσει σε αναστολή πληρωμής του χρέους, με ταυτόχρονη διαπραγμάτευση για τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του και ρύθμιση του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης και απασχόλησης , έτσι ώστε να ξαναμπεί σε λειτουργία η μηχανή της ελληνικής οικονομίας. Να φορολογηθεί ο πλούτος και ν΄αναδιανεμηθούν τα εισοδήματα σε όφελος των χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, να τονωθεί η απασχόληση, ν΄αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να ανακτηθούν όσες δημόσιες επιχειρήσεις ιδιωτικοποιήθηκαν και ήταν στρατηγικού χαρακτήρα για την οικονομία και την κοινωνική ωφέλεια, να εθνικοποιηθούν – κοινωνικοποιηθούν οι τράπεζες που αφαίμαξαν τα λαϊκά νοικοκυριά και να γίνει μια ολοκληρωμένη παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας με κέντρο τις κοινωνικές ανάγκες και όχι το μέγιστο κέρδος.
   Γιατί όσο επίπονος και δύσκολος κι αν είναι ο δρόμος αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να επιτρέψει την ανασυγκρότηση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, επιτρέποντας στο λαό μας να σταθεί και να βγει όρθιος από την κρίση, σταματώντας συγχρόνως τον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει πάρει η χώρα.
   Γιατί πρέπει ν΄αποκτήσουν φωνή όλοι όσοι σήμερα δεν έχουν.
   Μπορούμε να νικήσουμε. Με ενότητα και αγώνες. Με τη νέα γενιά στην πρώτη γραμμή, μπορούμε να δώσουμε τέλος στο καθεστώς των μνημονίων, της ύφεσης και της φτωχοποίησης του λαού μας και να ανοίξουμε μια νέα σελίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον.
   Για την Ελλάδα και την Ευρώπη, η λύση είναι αριστερά!

Λίτσα Κιτσαντά 
υποψηφ. Βουλ. Άρτας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.